Squid Game
powrót do forum 1 sezonu

Hej!
(Proszę o odpowiedzi bez hejtu - dopadł mnie „baby brain” i mam mega problemy z pamięcią)

Obejrzałam serial po raz drugi kilka miesięcy temu, ale nadal chciałabym z Waszą pomocą sobie usystematyzować kilka kwestii przed premierą drugiego sezonu.

1. Najbardziej nurtuje mnie wątek tego Lidera. Rozumiem, że to jest wygrany którejś z poprzednich rozgrywek, po czym został Liderem kolejnych gier. I to jest brat tego byłego policjanta i był poszukiwany przez rodzinę, bo po prostu został na wyspie jako Lider? Ostatecznie na końcu on umarł czy ten jego brat?

2. Staruszek był organizatorem tego całego przedsięwzięcia i zakradał się do niektórych gier w celach nazwijmy to rozrywkowych?

3. Ci wszyscy strażnicy to rozumiem osoby, które brały udział w tej wstępnej grze, i w sumie też zostały zwerbowane do tej pracy pod pewnym przymusem? W sumie dlaczego nie mogli odrzucić tej propozycji i bezwiednie wykonywali polecenia z góry?

Tak wiem, że mogę jeszcze raz obejrzeć sezon 1, ale po drugim seansie nadal na wiele kwestii nie uzyskałam odpowiedzi (szczególnie nie zrozumiałam wątku Lidera), a i czasu na to brak :-)