PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771634}

Opowieść podręcznej

The Handmaid's Tale
2017 - 2025
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 79841
7,6 27 krytyków
Opowieść podręcznej
powrót do forum serialu Opowieść podręcznej

Kim była kobieta, którą powieszono w 1 sezonie - a którą określano wówczas jako partnerkę Emily? Później dowiadujemy się, że partnerka/żona - uciekła jednak z adoptowanym synem do Kanady. Jakoś mi to nie pyknęło. Może mi ktoś napisać?

olka0207

Nie pamiętam tego wątku, ale być może była to "partnerka"do zakupów? Wszak nie mogą chodzić same tylko parami.

ocenił(a) serial na 9
olka0207

To była jej najbliższa przyjaciółka

ocenił(a) serial na 9
Agatonik

Nie powieszono wtedy Emily a "Martę" z którą miała romans. Emily obrzezano.

Zbyszek_2

A skąd to wiadomo? Bo jakoś nie kojarzę aby było to wyjaśniane. Od zawsze wydawało mi się, że Emily złapano na działalności wywrotowej w ramach "Mayday" i po prostu postanowiono ją ukarać - a że była osobą homoseksualną to wiedzieli właśnie z dokumentacji. Zastanawiają mnie jednak personalia kobiety, która jechała z nią w ciężarówce, a którą wywleczono na oczach Emily i powieszono. Emily wyglądała na wstrząśniętą i autentycznie złamaną. Byłam pewna, że ściągnęli jakoś tę jej żonę.

ocenił(a) serial na 9
olka0207

Emily i tę drugą Martę skazano na podstawie wersetu z Biblii jako "Zdrajczynie rodzaju" co jasno sugeruje homoseksualizm. Polecam przypomnieć sobie 3 epizod pierwszego sezonu wstrząsający do dziś.

olka0207

A czy Emilii inie mówi w odcinku 7 o żonie z obozu, gdzie wzięły symboliczny ślub? Nie pamiętam dokładnie serii I, ale coś tak mi się kojarzy...

ocenił(a) serial na 7
Atusia13

Symboliczny ślub wzięły 2 inne Marty z obozu. Emily mówi o "żonie" (funkcja kobiet ubranych na niebiesko) nie o swojej żonie, którą otruła w koloniach....