PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122123
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Piszcie jak Wam się podobał odcineczek .
Jeszcze nie widziałam , ale mam nadzieję , że będzie lepszy od poprzednich .

Luelle

ja dotarłam do 3 XD niestety... stoje już dobry miesiąc... i jakoś się nie zanosi, zebym dalej czytała... poprostu się zrobiło baardzo nudne... wcześniej to jeszcze te "wyskoki" Damona nadawaly troche akcji...

Luelle

co do książki...jest może na necie? Kurde...ten odcinek to jakaś porażka, jestem zła na Mayer, że tyle zwaliła, a jednak wdzięczna, że o niebo lepiej poradziła sobie z fabułą.

widokznieba

a co ona zwaliła?? bo jakoś nie czaje...

ocenił(a) serial na 5
widokznieba

A jest.
http://chomikuj.pl/Dori1703
Folder vampires/ ksiażki/ smith l.j./ pamiętniki wampirów.
Można pobrać bez logowania. Tylko żeby nie było, że nie ostrzegałam.

Anita_Blake

po prostu wzięty jest pomysł prosto z the vampire diaries...

ocenił(a) serial na 8
widokznieba

No właśnie, co zawaliła Meyer? Bo na pewno nie Vampire Diaries.
Mnie książka też się nie podobała, dotarłam zaledwie do połowy pierwszego tomu. Twilight ma niby podobną tematykę, ale posiada też coś, co bije Smith na głowę. Jeżeli mam być szczera to myślałam, że moja fascynacja "Zmierzchem" już trochę odpuściła, ale teraz kiedy kończę czytać pierwszy tom w oryginalne, którym jestem mile zaskoczona, zakochałam się w powieści na nowo :)

ocenił(a) serial na 5
GilmoreGirl

a ja twierdzę, ze zwaliła! Ale niestety tak, że nic nie można jej zrobić. Niekoniecznie jedynie z VD, ale z drugiego tomu o Sookie Stackhouse- zauważyliście podobieństwo do KWN?
I ostatnio dorwałam "Krew jak czekolada" Klause i jak na tak rzadkie imię to trochę dziwne, że Meyer też go użyła. Chodzi mi o Esme. ;)

ocenił(a) serial na 5
Anita_Blake

"Just think of Twilight, but instead of vampires, think of werewolfs. I seriously think Stephanie Meyers probably picked up this book and read it herself, then wrote Twilight. "

Wielu fanów też uważa, że "zerżnęła" z "blood and chocolate" :)

ocenił(a) serial na 8
Anita_Blake

Chyba trochę źle zrozumiałam poprzedni post... Pomyślałam, że jego autorka myśli, że Stephenie napisała VD i je zawaliła. A zdaje się, że chodzi o to, że Meyer wykorzystała pomysł Smith, tak?
Z tym częściowo muszę się zgodzić, jest kilka podobnych watków w obu sagach, a VD powstały przecież dużo wcześniej. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie odniosły takiego sukcesu jak Twilight... Mocną stroną Meyer była swoista atmosfera powieści i to nieodgadnione "coś", co sprawia, że nie tylko chętnie wracam do książki, ale mimo wszystko nie odnoszę też wrażenia, że czytam o losach bohaterów z Beverly Hills ;) Co myślicie?

ocenił(a) serial na 8
Anita_Blake

Chyba trochę źle zrozumiałam poprzedni post... Pomyślałam, że jego autorka myśli, że Stephenie napisała VD i je zawaliła. A zdaje się, że chodzi o to, że Meyer wykorzystała pomysł Smith, tak?
Z tym częściowo muszę się zgodzić, jest kilka podobnych watków w obu sagach, a VD powstały przecież dużo wcześniej. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie odniosły takiego sukcesu jak Twilight... Mocną stroną Meyer była swoista atmosfera powieści i to nieodgadnione "coś", co sprawia, że nie tylko chętnie wracam do książki, ale mimo wszystko nie odnoszę też wrażenia, że czytam o losach bohaterów z Beverly Hills ;) Co myślicie?

ocenił(a) serial na 8
GilmoreGirl

Przepraszam za podówjny post - strona filmwebu ostatnio mi się zacina i to był niestety tego efekt :/

GilmoreGirl

ja zauważyłam, że w VD często pojawia się słowo "zmierzch"... że wampiry żywiące się zwierzętami życją w zmierzchu czy coś tam....

ocenił(a) serial na 9
Venedka

odcinek był swietny... ostatnie dwie sceny spowodowaly opadnięcie mojej szczęki na klawiature :D aaa i jeden moment byl piekny ... jak Stefan podniósł koszulke ehh coz to był za widok ;p;p

ocenił(a) serial na 8
Kasiczkaa

"aaa i jeden moment byl piekny ... jak Stefan podniósł koszulke ehh coz to był za widok ;p;p "

Pewnemu typowi dziewczyn niewiele potrzeba do szczęścia. W takim razie pewnie "New Moon" będzie dla Ciebie szczytowym osiągnięciem kinematografii, skoro tam jest tyle gołych torsów.

ocenił(a) serial na 9
Divine

hahahahaha co znaczy "Pewnemu typowi dziewczyn"?? to ze uznalam ze ma super ciało nie znaczy , ze jestem pusta dziewczyna , ktora tylko po to oglada filmy ... daruj sobie takie komentarze!

ocenił(a) serial na 10
Kasiczkaa

Dziewczyny chodźcie do mnie na forum popisać :)

A tak do tematu wracając ... Stefek faktycznie jest ładnie zbudowany :)
Znacznie bardziej zastanawia mnie ta grupka , która chce załatwić braci , jak zamierzają to zrobić ?
Zegarkiem ich zabiją ?
Ten zegarek jest chyba częścią do pozostałych rzeczy , które zebrali , by zlikwidować braciszków.

morszpregi

ta... zegarek... co wyście się przeczepili do tego zegarka... mnie bardziej nurtuje ten kamień... a i stawiam, że Elenadowie sie o wampirach w najbirzszych odcinkach XD... przynajmniej na to wkazuje promo (te dłuższe)

ocenił(a) serial na 8
Venedka

Ten zegarek wydaje się bardzo ważny, Ci ludzie z balu założycieli byli bardzo zainteresowani tym zegarkiem, bardzo go do czegoś potrzebują ;-)
A kamień to też ciekawa zagadka...
Ja byłam jeszcze zaskoczona, że Caroline wie, że Damon to wampir. Myślałam, że ją zahipnotyzował.

GilmoreGirl

ta tajemnice... tajemnice... i jeszcze raz tejemnice