PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122127
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Odcinek pozostawił mały niedosyt, myślałem, że stefan kogoś zaatakuje i wyssie, ogólnie troszkę za dużo gadania, a za mało ciekawych akcji, no może po za Wujkiem Gilbertem i jego pierścieniem, mam nadzieję, że Stefan w kolejnym odcinku, pokaże pazur, bo w tym odcinku chodził prawie cały czas na bani :D Bardzo fajnie by było jakby zaatakował Elenę w obecności Damona :D, ale żeby się szybko opamiętał :D
Nie zabrakło także puszczalskiej matki Matta :D

Ogólnie rzecz biorąc odcinek nie jest zły, ale słabszy od 17.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
karola1041

no wampirki się rozkręcają :-)Nie mogę się doczekać jakiejś większej chemii między Damonem a Elenką :D

Spoiler:

Ciekawe co wyniknie z tego, że Jeremy przeczytał pamiętnik Eleny.

ocenił(a) serial na 8
sara137_2

no właśnie, myślałem, że ona zauważy i zaczną o tym rozmawiać i dowiedzą się że na wzajem wiedzą o wampirach :D

Vampire19

W buzię jeżozwierza ale ten Wujek Janek to ciekawa przypadłość. Coś czułam, że reaktywuje się na tej potańcówce.

ocenił(a) serial na 10
Vampire19

Wg mnie świetny odcinek, chociaż zgadzam się że trochę przegadany. I Stefana nigdy nie lubiłam, ale po tym odcinku nawet zaczynam...w końcu pokazuje się z trochę innej strony. A nie jak zawsze ta sama, zatroskana, poczciwa mina. A Elena mnie denerwuje, rozumiem że ona Stefana kocha ale to jest ludzkie odczuwać trochę strachu a ta nic! Nie do końca realne. I w kółko "Stefan, talk to me", "Stefan, you have to tell me...". Święta Elena po prostu.
No i oczywiscie Damon & Alaric, ahh chyba mój ulubiony duet w tym serialu :D I scena z Damonem i Eleną na początku odcinka..."No, Elena I will no go to your bedroom with you!" Albo Damon lezący z misiem na łóżku i oglądający stanik Eleny, buhahaha :D PERFEKT :D
No i wujek John. W sumie widziałam wcześniej zdjęcia z nim z następnych odcinków więc wiedziałam że Johnny się jednak nie przekręcił, aczkolwiek mina Damona gdy wszedł do sali bezcenna ;))
Aha i nie wydaje mi się żeby było konieczne pisanie SPOILER w swoich postach bo skoro jest to dyskusja o 18 odcinku, to chyba wchodzą tutaj ci którzy juz oglądali :D

Skylaria

no cóż, odcinek nie był jakiś najlepszy ;D, ale do najgorszych nie
należał ^^, oczywiście sceny z Damonem rozwalają i zawsze zaskakują,
czekam niecierpliwie co będzie dalej ^^, bo już jakby nie patrzeć - mam
dość "biednego Stefcia" i mam nadzieję, że zrobi coś nieoczekiwanego ;D,
bo oglądając 18 odcinek i widując go na ekranie, cały czas powtarzałam "ugryź go, no ugryź!"

Vampire19

hmmmm... po ostatnich dwóch odcinkach(16,17), po 18 czuję niedosyt w sumie nic takiego nowego się nie podziało(oprócz wujka), szkoda:(

Damon, jego rola w każdym calu genialna (zwłaszcza w domu u Eleny) xD

Vampire19

Damon przeglądający bieliznę Eleny- BEZCENNE

Stefan troszkę nudnawy, cały czas pijany. A gdzie sie podziała Caroline i Bonnie?

ocenił(a) serial na 5
alexandra_13_92

1. Jeremy to świnia. Czytać pamiętnik siostry? Ta postać jak i aktor go grający, w****iają mnie od samego początku.
2. Major lockwood to dupek. nie znoszę postaci wykorzystujących przewagę fizyczną aby znęcać się nad słabszymi.

I co? Mówiłam, że z tą przemianą w wilkołaka w tym odcinku to ściema.

I_am_a_Bad_Girl

:)
1.Też tak kiedyś miałam z niejakim L'Jem w Prison Break. Ten kudłaty fryz i aparycja ciągnącego się gluta to mieszanka wybuchowa.

2. Kiedyś ktoś jemu spuści manto. Może Alaric & Damon S.A

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

Wiecie może skąd wziąć napisy? bo niestety nie wszystkie kwestie rozumiem.

obawa

o ile jeszcze nie masz to na tej stronie są tłumaczone:
http://hatak.pl/napisy/300/The_Vampire_Diaries

ocenił(a) serial na 6
I_am_a_Bad_Girl

Przemiany w wilkołaka owszem nie było, co nie zmienia faktu że Tyler jest coraz bardziej agresywny, więc podejrzewam że to już nie długo...

a ogólnie to porównując ten odcinek choćby z 17, to szału nie było;p

ocenił(a) serial na 10
Eglantine

Domyśliłam się, że ujęcie z pełnią księżyca w trailerze było celową zmyłką, a to co się z Tylerem średnio mnie obchodzi, bo wilkołaki w mystic falls to już przegięcie ze względu na brak powiązania(przynajmniej jak narazie)w historią miasteczka --czy w przeszłości też występowały tam takie przypadki?
Co do reszty odcinka: Stefano pokazuje swoją darkside i dobrze, koniec z papierkowatością postaci, szkoda że Elena cały czas gra panią chodząca sprawiedliwość i praworządność, totalnie uczciwa i nigdy się nie potykająca, z tą swoją krytyczną minką...
Cieszy mnie,że Jer w końcu dowiedział się prawdy o wampirzych kwestiach, podoba mi się nowy odcień w relacjach Damon-Alaric, można nawet nazwać ich dobrymi kompanami:P Wuj Gilbert doskonałym czarnym bohaterem, czekam na więcej info o pochodzeniu Eleny.
Ogólna ocena odcinka średnia, bez rewelacji.

ocenił(a) serial na 8
Vampire19

po ost liczyłam na coś lepszego!
no ale ciekawa jestem tego wujka
a najbardziej to się boję że to końca 1 sezonu nic się nie wyjaśni ;/

ocenił(a) serial na 10
emily91

Spokojnie jeszcze 4 odcinki do konca sezonu.
Ale jak zrobia mega duza przerwe to ich udusz....

