Tak takie dobre seriale to rzadkość w telewizji. Wreszcie TVP mnie nie zawiodło, brawo ... to już coś :)
Już zasiadam przed TV ;) Serial już jakiś czas temu oglądałęm, ale na kompie to nie to samo co w telewizorze.
ja tez na kompie ogladalem i to kilka razy. ale wole bardziej w telewizji:) wtedy ma sie poczucie, ze wiecej osob to oglada jednoczesnie i sie jara tym. wspolnie miliony w roznych domach uczestnicza w tym samym. tez lubie bardziej w tv. wspolnie sie przezywa wydarzenia w filmie, masowo w jednym momencie:)
1.moim zdaniem w ogole najlepsza czolowka w historii seriali - muzyka hansa zimmera - nie znudzi mi sie to nigdy:)
2. super ze tvp 1 puszcza ten serial. chodz sie zdziwilem ze nie tvn! tak jak kompanie braci. zreszta juz oczami wyobrazni widzialem jak wlasnie tvn robi taki myk, ze w jeden wieczor np o 20:00 puszcza ,,kompanie braci" i od razu o 21:00 ,,pacyfik" co tydzien. to by bylo fajne. wydaje mi sie, ze tvn ma juz tak zapelniona ramowke swoimi przebojami, ze i nie mieliby gdzie juz wepchnac ,,pacyfiku" i poza tym pieniazkow zabraklo:) te wszystkie inwestycje tvn w nowe seriale polskie, zagraniczne, te progamy tvn, nowe utrzymanie starych, to kosztuje jednak.
3. a sam serial super ! dla niecierpliwych pisze od razu : serial rozkreca sie od 5 odcinka. w 2 odcinku bedzie jeszcze tez bitwa w nocy 3 odcinek bedzie przegadany, 4 ukazane bedzie jak siada psycha zolnierzom w 5 sie zacznie desant na jedna z wysp 6,7 - to juz totalna rzez i samo pole walki. 8 odcinek - 40 minut przegadny, ostatnie 10 minut rzez:) 9 !!! - w tym odcinku fajnie czuc to bloto, syf, trudy wojny - tez caly odcinek na froncie 10 - to juz powrot do domu. Calosc sie rewelacyjnie komponuje!!
Nie wydaje Wam się, że w TV była lekko skrócona wersja? Przynajmniej o wywiady, które się przeplatały przez cały film?