PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659116}

Orphan Black

2013 - 2017
7,9 29 tys. ocen
7,9 10 1 29013
7,3 7 krytyków
Orphan Black
powrót do forum serialu Orphan Black

jesli czekacie na swoje seriale to gorąco polecam Orphan black. Zaczęłam oglądać z braku laku, a
wkręciłam się na maksa. Super fabuła, aktorstwo, scenariusz. Jest spoko. :) Warto, warto.

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

To tak samo jak ja! ;D

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

Jak dla mnie to najlpesz serial na świecie. Lepszy od Gry o Tron, Dextera, Breaking Bad i wszystkiego innego co oglądam.

ocenił(a) serial na 10
Gonaa

nie no bez przesady :D

ocenił(a) serial na 10
oallaa13

Nie przesadzam. Zjarałam sie tym serialem jak nie wiem co.

Gonaa

Wymienione seriale są przereklamowane. Nie wiem skąd taka fascynacja nimi...
Orphan Black przebija je kilkakrotnie!

ocenił(a) serial na 10
of2288

Akurat Dexter mi się bardzo podoba i nie wydaje mi się, żeby był przereklamowany, ale i tak OB ma pierwsze miejsce.

ocenił(a) serial na 10
Gonaa

U mnie tak samo. Tyle czasu się zbierałam żeby w końcu OB oglądnąć i jak już zaczęłam to się nie mogłam oderwać. Tylko 2 sezony. To stanowczo za mało ;c

ocenił(a) serial na 10
Gonaa

Gry o Tron nie oglądałam, nie mój klimat, zresztą kiepska książka zniechęciła mnie zupełnie, Breaking Bad jakoś też mnie nie interesuje, ale Dextera próbowałam i OB jest 100x lepsze. Główny bohater Dextera jest po prostu brzydki, źle ubrany i irytujący (coś ala Hannibal, a nawet bardziej, bo Hannibal w tym nowym serialu jest przynajmniej porządnie ubrany i w miarę przystojny - jak lubię villainów takich jak Joker, do tych dwóch, znaczy Hannibala i Dextera, przekonać się nie mogę), reszta postaci jest zasadniczo naiwna i głupia. Co kto lubi, ale OB to mój top 1 wśród seriali, a oglądałam ich wiele. Czemu? Tatiana Maslany jest genialną aktorką, scenariusz jest sensowny i się trzyma, 2 sezon nie odbiega znacznie poziomem od pierwszego, a prawie każda z postaci ma w sobie "to coś". Plus romans nie jest na pierwszym miejscu, co mimo wszystko ciężko znaleźć w serialach. Jasne, włóczy się po kątach, ale chociaż Paula nie lubię, to wątek jego i Sarah nie zapychał odcinka, nie był tematem przewodnim, tak samo CalxSarah albo CosimaxDelphine, a nawet FelixxColin. Związki są traktowane z szacunkiem, nie wypycha się ich widzowi w oczy, ale widać, że są. I to się chwali, bo od romansu wszędzie dookoła może człowieka zemdlić. Bo kiedy fabuła to sprawa drugorzędna, tematem przewodnim jest kto przeleciał kogo, kto kogo zdradził, a para musi mieć 1 kłótnię na odcinek, to z serialem jest źle.

ocenił(a) serial na 10
unicorn9277

Oj tam Michael C Hall. Nie jest piękny, za początku też mnie irytował, ale on naprawdę pasuje do tej roli. Ważne, że Jennifer Carpenter jest seksowna i nadrabi za głównego bohatera. :) Choć dopiero pod koniec jest seksowna, jak ma dłuższe włosy.

Gonaa

A nie wydaje wam sie ze w 2 sezonie nieco przegieli? Mnóstwo tam przemocy! Jakoś źle mi sie ogląda... Sarah stała się jakaś tka brutalna..

ocenił(a) serial na 9
annap601

Babskie gadanie, ehh

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

u mnie bezapelacyjnie na pierwszym miejscu, główna aktorka po prostu boska, dla mnie zasługuje na wiele więcej nagród za tak dobrze zagrane role. Wszystkie postaci z serialu są boskie i coś wnoszą. Zdcydowaną słabość mam do serialowej Delphine, ale.... to tylko taka osobista słabostka ; )

Jane_Mary20

Jak można stawiać OB na pierwszym miejscu... jest wiele innych bardziej ambitnych seriali