PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771634}

Opowieść podręcznej

The Handmaid's Tale
2017 - 2025
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 79865
7,6 28 krytyków
Opowieść podręcznej
powrót do forum serialu Opowieść podręcznej

jakie są kryteria podziału na podręczne, żony komendantów, kucharki itp? Kto o tym decyduje?
Rozumiem, że podręczne muszą być płodne, zazwyczaj mają już dziecko, część z nich została zmuszona do bycia konkubiną bo prowadziła wcześniej rozwiązły tryb życia lub reprezentuje odmienną orientację seksualną. Aczkolwiek co decyduje, ze kobieta zostaje "przyporządkowana" do takiej, a nie innej grupy? Jestem przy trzecim odcinku pierwszego sezonu i chyba mi to umknęło.

ocenił(a) serial na 5
los_ojos_verdes

Żony były chyba żonami jeszcze przed przewrotem, tu chyba jedynie była jakaś dowolność w po obu stronach.
Podręczne muszą być płodne i chyba musiały mieć jakiś występek w przeszłości, Freda np. próbowała uciec z kraju, inna była lesbisjką itp. Generalnie okazja na odkupienie grzechów.
Marta pewnie też coś na tej zasadzie tylko że bezpłodne kobiety. Ciotki pewnie z wyboru, coś jak ludzi którzy wstępowali do ZOMO, ot- dostosowanie się do nowych realiów.
Z drugiej jednak strony Nick dostał żonę z przydziału, była ona wychowywana do swojej roli, acz to już nowe pokolenie Gileadu.

pygoter

Dzięki, trochę mi rozjaśniłeś :-)