Sandomierz nigdy nie będzie Gubbio, ojciec Mateusz nie będzie drugim Don Matteo. Pierwsze sezony były jeszcze ciekawe, ale reszta sezonów szczególnie 4-7 strasznie wieje nudą.
W swojej opinii należysz (zdaje się) do mniejszości. Wiele osób twierdzi, że nie tylko :Ojciec Mateusz" jest tak samo dobry, ale nawet lepszy od "Don Matteo" ... Ja również należę do grona tych osób.
Ojciec Mateusz rządzi! ;D
Pozdrawiam
Lepszy nie jest, ale ujdzie. Patrząc na seriale typu Klan czy Barwy szczęścia to Ojciec Mateusz jest dobry:)
Pozdrawiam
cCiekaw jestem w czym lepszy ? moze w fabule odc,ktora jest zerznieta z odc Don Matteo ? Don Matteo ma cos czego nie ma Meteusz,a mianowicie klimat...
Lepszy w tym, że wciąga, a Don Matteo nudzi (przynajmniej mnie). Moim zdaniem "Ojciec Mateusz" jest po prostu ciekawszy (nawet jeśli fabuła została, jak to określiłeś "zerżnięta"). I też ma klimat jeno odrobinę inny - najzwyczajniej w świecie. :)
Może z 2 lub 3, a tak to wszystko to samo co z włoskiego pierwowzoru. Znałem to już na pamięć.
nie zgadzam się ojciec mateusz wymiata dla mnie , wszystko dla mnie jest na swoim miejscu ,dobrzy aktorzy,najbardziej podoba mi się nocul.Dla mnie jeden z lepszych serali polskich ostatnich lat.