PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767943}
7,4 950  ocen
7,4 10 1 950
Orange
powrót do forum serialu Orange

Orenż

ocenił(a) serial na 7

Anime raczej typowe, nieodbiegające od odgórnych schematów, sam koncept na fabułę jest jednakże w miarę ciekawy i innowacyjny, razić może natomiast niski iloraz inteligencji głównej bohaterki. Graficznie ta produkcja prezentuje się całkiem dobrze, mamy tutaj także sporo dramatycznych sytuacji. Można obejrzeć, ale szału nie ma.

ocenił(a) serial na 8
Konucci

Też miałam wrażenie, że inteligencją nie grzeszy główna bohaterka :D

ocenił(a) serial na 7
Izabelka84

Jej świadome ignorowanie wskazówek napisanych w liście wynikały z jej lekkomyślności i nieodpowiedzialności, skoro wszystkie sprawdzały się w rzeczywistości. Może to był celowy zabieg mający na celu ukazanie jej rozterek no i przy okazji żeby nie leciało schematem (zalecenie w liście -> automatyczne i ciągłe zastosowanie się do niego bez większych wątpliwości)

ocenił(a) serial na 8
Konucci

Pewnie tak, inaczej seria byłaby bardzo przewidywalna. Niemniej jednak seria bardzo mi się podobała i dlatego dałam 8 :)

ocenił(a) serial na 7
Izabelka84

No właśnie, trafiłaś w sedno w tym pierwszym zdaniu. Na mnie zrobiło nieco mniejsze wrażenie ale ogólnie produkcja warta uwagi xD

ocenił(a) serial na 8
Konucci

Wrażenie jak wrażenie, widziałam lepsze serie (ale i gorsze:)) Po prostu podobała mi się. Lubię takie klimaty. Niby lekkie szkolne, ale jednocześnie jest to trudny temat. Samobójstwo i te sprawy...

ocenił(a) serial na 7
Izabelka84

Poleciłabyś coś ze szkolnych anime ?

ocenił(a) serial na 8
Konucci

Sama nie wiem. Tyle tego było... Może Kanon, Clannad, Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai czy, z innej beczki, Ore Monogatari lub Bokura Ga Ita, Ao Haru Ride, Kaichou wa Maid sama. Może coś Cię zainteresuje i zechcesz zobaczyć.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
Konucci

A może Ty mi coś polecisz? Nie koniecznie szkolne. Może być coś z cofaniem się w czasie. Boku Dake Ga Inai Machi oglądałam jak coś i bardzo mi się podobało, ale może coś w takim klimacie?

ocenił(a) serial na 7
Izabelka84

ReLIFE