PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121931
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Hej jest ktoś kto dopiero jak ja poznaje uroki pamiętników i chce sobie pospoilerować,ponarzekać, pozachwycać się i przede wszystkim rozwiązać to co nie rozwiązane czyli tema Damon czy Stefan? Xd Jeśli tak to zapraszam!

ocenił(a) serial na 10
patunia67673

Hej, ja co prawda oglądałam cały serial, znam Pamiętniki Wampirów od 2009 r kiedy to pojawił się 1 sezon, ale postanowiłam napisać żeby dać znać że ktoś tu jest i cały czas interesuje się tym serialem.

ocenił(a) serial na 9
LodowySmok

to z jednej strony zazdroszczę :D mega musiała być dawka emocji chociaż by w 5 sezonie na końcu kiedy nie wiedziało się co stanie się z Damonem i Bony teraz po latach wiadomo ,że jest dużo spoilerów i było pewna ,że jakoś wrócą :D a wtedy na pewno było wiele pytań przed nowym sezonem czy wrócą ,czy to aktorzy chcieli odejść ,i ogólnie co wymyślili scenarzyści :D a z drugiej strony się cieszę bo sobie mogę jechać odcinek za odcinkiem :D ja na razie nie skończyłam bo dopiero mam albo już :D 11 odcinek 7 sezony :D trochę mi ciężko że nie ma Eleny bo akurat jestem osobą która nie pałała do niej mega sympatią bo były momenty kiedy mocno działała mi na nerwy ,ale też nie było tak że totalnie jej nie lubiłam :p jest trochę dziwnie bez niej i spory zamęt ale no jadę dalej :D chociaż z drugiej strony wiem że poczuję pustkę po tym jak zobaczę ostatni odcinek chociaż w planach mam zacząć może "The Originals" chociaż to już nie będzie to samo bez Damona ,Stefana i Eleny :D mimo że pierwotnych też całkiem polubiłam,o dziwo :D

ocenił(a) serial na 10
patunia67673

Cieszę się że oglądałam serial kiedy był emitowany, to czekanie na kolejny sezon czy kolejny odcinek to były niesamowite emocje. Wiadomo najgorsze było to czekanie na kolejny sezon czy też na kolejny odcinek, bo w sezonie między odcinkami było kilka przerw. Pamiętniki wampirów emitowała stacja The CW, a oni zawsze robili takie przerwy, przykładowo były dwa odc i przerwa 2 tygodniowa czy przed świętami w grudniu kończyli na jakimś mega odc który miał mocne zakończenie a na kolejny odc trzeba było czekać do końca stycznia czy nawet końca lutego, wkurzające to było ale jednak miało swój klimat, takie oglądanie ze wszystkimi ma jednak w sobie coś fajnego, potem ludzie na forum rozmawiali czy kłócili się o odcinek. Co tam jeszcze, ja lubię oglądać tak powoli, delektować się danym odcinkiem, oglądać dany odcinek po kilka razy, nie pochłaniam odc jeden po drugim, żeby lepiej zapamiętać dany odc lepiej go obejrzeć więcej niż raz, a jeszcze jak odc mi się bardzo podoba to oglądam go kilka razy. Skoro jesteś już na 7 sezonie to niedużo Ci zostało do końca, a kiedy zaczęłaś oglądać serial? czemu nie oglądałaś wcześniej? Koniecznie musisz obejrzeć The Originals, to świetny serial jest, klimat trochę inny niż w Pamiętnikach Wampirów, bardziej mroczny, ale to fantastyczny serial jest, będą też niespodzianki związane z Pamiętnikami, sama miałam Ci polecić ten serial. Ja mam trzy ukochane seriale młodzieżowe Pamiętniki Wampirów, The Originals i Teen Wolf. Serial Teen Wolf też Ci bardzo mocno polecam, słyszałaś o nim? Wspaniały serial, cudowni bohaterowie, dużo humoru, akcji, po prostu cudo. Teraz już niema takich seriali, to jest klimat dawnych lat. Zazdroszczę tego że dopiero poznajesz te seriale:), oglądanie ich po raz pierwszy to jest niesamowite uczucie.

