PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122118
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Piszcie jak Wam się podobał odcineczek .
Jeszcze nie widziałam , ale mam nadzieję , że będzie lepszy od poprzednich .

ocenił(a) serial na 9
morszpregi

Może poczekałabyś aż odcinek będzie na internecie
Nie ma co sie spieszyć z dodawaniem nowych wątków jeżeli jeszcze nawet nie ma o czym pisać
pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
morszpregi

morszpregi, ten odcinek pojawi się w necie dopiero dziś późno w nocy, pewnie koło drugiej
A przede wszystkim tytuł 4 odcinka to Family Ties. Na filmweb'ie nadal nie poprawili tej pomyłki.

ocenił(a) serial na 10
morszpregi

Divine , dzięki za zwrócenie uwagi na tytuł :)
Zgłoszę post do usunięcia , skoro nie da się go edytować .

ocenił(a) serial na 5
morszpregi

NIE!!!! Będzie na jutro! :)

ocenił(a) serial na 8
morszpregi

tytul odcinka to "więzy rodzinne" :)
Pozdrawiam

EnATkA

Mnie sie odcinek podobał chyba najbardziej z dotychczsowych, no i unicestwili nam Damona! ;D Ciekawe jak potoczy się dalej...

ocenił(a) serial na 10
Ajlon_2

Jak to : unicestwili Damona ?
Serial bez niego traci sens .

ocenił(a) serial na 5
morszpregi

SPOILER, kurde SPOILER!!! Dziękuję bardzo za zepsucie przyjemności oglądania.

ocenił(a) serial na 9
Anita_Blake

AJLON 2 jestes Zjebemm nie potrafisz zachowac tajemnic !!!
zachowaj ja dla Siebie.... ;/ alboo naucz sie z korzystania z FORUM!
CI ludzie ;/

ocenił(a) serial na 5
kambro151

SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER, SPOILER

:)Za scenę tak gdzieś w siódmej minucie podwyższam ocenę :p
Będziecie widziały o co mi chodzi, gdy obejrzycie :)

ocenił(a) serial na 8
Anita_Blake

@Anita:
Damon czytający TĘ książkę? Taaa :D To im się udało, nieźle się uśmiałam :)

kambro151

Lepiej Ty się naucz korzystania z forum bo nie obraża się innych. I naucz się czytać bo jakbyś nie zauważyl jest to temat "Jak podobał wam się epizod 4" czyli temat gdzie wypowiadamy się juz PO OBEJRZENIU odcinka wiec chyba logiczne ze będa tu spoilery. Więc nie rozumiem po co tu w ogole wchodzisz i chcesz czytać opinie o odcinku a pozniej narzekasz że ktoś napisał co się wydarzyło. Luudzie ogranijcie się.

ocenił(a) serial na 8
morszpregi

@morszpregi
Och, daj spokój, wierzysz że go "unicestwili"? Oni tylko go osłabili i uwięzili. Teraz pytanie brzmi w jakim momencie się wydostanie, jak to będzie wyglądało i co zrobi zaraz gdy się uwolni. Liczę na to, że będzie ciekawie.

ocenił(a) serial na 8
morszpregi

Kilka uwag na temat odcinka:
1. Odcinek lepszy niż 3, gorszy niż 2.
2. Pierwsze co mnie zastanowiło to: dlaczego Zach jest takim egoistą? Skoro wie, że Stefan bez ludzkiej krwi zawsze będzie słabszy od Damona, w takim razie dlaczego nie zaoferuje Stefanowi swojej krwi? Ugryzienia się zagoją, zjadłby parę czekolad, krew by się zregenerowała i mógłby go poczęstować znowu.
3. Ta cała akcja z zegarkiem... Hm... Przyznam, że pomimo wszystko zakończenie odcinka mnie nawet zaskoczyło i podobało mi się, ale gdy matka Tyler'a tak dopytywała się o ten zegarek to od razu domyśliłam się, że chodzi o coś więcej niż tylko o wystawę i gdybym przerwała oglądanie odcinka i zastanowiła się nad tym trochę, to zakończenie w ogóle by mnie nie zaskoczyło.
4. Coraz mniej lubię Vicky, ba! właściwie przestałam ją lubić wcale. Może matka Tylera zachowuje się jak suka, ale czy można ją winić za to że nazwała Vick hołotą, skoro ta dziewczyna jest tak... durna i nie ma do siebie szacunku?
5. Coraz bardziej lubię Jeremy'ego. Choć te jego dziecięce minki nadal mnie irytują, ale powoli się przyzwyczajam.
6. Podobało mi się, że Elena wreszcie pokłóciła się ze Stefano i powiedziała mu parę trafnych uwag, szkoda że tak krótko to trwało.
7. Scena z Damon'em czytającym "New Moon" miażdży :D

