Anime raczej typowe, nieodbiegające od odgórnych schematów, sam koncept na fabułę jest jednakże w miarę ciekawy i innowacyjny, razić może natomiast niski iloraz inteligencji głównej bohaterki. Graficznie ta produkcja prezentuje się całkiem dobrze, mamy tutaj także sporo dramatycznych sytuacji. Można obejrzeć, ale szału nie ma.
Jej świadome ignorowanie wskazówek napisanych w liście wynikały z jej lekkomyślności i nieodpowiedzialności, skoro wszystkie sprawdzały się w rzeczywistości. Może to był celowy zabieg mający na celu ukazanie jej rozterek no i przy okazji żeby nie leciało schematem (zalecenie w liście -> automatyczne i ciągłe zastosowanie się do niego bez większych wątpliwości)
Pewnie tak, inaczej seria byłaby bardzo przewidywalna. Niemniej jednak seria bardzo mi się podobała i dlatego dałam 8 :)
No właśnie, trafiłaś w sedno w tym pierwszym zdaniu. Na mnie zrobiło nieco mniejsze wrażenie ale ogólnie produkcja warta uwagi xD
Wrażenie jak wrażenie, widziałam lepsze serie (ale i gorsze:)) Po prostu podobała mi się. Lubię takie klimaty. Niby lekkie szkolne, ale jednocześnie jest to trudny temat. Samobójstwo i te sprawy...
Sama nie wiem. Tyle tego było... Może Kanon, Clannad, Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai czy, z innej beczki, Ore Monogatari lub Bokura Ga Ita, Ao Haru Ride, Kaichou wa Maid sama. Może coś Cię zainteresuje i zechcesz zobaczyć.
Pozdrawiam :)
A może Ty mi coś polecisz? Nie koniecznie szkolne. Może być coś z cofaniem się w czasie. Boku Dake Ga Inai Machi oglądałam jak coś i bardzo mi się podobało, ale może coś w takim klimacie?