PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809947}

Ostatni taniec

The Last Dance
2020
8,6 41 tys. ocen
8,6 10 1 41383
8,7 20 krytyków
Ostatni taniec
powrót do forum serialu Ostatni taniec

Koncentrujecie się jedynie na tym, czy dobrze się wam to oglądało, czy zainteresowało, czy próbujecie obiektywnie spojrzeć na film tylko pod kątem tego, czy spełnił swoją funkcję - czy został rzetelnie wykonany, bez manipulacji, bez przesady, przekazując potwierdzone informacje?

Czy ta ocena różni się od tego w jaki sposób oceniacie zwykłe filmy, inne seriale. Czy wasze wymagania są tu inne?

ocenił(a) serial na 10
Wicherek_4

Ja mam inne kryteria tylko do filmów biograficznych i dokumentów właśnie. Oceniając dokument który mało mnie obchodził (rocznik 91 i wieś więc koszykówka znana tylko z karteczek z segregatorów i filmu z Warner Bros i bravo sport) biorę pod uwagę tylko to czy oglądało mi się go dobrze, a w tym przypadku dałem 10 ponieważ w dokumencie nie widzę wad, świetnie zmontowany a chyba przede wszystkim ukazanie związków przyczynowo - skutkowych i rotowanie między późnymi latami 90 i np. 84 lub 78. Oglądałem z zapartym tchem i oglądam właśnie 2 raz już na "zimno". Ocena bez zmian

ocenił(a) serial na 10
Wicherek_4

Sam się nad tym zastanawiam , czy aby na pewno większość z nas nie podchodzi do tego serialu tylko emocjonalnie - ja tak mam..Podobno MJ i Jego firma stoi za produkcją tego serialu, co już może samo przez się wpłynąć na obiektywizm , ale..tak to już jest w życiu , że historię zazwyczaj piszą ZWYCIĘZCY (może głupi przykład, ale jakby obecnie wyglądała nasza ocena historii , gdyby to Alianci przegrali II WŚ ..?).Dla mnie ten serial jest doskonałą okazją do poznania nieco lepiej i bliżej boga , który dzięki swojej TYTANICZNEJ pracy dostał się na sam szczyt OLIMPU i jeszcze potrafił się na nim utrzymać praktycznie do KOŃCA .Większość z nas zazwyczaj zwala winę za swe niepowodzenia na innych , ma pretensje do całego świata (tylko nie do siebie),oczekuje nie równości szans, tylko równości WYNIKU .Mało jest ludzi na świecie, którzy po 5ciu zdobytych mistrzostwach i MS. Olimpijskim, potrafiliby dalej cisnąć i rozwijać się w stronę kolejnych zwycięstw .Ja jestem również rocznik 91 i dlatego mogę tego "boga sportu" wreszcie lepiej poznać , dzięki temu serialowi .

ocenił(a) serial na 5
Wicherek_4

Tutaj są same emocje i nostalgia. Ludzie dają dychy za serial który wyprodukował Jordan . Który ma kontrole nad wszystkim, jako atleta okaj był super. Jako człowiek to tragedia, czemu nie ma nic o pierwszej żonie, co to był za koszmar żyć z takim człowiekiem o dzieciach nic nie ma. Tutaj jest taki ładny cukiereczek żeby ludzie po obejrzeniu rzucili się na buty i ciuchy z jego firmy, byle tylko nie popsuć wizerunku. On nawet politycznie jest poprawny bo jak sam powiedział. Chce żeby wszyscy kupowali moje buty.