Za mało akcji, dialogi mogłyby być ciekawsze, niektóre sceny bez potrzeby ugrzecznione aż do bólu, zbyt wiele scen przewidywalnych, dlatego...
Ogólnie za odcinek 6/10

ocenił(a) serial na 10
Divine

"Scena z Damon'em czytającym "New Moon" miażdży "
w którym momencie to jest ???

sylwka18xd

7 minuta.

Zaczytana_xD

http://www.youtube.com/watch?v=-090pWQcOdE&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=c20cIVseRCA&feature=channel
a co... nie będę samolubna... co prawda to jest do nastempnego odc... ale chyba się przyda XD
Mi się ten odc. podobał, tylko szkoda z tą ostatnią sceną... bo się wydaje, że Damona nie będzie za dużo w kolejnym odc... a myślę, że to jedna z lepszych, o ile nie najlepsza postać w serialu...
i podoba mi się, że Damon ma coraz bardziej nesforne włosy... w pierwszym odc kojażył mi sie z Efronem... a teraz spoko

ocenił(a) serial na 8
Venedka

odcinek podobał mi się bardzo a nawet ta scena zaskoczenia damona kiedy ugryzł caroline.

ocenił(a) serial na 8
klub372

hym? co do odcinka:
Podobał mi się;) coraz bardziej ten serial przypada mi do gustu;)
1. Jak wcześniej zauważono podobało mi się ze elcia powiedziaała co myslała stefi;P
2. Rozbroiła mnie scena kiedy damcio czytał sagę zmierzchu xD
3. Zaskoczyła mnie końcówka filmu z tym zegarkiem o.O
I ogólnie odcinek udany i nie mogę się doczekać kolejnego odcinka;)

ocenił(a) serial na 10
gryzeldunia

Co do sagi Zmierzchu , to czy zauważyliście , że padło tam nazwisko Anne Rice a nie Stephanie Meyer ?

Wcale mnie nie zdziwiło , że Stefek załatwił swojego brata na przyjęciu , to była jedyna tak wspaniała okazja .
Zakończenie ciekawe.

klub372

ten odcinek był najsłabszy z dotychczasowych. Przewidywalny aż do bólu i w dodatku nic się nie działo. Jedynie końcówka go w miarę uratowała (motyw z tym zegarkiem). A reszta strasznie sztampowa. W momencie kiedy Stefan został sam na sam z Caroline, która miała nalanego szampana było wiadomo, że Stefan użyje na niej uroku i dosypie jej werbeny. Jeszcze bardziej w tym przekonaniu utwierdziła mnie scena w której Stefan chciał zaproponować kieliszek szampana Damonowi. W dodatku powiedział to z takim przekonaniem, że z góry wiedział iż Damon odmówi (jeszcze ta długa wymiana spojrzeń)... Dzięki temu czujność Damona została uśpiona jak i co za tym szło, Damon połknął haczyk jak mała rybka. Potem już było wiadomo, co się stanie, choćby po akcji kiedy Elena odkryła blizny na szyi i plecach Caroline... Damon się wkurzy na Caroline i ją ugryzie, a ta, jako że napiła się "doprawionego" szampana otruje go i osłabi. No ludzie nie mówcie, że tego nie zauważyliście. Nie piszę tego żeby zbluzgać serial czy coś, bo również lubię go oglądać, ale ten odcinek był jaki był. I na prawdę nie trzeba było być asem dedukcji żeby to zauważyć. Mam nadzieję, że kolejne odcinki będą dużo lepsze, bo jak tak dalej będzie to nie wiem czy będę oglądać VD :+

sweterek

Stephanie Meyer napisała ta sagę której nie lubię zmierzch itp. Anne Rice pisała najlepsze książki o wampirach " vampir lestat' "królowa potępionych" " wywiad z wampirem" i inne jej książki są mroczniejsze i nie bajkowe, jeżeli lubisz wątek wampirów książki polecam jedne z lepszych !

