PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94392}

Opowieści z krypty

Tales from the Crypt
1989 - 1996
7,4 15 tys. ocen
7,4 10 1 14964
8,1 11 krytyków
Opowieści z krypty
powrót do forum serialu Opowieści z krypty

zawsze po szkole przychodzilam do domu i zasiadalam do tv i zawsze czekalam tylko 30 min i zaczynalo sie zawsze sie tak troszke tego balam ale on byl swietny .Mogli by go puscic jeszcze raz tylko glupi mial dubing ;/

wisnia19881

nie wiem co za serial ogladalas ale opowiesci lecialy pozno w nocy to raz a dwa ze nie mialy dubbingu :)

Gobblin

Tobie pewnie chodzi o "are you afraid of the dark" czy boisz sie ciemnosci. to ze przy ognisku zawsze sobie opowiadali straszne historyjki. miło spominam te czasy gdy to ogladałem:) pozdrawiam

użytkownik usunięty
Doberman_3

Kochalem ten serial i wlasnie "Czy boisz sie ciemnosci?". Tym co nie widzieli polecam zobaczyc (ja sam powtorzylem sobie ostatnio wszystkie odcinki ;p)

ocenił(a) serial na 7

czy boisz sie ciemnosci lecialo gdzies kolo po poludniu i tez ogladalem to po szkole
wtedy bylo super, nie wiem jak teraz
pewnie teraz by mi sie srednio podobalo

ale opowiesci z krypty lecialy w soboty chyba gdzies kolo polnocy albo nawet po na polsacie:)
zdarzalo mi sie ze dotrwalem ale to bylo naprawde bardzo dawno temu, mysle ze z 10lat bedzie
nie wiem czy potem to jeszcze kiedys puszczali
ale teraz mam zamiar zdobyc "opowiesci..." i ogladnac to wszystko
wiem ze kiedys te odcinki robily na mnie spore wrazenie
nie balem sie na tym ale wydawaly mi sie swietne

ocenił(a) serial na 10
wisnia19881

"zawsze po szkole przychodzilam do domu i zasiadalam do tv i zawsze czekalam tylko 30 min i zaczynalo sie zawsze sie tak troszke tego balam ale on byl swietny .Mogli by go puscic jeszcze raz tylko glupi mial dubing ;/"

Z dubbingiem to był raczej serial gęsia skórka czy jak tam nazywały się te pierdoły. Opowieści z krypty miały ciężki klimat z którym "Czy boisz się ciemności" nie mogło się równać. Sama godzina emisji o czymś świadczyła. "Opowieści" po północy, a "Czy boisz się..." po południu. Natomiast serial gęsia skórka to już w ogóle była bajka dla dzieci.

ocenił(a) serial na 8
SilentJay

ale na minimaxie (kiedy jeszcze istniał) leciała animowana wersja tego serialu i ja ją dobrze pamietam! zresztą widziałam tu gdzieś temat o tym, może o to chodziło? Serial animowany też miał wstęp ze strażnikiem krypty (taki fajnym zielonym trupkiem, który był przezabawny) i zawsze leciało to przed Gęsią Skórką :)

EDIT: ooo i o to chodziło http://www.filmweb.pl/serial/Opowiastki+z+krypty-1993-214768