ocenił(a) serial na 9
LodowySmok

właśnie rozumiem ten czas oczekiwania :D ja znów mam tak że uwielbiam wracać do ulubionych momentów ,ale najczęściej siedzę i oglądam kiedy tylko mam czas:D nie lubię tego u siebie,ale niestety taka pokręcona natura:D teraz mam l4 więc cisnę już 8 do końca bo mocno mnie zmęczył 7 i 8 sezon nie wiem mam wrażenie że jak by trochę zmienili to mogło skończyć się na 6 kiedy Nina odeszła :D mam w planach The Originals:D bo polubiłam się z pierwotnymi:D najpierw myślałam ,że będę mocno nie lubić Klausa ale no skradł serduszko :D zresztą lubię też Elijah :D a oglądałaś też może "Wampiry dziedzictwo "? czy jakoś tak o córkach Ricka i Jo czy też jak ktoś woli Ricka i Caroline :D? bo właśnie widziałam ,że też jest ale nie mogę znaleźć nigdzie na max ,amazony tylko pewnie gdzieś trzeba by było grzebać :D ahahaha a czemu tak późno wiesz co sama nie wiem :D było takie bum na te wampiry w tamtym czasie ale ja w sumie też nie miałam tego kanału też taki gorszy dostęp do takich różnych platform strimingowym itp i jakoś nigdy nie zaczełam widziałam nie raz urywki całe życie myślałam że od początku to Stefan był tym złym nie Damon :D a potem jakoś nie wiem już przestałam o tym słyszeć i nie ciągło mnie niby lubiłam dość Zmierzch czy coś tego typu ale jakoś tak obeszła mnie ta faza na to :D a teraz nie dawno moja przyjaciółka szukała czegoś do oglądania i mówi że tam na forum mocno polecały dziewczyny jak zapytała co polecają:d i od słowa do słowa mówi że może też bym zaczęła i powiem szczerze tam 1 sezon te 6 odcinków na początku tak średnio mi siadło ale jakoś myślę dobra jakoś może przebrnę dalej no i przepadłam :D ahahaha zakochałam się w Damone i w Damonie z Eleną :D i już poszło :D wiem ,że jest wiele kontrowersji komu kibicować ,ale nie wiem mimo że mam momenty za które nienawidzę Damona to jakoś podbił moje serce ,mimo że Stefka też lubię :D ale jakoś nie wiem wydaje mi się że chyba mocno mnie przekonały te odcinki jak były urywki z ich dziecińswta jak Damon chciał chronić Stefana jaki wpływ miało na niego zachowanie ,ojca ,to że matka odeszła to że Katherina też mieszała :D i to że w sumie nie chciał być wampirem ,wolał umrzeć ale brat mu zabrał ten wybór,dużo było czynników tego czemu stał się taki jaki był i duży wpływ miała miłość Eleny ,Stefan też robił spory rozwał tylko że Damonowi akurat zawsze przypadało zabicie kogoś z lubianych postaci ahahah więc każdy go nienawidził ,a jemu to pasowało,bo czuł się już tak zraniony ,że nie chciał żeby ktoś go lubił czegoś od niego oczekiwał , a Stefan jak już rozpruwał to w większości randomowych ludzi za którymi nikt nie zapłakał :D ale kochał brata i czuł się winny za tą przemianą i za to też go szanowałam :D że zawsze stawał w jego obronie ,więc suma sumarum teraz pewnie potrwa zanim wyjdę z tego świata bo zawsze się wkręcam i potem z tydzień ,dwa przeżywam ciągle :D ahahahah moja przyjaciółka ma początek 6 sezonu a wcześniej zaczeła a ja już lecę 8 :D no ale fajne ,miło się ogląda :D i wgl dzięki za odpowiedź fajnie z kimś móc trochę podyskutować bo jak sama napisałaś wcześniej można było na bieżąco jak szło no a teraz jak ktoś się zjawi ktoś taki jak ja kto dostaje obsesji i chętnie by sobie z kimś pogadał o ulubionych momentach itp :D

ocenił(a) serial na 10
patunia67673

Pytałam o serial Teen Wolf, słyszałaś o nim, oglądałaś? Jeszcze raz bardzo mocno Ci go polecam. Co do Wampirów Dziedzictwa to kiedyś było na HBO, ale teraz niema. Ja nie oglądałam tego serialu, widziałam tylko fragmenty ale wiem jacy bohaterowie tam występują. Tyle ile widziałam wystarczyło mi żeby stwierdzić że nie chce tego oglądać. Ten serial jest dużo gorszy od Pamiętników i Originals, ja go osobiście nie polecam.

ocenił(a) serial na 9
LodowySmok

Wiesz co słyszałam, ale nie oglądałam. Na razie wczoraj skończyłam pamiętnik i dochodze do siebie ahahah trudni mi pojąć ze to juz koniec oczywiście nie dosłowny bo na pewno za kilka lat chętnie do niego wrócę xd

ocenił(a) serial na 10
patunia67673

Już skończyłaś, szybko Ci to poszło, dopiero co pisałaś że jesteś na 7 sezonie a teraz już koniec. Ja tak szybko nigdy nie oglądam.

ocenił(a) serial na 9
LodowySmok

Tak ,poszło mi dość szybko bo akurat mam l4 i musze sporo leżeć więc z braku innych zajęć jak na razie oglądałam xd a ja znów jak wspomniałam jestem taka nagła chciałam już skończyć ,dużo miałam i tak spoilerów bo teraz jak weszłam w ten świat to i na tik toku jakieś filmiki i sama czasem chciałam coś zobaczyć i się spoilerowałam hahah ale no nie powiem ze czuje rozczarowanie i lekki niedosyt tym zakończeniem ,ale cóż zrobić xd nadal uważam że powinno było skończyć się na 6 sezonie