KrzysiuVelSloneczko

Mógłby ktoś podać link z 4 odcinkiem?
Będę wdzięczna :D
Dzięki :*

widokznieba

Mógłby mnie ktoś uświadomić o co chodziło między Damonem a Caroline?

Ona wie, że On jest wampirem?
Pozwala się gryźć?
Wie, że On ją zabije?

Ona jest pod wpływem permanentnego uroku czy kręcą ją chore związki i całkiem świadomie go kryje?

Bo jeszcze w poprzednim odcinku była jego marionetką ale nieświadomą z kim się spotyka.

ocenił(a) serial na 10
Claudette_2

Carolaine jest zauroczona przez Damona , on ją całkowicie kontroluje.

morszpregi

Co do Twojej wcześniejszej wypowiedzi: "Co do sagi Zmierzchu , to czy zauważyliście , że padło tam nazwisko Anne Rice a nie Stephanie Meyer ?
"
Chodziło mu o to że Anne Rice dobrze opisała wampiry, że giną w słońcu a pomysł Stephanie ze 'świecącymi' wampirami jest kiepski...

ocenił(a) serial na 5
alice_akr

Ale na co do cholery im ten zegarek? :/ Przerobią go na wehikuł czasu?

PS Już nie lubię tego dupka dziennikarza... :)

alice_akr

Skąd wiecie, że Damon czytał New Moon? xD może kolejne części sagi? xD niemniej, ta scena była świetna xD
Gdy Elena opieprzała Stafana krzyknęłam aż "Alleluja" z radości. Mam nadzieję, że to koniec z sarnim wzrokiem, od którego chce się rzygać xD
Wątek z zegarkiem - ciekawie, ciekawie....
No i Bonnie, która cały odcinek miała "problemy" ze świeczkami xD
Niestety, biedna Jenna nie ma szczęścia do facetów... Zamiast nią, gość interesuje się zegarkiem. Swoją drogą ciekawe czemu ten zegarek jest taki ważny.
Jeremy'iego coraz bardziej lubię^^
Ogólnie podobają mi się początki i końcówki serialu - świetnie zrobione. Denerwuje mnie tylko Stafan. Choć i tak jest już o niebo lepiej, już nie stara się tak bardzo upodobnić do Pattinsona. Najgorsze były z nim 2 pierwsze odcinki - teraz gra już troszkę lepiej. Damon byłby okey, gdyby nie ta jego ewidentna starość (na miłość boską, widać mu zmarszczki! czy nie mogą ich komputerowo wygładzić, by wyszedł bardziej na nastolatka!?)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Ja też już nie lubię tego pajacyka dziennikaża;P własnie! ciekawe jakie jeszcze będzie miała zdolności bonni skoro potrafi bawić się świeczkami xD
sądzę że ten zegarek jest częścią jakiejś układanki która może walczyć przeciw wampirom? sama nie wiem strzelam;P przekonamy się w 5odcinku

ocenił(a) serial na 8
Luelle

widzę, że nie tylko ja zauważyłam, że Stefan zalatuje Edwardem, tzn Robertem ;D na początku mi się podobał, ale on jest taaaaaki nudny, nie to, co Damon. ten jego sarkazm w głosie, te oczy, ten charakterek. co tam zmarszczki ;p Jeremy jest słodki z tą swoją miną pt. sad puppy. ale w końcu mógłby się wziąć w garść.
Bonnie lubię. Caroline też. ten odcinek był trochę nudnawy, ale końcówka faktycznie uratowała epizod.
czekam na dalej :)

Goha24

Macie ten odcinek z napisami??
Błagam podajcie stronkę, bo nie potrafię go znaleźć!!
HELP!!

ocenił(a) serial na 5
Goha24

Online można obejrzeć jedynie po angielsku. Z napisami musisz ściągnąć.

