Premiera 17.01.2013r
Oficjalne streszczenie: REBEKAH WRACA Z ZEMSTĄ – Pojawiając się niespodziewanie w liceum w Mystic Falls, Rebekah (Claire Holt) nie traci czasu i próbuje zmusić Stefana (Paul Wesley), Elenę (Nina Dobrev) i Caroline (Candice Accola) by odpowiedzieli na jej pytania dotyczące poszukiwań lekarstwa, co prowadzi do [ujawnienia] sensacyjnych informacji przez Elenę. Ojciec Bonnie (Kat Graham), Rudy Owens (gościnnie Rick Worthy), przyjmuje posadę Tymczasowego Burmistrza i jako priorytet ustanawia sobie chronienie córki, która wcale nie jest zadowolona z roli, jaką on nagle chce odgrywać w jej życiu. Profesor Shane (gościnnie David Alpay) wciąż zachęca Bonnie, by uwierzyła w swoją moc, ale wkrótce znajduje się w niebezpieczeństwie, gdy zdradza zbyt wiele niewłaściwej osobie. Caroline robi co w jej mocy, by pocieszyć Tylera (Michael Trevino) po brutalnej konfrontacji W międzyczasie, w domku nad jeziorem, Damon (Ian Somerhalder) i Matt (Zach Roerig) trenują Jeremy’ego (Steven R. McQueen) by zwiększyć jego szanse jako łowcy, ale Klaus (Joseph Morgan) jest niecierpliwy [w oczekiwaniu na] rezultaty i interweniuje by przyspieszyć ten proces.
Ten serial robi się coraz nudniejszy. Za niedługo już nawet siła przyzwyczajenia nie wystarczy mi, by oglądać ten serial. Demon z tą swoją postawą "wybije pół miasta dla głupiej Eleny" potwornie mnie irytuje. Mogłaby już zginąć i byłby wreszcie święty pokój, a nie kolejni niewinni ludzie giną przez nią.
Dziwi mnie to, że nadajecie na Stefana, a Wasz wspaniały Demon, który do tej pory starał się być lepszym, po tym jak Elena wyznała mu miłość postanowił wybić cały bar niewinnych ludzi. Tego już nikt nie widzi,nie?:)
No i? I co z tego? Wszyscy doskonale wiedzą jaki był, jest i będzie Damon, to że jest porywczy, rwie się do zabijania itp to jest wiadome od początku serialu i akurat to mnie nie szokuje:) Ale nie da się nie zauważyć tego jak jego postać ewoluowała przez te wszystkie sezony i mimo tego, że kochał Elene to zawsze starał się być w porządku co do Stefana, a on co? Zmawia się z Caroline, spotykają się na jakieś ploty i wymyślają takie głupoty, że aż mi się słabo robi.. Sorry ale Damon zmienił się na lepsze, a Stefan niestety się stoczył i jest po prostu nie do zniesienia:)
Ok, coś w tym jest. Ale na prawdę nie czaję jego rozumowania. Elena wyznaje mu miłość, a on robi coś co kompletnie nie zgadza się z tym kim do tej pory starał się być, właśnie dla Eleny.
tak na marginesie-przez co się stoczył? Przez ratowanie Damona i w sumie od tego zmieniła się nieco atmosfera w tvd..
Widzi:) I budzi nas to odrazę, przynajmniej nas z tematu "kultu Damona". Osobiście jestem zniesmaczona tym, że mają zamiar mordować ludzi dla lekarstwa, które nie istnieje (bo to,że go nie ma jest oczywiste). To nie fanki Damona są ślepo zapatrzone w swojego ulubieńca :) A tak na marginesie: Damon, nie Demon.
Jacie, nie zauważyłam ,że walnęłam taką piękną literówkę, oczywiście ,że Damon :) Dzięki za zwrócenie uwagi!
Hej mam do was pytanko xD
Kiedy Rebeka pyta się eleny Do you still love Stefan ona mowi ze tak a kiedy pyta Do you still in love with stefan powiedziała że nie, wiem jaka jest różnica w tłumaczeniu, ale jaka jest różnica w życiu miłości??
Po prostu jeżeli się kogoś kocha to nie zawsze trzeba być w nim jednocześnie zakochanym. Stefan dla Eleny zawsze będzie kimś ważnym. Kocha go np. za to że uratował jej życie. .A nie jest już w nim zakochana bo to uczucie się wypaliło, nie przetrwało próby czasu...
Kochać (love) możesz mamę, psa, przyjaciółkę, byłego chłopaka? - ciągle się o niego troszczyć, przejmować się, bo nadal zależy Ci na nim w jakiś sposób, łączy Was historia.
Byś zakochanym (in love), to miłość do ukochanego.
Jeśli jeszcze raz zobaczę jak zapalają tu jakieś zafajdane kadzidełka, lampioniczki, ŚWIECZUSZKI, to najpierw zrobię z tej okazji 2 przewrotki w tył a jedną w bok ( w myślach), a potem mnie szlag jasny trafi...
Okej, wspomnieć zmarłych piękny gest, ale ile można? Niech się ogarną.
Pierwsza rzecz. Cieszę się radością Dziewcząt kibicujących Delenie z faktu iż Elka zadeklarowała w końcu Damonkowi swą miłość. Miło bo każdemu fandomowi się coś należy. Mnie osobiście zwisają porywy serduszka Gilbert, może sobie być i z Sancho Pansą, tyz dobrze;P Ta przerwa uświadomiła mi to jeszcze bardziej. Tak więc nawet próby wskrzeszenia zadziorności w Rebece nie powaliły. Takie srutututu dziecinne zagranie te prawda czy wyzwanie, bosz spowiedż dawnych kochanków, nuuuda. Myślałam że stać ją na więcej gniewu.
W ogóle, jeśli chodzi o całokształt odcinka, z całym szacunkiem - syf i Uganda. Muliło tak strasznie że tureckie kazanie przy tym to pikuś. TVD faktycznie sie stacza.
Nawet Klausio mi przeszkadzał. O Kolu to nawet nie ma co wspominać, szału nie zrobił, a liczyłam na niego najbardziej, że rozkręci te drętwe towarzystwo.. Jeszcze ten nietrafiony fryz:PPP Umieją zabić urodę.
Widać że Placka odpuszcza i tkwi już mózgowiem w projekcie o Pierwotniakach. Wszystko kumam, ale wypadałoby mieć odrobin przyzwoitości i nie odwracać się tak wymownie plecuszkami od swej tvdowej "dzidzi"...
http://betweentvworms.blogspot.com/2013/01/the-vampire-diaries-pamietniki-wampir ow.html
Zapraszam do czytania mojej recenzji :-) przyłączcie się do dyskusji! Team Damon czy Team Stefan? :-)
Widzieliście już wpis na facebook'u do Ian Somerhalder.? Jeśli to prawda to chyba umrę!
Napisał, (to jest jego fikcyjne konto), że Damon umrze w odcinku 4x15 i powróci jako człowiek. Na innych stronach też można o tym przeczytać.
http://media.tumblr.com/tumblr_lt4lqplGtu1qb473v.gif
Śmierć Damona to jedynie spekulacja fanów. SPEKULACJA, ludzie. A Damon - człowiek to kompletna bzdura, nie miałoby to żadnego sensu. Zastanówcie się czasem.
Nie sądziłam, że ktokolwiek wierzy, iż to lekarstwo naprawdę istnieje xD