A co do odcinka to rowniez liczylam na cos lepszego ale nie byla az taki zly.
Jak zwykle Damon mnie rozbawil w pokoju Eleny.
A co do Jeremiego to dupek! jak mozna czytac pamietnik siostry? powinien niezle oberwac.
No i biedny Stefcio...nie moze sie z tym wszystkim uporrac.
A mama Matta jak dla mnie to dziwka...
Taylor ; cos mi sie wydaje ze w kolejnych odcinkach wkoncu zmieni sie w tego wilkolaka, a na jego miejscu oddala bym ojcu ^^
Wujek John pewnie sporo wniesie do serialu dopoki bracia go nie zabija.

katherine17

Mi sie mimo wszystko podobał ten odcinek.
Damon + Miś Eleny = Prawie spadłam z krzesła ;d
Stwierdzam, że w tym odcinku wszyscy bohaterowie byli pijani xD
Mam nadzieję, że będzie więcej scen Damon-Elena np. takich jak ta w jej pokoju ; )

ocenił(a) serial na 10
_Hayley_Williams_

jak dla mnie odcinek nie wniosl nic sensownego poza pojawieniem sie wuja Eleny...Szkoda mi bardzo Stefana i tego jak walczy w sobie ze swoja natura...a scena z Damonem i sposob w jaki mowi jest boska

użytkownik usunięty
mamuter40

odcinek dla mnie był fajny może nie rewelacyjny ale ujdzie brakowało mi Bonnie mam nadzieje ze niedługo się pojawi. Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki chodzi mi o Isobel jak ona może być spokrewniona z Katheriną bo tego nie rozumiem. Postać wujka Eleny intrygująca muszę przyznać jak wszedł na salę to byłam zszokowana. Jestem ciekawa skąd wie o Katherinie Isobel i skąd ma pierścień

Vampire19

buuu. teraz to stefan jest ten zły... a Damon to aniołek... troszkę się zaskoczyłam...

użytkownik usunięty
Venedka

dejmon raczej nie będzie aniołkiem z wielką łatwością przeciez przychodzi mu zabijanie np wuj eleny fakt ze przezył no ale...

dżeremi strasznie wkurza, wiecznie nieszcześliwy,zabłąkany sam nie wie czego chce, takie emo.
Ktoś pisał o przemianie w wilkołaka mam nadzieje ze do tego nie dojdzie, bo "stworów",tajemniczych postaci, byłoby juz za dużo co byloby nudne. Niedługo spotkanie kogoś normalnego w miasteczku graniczyło by z cudem kazdy miałby jakąś moc lub pierścień :)

dejmon fajnie powiedział do eleny "nie eleno nie pójdę z tobą do twojej sypialni!"

ocenił(a) serial na 10

Po 16,17 odcinku nie mogłam usiedzieć w miejscu, natomiast po 18 czuje pewien niedosyt, za dużo gadania! chodziarz akcja z wujkiem Eleny całkiem, całkiem...
Nie mogłam po prostu z scen w domu Eleny z Damonem w roli głównej, były boskie i z tego jak zobaczył żyjącego-zabitego(mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :P) wujka Eleny, jego reakcja była genialna :D

Vampire19

Zgodzę się, że trochę za dużo gadania w tym odcinku było... I za mało ciekawych akcji. Cóż, już wiem, że wujek John będzie jedną z najmniej lubianych przeze mnie postaci. Muszę przyznać, że rzeczywiście, siedemnasty był zdecydowanie lepszy.
W każdym razie, czekam na dziewiętnasty, bo zapowiada się całkiem nieźle. ^^ Nie mogę się doczekać tego konkursu na najładniejszą dziewczynę w Mystic Falls i tańca Eleny z Damonem. ;]
Uwielbiam teksty Damona, w tym odcinku najbardziej chyba spodobało mi się to: "Nie, Eleno, nie pójdę z tobą do twojej sypialni." haha. xd Szczerze mówiąc, niezbyt przepadałam za postacią Damona, jeszcze nie tak dawno temu trochę mnie wkurzał, ale teraz zmieniłam zdanie. ;)

Neff

Dla mnie najlepszy odcinek w tym sezonie. Dobry pod względem psychologicznym.

ocenił(a) serial na 10
leokacja345

po prostu w ogole niespodziewane jak zawsze nie moge sie doczekac kolejnego, beda jeszcze wieksze jaja. a Stefono... szkoda mi go, ale damon... po prostu rozwalajacy... kocham i na siero

ocenił(a) serial na 9
bella3

odc genialny, trochę przegadany, ale jednak bardzo mi się podobał :)
chociaż... tak, zdecydowanie czuję niedosyt. Jeremy i Anna myślałam, że coś więcej zajdzie między nimi, a tu ona i jej matka milczą....

ocenił(a) serial na 7
Elisa123

Damon jak zwykle powalający:):):) Interesuje mnie postać wujka Johna. Ciekawe skąd facet tyle wie i po której właściwie stoi stronie??? A matka Matta jest na maksa wkurzająca... trochę żal mi go ...