Witam, obejrzałem oficera kilka razy i w dalszym ciągu nie rozumiem kilku rzeczy, a mianowicie: - dlaczego Juby podszył się akurat pod Matejewskiego
- jakie było powiązanie Granda z premierem (czy w ogóle jakieś było, -dlaczego w 5 odcinku gdy legioniści byli u topora w restauracji Topor sprawiał wrażenie ze wie kim są i co zrobili a mimo to niby dowiaduje się na końcu od rysia???
-i jeszcze jedno jak Grand chce żeby klawisz pomógł zrealizować pomysł jego "kolegów" czy chodzi mu o zabicie Jubego??
Odpowiedź na pytanie 1:
Kiedy Matejewski odszedł z układu Pieczur chcąc się odegrać najprawdopodobniej dał kartę z danymi Matejewskiego
Odpowiedź na pytanie 2:
Ratyński pomógł Grandowi zyskać prawa do opieki nad siostrą i odzyskać mieszkanie. Ratyński polecił Granda do Emirsona.
Odpowiedź na pytanie 3:
W odcinku piątym Topor raczej nie podejrzewa Granda, Jubego i Zidana o rzeź w jego restauracji. Wg mnie celowo wygląda to tak, aby widz pomyślał, iż Topor wie o Grandzie. Wydaje mi się, że Wiśniewski pytał się go o danie po prostu z uprzejmości dla klienta.
Odpowiedź na pytanie 4:
Tak, chodzi o zabicie Jubego. Grand obawiał się, że Juby da się złamać i zacznie kapować.