zawsze po szkole przychodzilam do domu i zasiadalam do tv i zawsze czekalam tylko 30 min i zaczynalo sie zawsze sie tak troszke tego balam ale on byl swietny .Mogli by go puscic jeszcze raz tylko glupi mial dubing ;/
nie wiem co za serial ogladalas ale opowiesci lecialy pozno w nocy to raz a dwa ze nie mialy dubbingu :)
Tobie pewnie chodzi o "are you afraid of the dark" czy boisz sie ciemnosci. to ze przy ognisku zawsze sobie opowiadali straszne historyjki. miło spominam te czasy gdy to ogladałem:) pozdrawiam
Kochalem ten serial i wlasnie "Czy boisz sie ciemnosci?". Tym co nie widzieli polecam zobaczyc (ja sam powtorzylem sobie ostatnio wszystkie odcinki ;p)
czy boisz sie ciemnosci lecialo gdzies kolo po poludniu i tez ogladalem to po szkole
wtedy bylo super, nie wiem jak teraz
pewnie teraz by mi sie srednio podobalo
ale opowiesci z krypty lecialy w soboty chyba gdzies kolo polnocy albo nawet po na polsacie:)
zdarzalo mi sie ze dotrwalem ale to bylo naprawde bardzo dawno temu, mysle ze z 10lat bedzie
nie wiem czy potem to jeszcze kiedys puszczali
ale teraz mam zamiar zdobyc "opowiesci..." i ogladnac to wszystko
wiem ze kiedys te odcinki robily na mnie spore wrazenie
nie balem sie na tym ale wydawaly mi sie swietne
"zawsze po szkole przychodzilam do domu i zasiadalam do tv i zawsze czekalam tylko 30 min i zaczynalo sie zawsze sie tak troszke tego balam ale on byl swietny .Mogli by go puscic jeszcze raz tylko glupi mial dubing ;/"
Z dubbingiem to był raczej serial gęsia skórka czy jak tam nazywały się te pierdoły. Opowieści z krypty miały ciężki klimat z którym "Czy boisz się ciemności" nie mogło się równać. Sama godzina emisji o czymś świadczyła. "Opowieści" po północy, a "Czy boisz się..." po południu. Natomiast serial gęsia skórka to już w ogóle była bajka dla dzieci.
ale na minimaxie (kiedy jeszcze istniał) leciała animowana wersja tego serialu i ja ją dobrze pamietam! zresztą widziałam tu gdzieś temat o tym, może o to chodziło? Serial animowany też miał wstęp ze strażnikiem krypty (taki fajnym zielonym trupkiem, który był przezabawny) i zawsze leciało to przed Gęsią Skórką :)
EDIT: ooo i o to chodziło http://www.filmweb.pl/serial/Opowiastki+z+krypty-1993-214768