PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771634}

Opowieść podręcznej

The Handmaid's Tale
2017 - 2025
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 79865
7,6 28 krytyków
Opowieść podręcznej
powrót do forum serialu Opowieść podręcznej

Gdy June uderza Waterforda <3

+ cieszy mnie bardzo ta powolna, ale jednak- przemiana Sereny. Widać, że w przyszłym sezonie ona może stać na czele buntu, i pomagać obalić Giliad. Teraz ma dla kogo :)

ocenił(a) serial na 7
MatW321

Dla kogo?

ocenił(a) serial na 9
Antonietta_Ida

Dla małej Nichole? Chodź nie wiem jak się potoczą losy tego dziecka, może wróci do June.

ocenił(a) serial na 7
MatW321

Odniosłam wrażenie, ze w chwili ucieczki June, Serene sie pożegnała z małą na zawsze. Wszystko to wygladało na pożegnanie na zawsze.

ocenił(a) serial na 9
Antonietta_Ida

Ale Serena tak bardzo wyczekiwała tego dziecka, aż dziwnie mi wierzyć, że nie będzie chciała go odnaleźć. No ale wszystko się okaże w przyszłych sezonach :)

ocenił(a) serial na 7
MatW321

Fakt, że oddała dziecko całkiem łatwo. To bylo dziwne.

ocenił(a) serial na 7
Antonietta_Ida

Przemiana następowała wewnątrz niej i była poprzedzona licznymi wątpliwościami ukazanymi w filmie. Nie oddała dziecka łatwo...było jej bardzo ciężko, ale wiara w wyższe wartości zwyciężyła. Serena doświadczona m.in. zabójstwem Eden i utratą palca w imię walki o znajomość Pisma Świętego przez wszystkie dzieci w końcu przyznała, że nie warto wychowywać dziecka w tym chorym świecie. Że Gilead jest systemem beznadziejnym, szczególnie dla kobiet.

ocenił(a) serial na 7
obserwacja

PS. Mnie też cieszy przemiana Sereny. Na to liczyłam.

ocenił(a) serial na 7
obserwacja

Ale to ona sama "wymysliła" te chore zasady. No może poza ceremonią, bo na to wpadło kilku panów podczas przejażdżki samochodem. To mną wstrząsnęło: że taka krzywda dla setek czy tysięcy kobiet była nagłym pomysłem kilku twardogłowych.

Co do zasad: zastanaiwa mnie kto wpadl na "świetny" pomysł całkowitego zakazu czytania przez kobiety? Może właśnie wykształcona Serena?