Nie ma co narzekać, że 2 sezon ucięty, skoro wiadomo, że jeszcze w tym roku ma być 3 sezon. Mam kilka uwag odnośnie 2 sezonu, bo w 2 grze te ich zachowania były nienaturalne. Tzn. tracili cenne sekundy na radość z przejścia kolejnych etapów gry i tak śmieszno-teatralnie stawiali te kroki. Serial jest bardzo brutalny i idę o zakład, że za kilka lat, może powiedzmy za 10, taka brutalność w filmach stanie się niepoprawna politycznie. Np. obecnie coraz mniej poprawny politycznie staje się alkohol, co przewidziałem tutaj w komentarzu pod serialem Chicago Party Aunt. I to stało się dość szybko, bo tamten komentarz obecnie ma dopiero 2 lata. Z brutalnością będzie tak samo. Kolejna rzecz, na którą zwróciłem uwagę, to palenie ciał - palili te ciała, chociaż na początku dziewczyna dostała reprymendę, że dobija rannych, a przecież trzeba jeszcze odzyskać organy. To było niespójne, a poza tym to dobrze się oglądało i tyle.
Przecież było pokazane, że organy biorą tylko od tych co jeszcze nie umarli i w jednym z końcowych odcinków była zapadnia, gdzie zanim trumna była podpalana, to znikała.
Tak, tylko w późniejszych grach oni zachowywali się tak, jakby organy już ich nie interesowały. Ciała od razu palono i koniec, nic nie sprawdzano.