Anita_Blake

a skąd ściągacie za free? Kurde... już nie mogę żyć bez tego czwartego odcinka...to jest uzależnienie..:/

ocenił(a) serial na 8
widokznieba

http://www.filestube.com/ tam poszukaj :)

ocenił(a) serial na 8
Goha24

Czy ktoś mógłby przesłać mi 4 odcinek na pocztę :)? adres to dorotaremiszewska@wp. Byłabym baaaaaardzo wdzięczna :]

ocenił(a) serial na 5
dorotaremiszewska

Chyba żartujesz... :)

Są chętni do kilkugodzinnego ładowania pliku o pojemności 350Mb?

dorotaremiszewska

no nie wiem.... zdajesz sobie sprawę ile to się będzie wysyłało???
Mnie osobiście zawiodło, że uwięzili Damona... no wiem, nie może byc bezkarny, ale tak naprawde to on nadaje serialowi akcję... ( nie umiem piasac po polsku wiek XD) a , ze go zampkenli, to mi się wydaje, że go będzie mniej... a co do zegarka... nie wiem, bardziej mnie jednak ciekwawi ten kamień...

ocenił(a) serial na 8
dorotaremiszewska

Haha :D Dobre, dobree xD Na moim łączu trwałoby to 3 i pół godziny. Już lecę xD

ocenił(a) serial na 8
Divine

Chyba że wersja rmvb, tylk 150 MB, jeśli ktoś ma odpowiednie sterowniki lub nie jest za leniwy by je szybko zainstalować, tyle że rmvb to bardzo kiepska jakość obrazu. Ja preferuję mkv, zazwyczaj około 1500 MB.

Divine

fastpasstv.com i oglądnij se online... w gruncie rzeczy to ci wyjedzie szybciej

ocenił(a) serial na 5
Divine

Szalejesz Divine! ;) U mnie trwałoby to "jedyne" 5,5h :)

Anita_Blake

jak to się oblicza???
może kogoś to zainteresuje, chociaż zainteresowani już to pewnie oglądali XD
http://www.youtube.com/watch?v=NfXe7gandxs&NR=1

ocenił(a) serial na 8
Venedka

http://www.speedtest.net/
Ale to sprawdza najbardziej optymalne prędkości łącza, ja wiem na pewno, że szybkość uploadu mam 2 razy wolniejszą niż pokazuje mi ta strona i żaden speedtest mnie nie przekona, że mam szybciej.

ocenił(a) serial na 9
Divine

na ifilmy.net jest z napisami, mi również postać stefana średnio się podoba czy ma on jakieś wady czy to 2 edzio z twilight?
piszę w tym roku maturkę i wybrałam temat wampir-pomiot szatana czy wyklęty romantyk czy damiana da się pod to podpiąć z serialu nie wiemy o niego wszystkiego ,ale niektorzy z was czytali książkę a więc?

ocenił(a) serial na 5
truskawkowo18

Uuue..... Przegrywam z kretesem... :(
Ilość tematów założonych przeze mnie na forum VD - 0
Ilość tematów założonych przez sylwka18xd - 17

Zgodnie z obietnicą ignoruję, ale korci mnie żeby pobić jej rekord :p

ocenił(a) serial na 5
Anita_Blake

Hej! A ja nie miałam takiego tematu! -_- Mam coś tam o szaleństwie. Nawet nie wiem dokładnie, bo poszłam na żywioł i 30 września zrobiłam wyliczankę :)

ocenił(a) serial na 10
Anita_Blake

zwracam się do osób które przeczytały książki
dlaczego Damon docałował Bonie w 4 częśći??

ocenił(a) serial na 5
sylwka18xd

Czytaj to się dowiesz!

ocenił(a) serial na 5
Anita_Blake

Kurczę za szybko wysłałam... Przeczytałam jedynie półtora tomu i zdecydowanie odradzam użycie serii L. J. Smith jako literatury podmiotu na maturę. Jedna z gorszych książek jakie czytałam - bezdennie prosta.

Anita_Blake

popieram. ja dotarłam tylko do końca 1 tomu xD nie byłam w stanie czytać tych nieskończenie pustych wywodów Eleny xD