PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=770836}

Ostre przedmioty

Sharp Objects
2018
7,7 55 tys. ocen
7,7 10 1 55008
7,6 36 krytyków
Ostre przedmioty
powrót do forum serialu Ostre przedmioty

Pytania!!

ocenił(a) serial na 8

Czy ktos jest w stanie odpowiedzieć mi na trzy pytania:
-dlaczego jak przyszedl Richard w jednej z ostatnich scen do domu Camille i pytał o nią, to jej ojczym powiedział, ze jest z koleżankami? Czy to dlatego, że wiedział co jego żona robi z nia i z Ammą?
-z Jackie to chodziło o to, że ona wiedziała że Adora jest chora psychicznie ale nic z tym nie zrobiła?
-czy cos laczylo Adore z komendantem Vickerym?

ocenił(a) serial na 9
idek99

2x tak. dlatego co do 1 pytania bulwersuje mnie to, że ogólnie ojczym nie poniósł żadnych konsekwencji i też nie został aresztowany. według mnie też powinien odpowiedzieć za swoje zaniechania i przymykanie oczu oraz pomoc żonie (może w książce jest, ale nie wiem bo jej nie czytałam).
3- pewnie czuł do niej miętę, ale romansu raczej z tego nie było.

LeaMao

Dorzucę swoje pytania (to akurat drobiazgi, ale przeoczyłam ew. wyjaśnienia w filmie, książki nie czytałam). 1. Kto obciął włosy bohaterce - ona sama (jak twierdziła matka) być może w ramach buntu czy matka (jako kara...?) 2. W trakcie potyczki słownej pomiędzy bohaterką a jej przyrodnią siostrą, ta zadaje pytanie (przy detektywie i koleżankach) "co było z poprzednimi chłopakami Camille", na co Camille reaguje nerwowo - o co chodziło?

LeaMao

Jeśli chodzi o ojczyma - też mnie irytował, zachowywał się jakby go nie było, głównie przytakiwał żonie, to przymykanie oczu na wszystko było strasznie wkurzające. No i muzyka w słuchawkach - być może był to rodzaj ucieczki od paskudnej rzeczywistości... Pozdrawiam.