Po trzecim odcinku już mam chyba dosyć, ciągle wracanie do przeszłości, migawki, ostre picie i jeszcze ostrzejsze cięcie się. Niech mi ktoś w opór zaspojleruje i będę wdzięczna :-)
SPOILER
Camille dociera do akt szpitalnych, gdzie odkrywa, że jej siostra (Marian) była oceniana jako zdrowa, stąd podejrzenia o jej śmierć padły na matkę. Nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się że Camille i Amma ulegają jakiemuś wypadkowi i Adora faktyczne truje je jakimiś lekarstwami itp - ratuje je policja, matkę zamykają i oskarżają o zabójstwo tamtych dziewczynek, a Camille zabiera Ammę ze sobą do domu. Amma zaprzyjaźnia się z pewną dziewczyną, która przypada do gustu także Camille. Po paru dniach znajdują ciało wspomnianej koleżanki i Camille wpada do pokoju siostry, przeszukuje go - i już ma się poddać kiedy w oko rzuca jej się domek dla lalek (?) Ammy - gdy go rozwala, okazuje się że w miejscu pokoju Adory posadzka zrobiona jest z zębów... W serialu nie jest to pokazane póki co, ale podłoga sypialni Adory zrobiona jest z kości słoniowej, dlatego ma to sens. Ammę zamykają z tego co pamiętam w ośrodku poprawczym lub dla obłąkanych - Camille przeżywa traumę, przez co Curry przyjmuje ją do siebie do domu i zaczyna traktować jak własną córkę. Jest wiele innych szczegółów, ale trochę nie chcę rozpisywać epopei :)
czyli zabija ta młoda czy matka?
"Po paru dniach znajdują ciało wspomnianej koleżanki i Camille wpada do pokoju siostry, przeszukuje go - i już ma się poddać kiedy w oko rzuca jej się domek dla lalek (?) Ammy - gdy go rozwala, okazuje się że w miejscu pokoju Adory posadzka zrobiona jest z zębów... " to przez rozwalenie domku dla lalek okazuje ze jakis inny pokoj jest wyłożony ludzkimi zebami?
No nie jest to do końca jasne, faktycznie - Amma ma domek, który wykonuje na wzór ich domu rodzinnego. Pokój matki w rzeczywistości jest zrobiony z kości słoniowej. Jako, że Amma jest perfekcjonistką, tez potrzebowała kości - i użyła do tego zębów dziewczynek, które zabiła. Matka jest odpowiedzialna tylko za śmierć Marian.
Wiedziałam już po drugim odcinku ze siostra camili jest podejrzana teraz po tym spoilerze mam uśmiech na twarzy bo naprawdę już mnie nudziło oglądanie tego chodź byłam ciekawa kto zabił a teraz mam pewność moich przypuszczen
I siostra camili dopuści do tego ze upije swoją koleżankę i pozwoli żeby trzech chłopaków ja zgwałciło ale nie wiem cY to pokażą e serialu
Dziękuję, serial mi jakoś nie podszedł ale ciekawość jakie jest rozwiązanie mimo wszystko jest :)
Z tego co jeszcze pamiętam to matka Camille wcześniej truła tą zmarłą córkę, Marian. Generalnie w książce fajnie to zostało opisane, a Camille na ciele wycinała różne słowa. Pod koniec też było że ta matka Adora truła Camille i Amme i faktycznie coś z policją było, każdy już myślał że ta matka zabiła dziewczynki, łącznie z główną bohaterką. Dopiero w epilogu wyszło że to Amma, a co do domku to dokładnie było jeszcze że zrobiła sobie do niego dywanik z włosów zamordowanej dziewczynki, przez to wpadła.
Ale właśnie zastanawia mnie tylko jak ta ammy wyrwala te żeby tym dziewczynkom skoro policjant próbował na głowie świni wyrwac żeby i ledwo mu się udało musiała użyć siły