PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121924
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Opis odcinka:
WYŚCIG PO LEKARSTWO – Elena (Nina Dobrev) i Rebekah (Claire Holt) zaczynają
poszukiwania Katherine (również grana przez Ninę Dobrev) i docierają do małego miasteczka
w Pensylwanii, gdzie Elena spotyka dawnego znajomego – Elijah (gościnnie Daniel Gillies).
Stefan (Paul Wesley) oraz Damon (Ian Somerhalder) są zaniepokojeni stanem Eleny i są
zdeterminowani, aby zrobić to, co będzie dla niej najlepsze. Jednak ona daje jasno do
zrozumienia, że pomaganie jej będzie trudne. Damon nie jest pewny jak ma się zachować,
kiedy Stefan ujawnia swój niespodziewany plan dotyczący przyszłości. W międzyczasie, w
Mystic Falls, Caroline (Candice Accola) niechętnie pomaga Klausowi (Joseph Morgan), a ten
zaczyna rozumieć siłę Silasa.

Zwiastuny:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qwEsRmPjYCg
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FXaZZBzKHL8

Sceny:
1- http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LWEV4H5pLxE
2- http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qdaLMUidWfQ

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

Pirwszy raz pamiętałam o trailerze. I co i Stelena.

ocenił(a) serial na 8
Psia_Jucha

specjalnie nakręcają delenowców, bo wiedzą, że jest nas więcej i zniesiemy miliard jaj do tego 18 kwietnia przez zwiastun ;P
dla mnie oczywiste, że powie zarowno damonowi, że ma go w dupie jak i stefanowi (czego specjalnie w trailerze nie pokazali)

ocenił(a) serial na 7
Sathyriasiska

przecież ona i tak nic nie czuje, ma ich gdzieś, będzie sobie pogrywała cały czas.

ocenił(a) serial na 8
lola881

no jasne, więc stelenowcy będą idiotami, jeśli podjarają się zwiastunem :P

ocenił(a) serial na 7
Sathyriasiska

Ale warto go ciumknąć najpierw, żeby Stelenowcy też mieli parę gifków :D

ocenił(a) serial na 6
ailimenna

jakie ładne rzucanie piłeczką w zwiastunie:D
Eliasz jest chu jem. powinien dac lekarstwo siostrze skoro tak bardzo tego chce.
Tyler wróci?:/

ocenił(a) serial na 7
alien_2

było coś mówione, że Tyler wróci w 4.19, ale później chyba znowu znika.

ailimenna

o, 3x14 again :))))))

ocenił(a) serial na 6
Rainn

Już mnie to wkur...wia

użytkownik usunięty
ailimenna

Jestem załamaną tą Eleną :(

oczywiscie zapomniałam o zwiastunie jak gdzies będzie już to dajcie linka

użytkownik usunięty
ailimenna

Założę się, że po zwiastunie wszyscy Delenowi zwolennicy nowej Eleny będą chcieli starą:D Lol.

nie chcę starej. chcę nową ale trochę mniej morderczą:D

użytkownik usunięty
alien_2

Taa, bo ciebie sra Stelena;P

przecież nie będzie żadnej Steleny;p Deleny też nie, ale będzie po równo. Może nie zauważyłaś, ale Elena ma wszystkich w dupie:) Za to jak będzie powoli wracac do siebie będzie mogła powoli się w kimś na nowo zakochac, jak Damon w niej. Jak zrobią nagle starą Elenę to ona wpadnie w poczucie winy i tyle będziecie ją szczęśliwą widziec, będą nas czekały odcinki z samobiczowaniem się:P Dzięki za takie coś;)

użytkownik usunięty
alien_2

Ale po co ty mi to tłumaczysz?:P Ja w ogóle miałam co innego na myśli.
A tytuł 21 odcinka taki walnęli, że już wiadomo, że Elena odzyska w nim człowieczeństwo. Sądząc po opisie do 4x19, to to się stanie już po balu. 4x20 to odcinek pilotażowy Originalsów, więc pewnie jej nie pokażą.

nie znam kolejnych tytułów ani nic z tych rzeczy więc tłumacz mi więcej;P

użytkownik usunięty

Podasz tytuły? Proszę ;*

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

Elena tylko wskoczyła w buty Kath i zachowuje się jakby chciała być niczym ona ;>
W sumie w ciągu 4 sezonów udało im się zrobić z złego Damona dobrego i z dobrego Stefana złego, teraz mogą jeszcze zamienić Kathrine z Eleną.

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

ale Kath odważnie zagrała dając Elijah cure.

Sathyriasiska

Ona wie, że on jest jej jedyną szansą. Co jej po cure jak może je jedyne na allegro sprzedac? Nie miała innego wyjścia. Jeśli on jej uwierzy, że to on ją ochroni. A z tego co widzę jest dosyc naiwny:)

użytkownik usunięty
ailimenna

I miałam niby się rozpłakać na wyznaniu Stefana? Przecież facet właśnie się przyznał, że chce aby Elena wzięła cure, żeby on mógł spieprzyć z miasta.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m0dphhcxqz1rqfhi2o1_500.gif

ocenił(a) serial na 8

no właśnie, też tak zrozumiałam. ale nie czaję, bez sensu. chce wyleczyć elkę i wyjechać + zostawić ją + zacząć życie gdzieś indziej? WHY?

Sathyriasiska

zwiatuuun :( mozna gdzies znalezc tak szybko?

ocenił(a) serial na 8
natuczi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K3tWFjMNEKk

użytkownik usunięty
Sathyriasiska

Dobra, już wiem co jest grane. Oni wykorzystują SIEBIE do tego aby Elena zaczęła czuć. Będą ją bajerować przez cały bal. Żenua.

ocenił(a) serial na 8

po czym wnioskujesz? że sztef mówi, że muszą sprawić, by chciała cure?

użytkownik usunięty
Sathyriasiska

Sztef powiedział 5 minut temu, że jak Elena weźmie cure to spieprza z miasta i ma generalnie już wyje bane na związek z nią.. a teraz z nią niby tańczy i migdali? Taa, jasne. Damon też musiał się do niej przystawiać i wtedy powiedziała mu, że nic do niego czuje. Nie rozumiem czemu wszyscy tak lamentują na youtube, przecież on chyba doskonale wie, że Elena NIC nie czuje.. (no może poza radością, zazdrością i złością, nie wnikajmy, logika jest nieważna xD) W każdym razie uważam, że oni chcą być przynętą na tym balu, zapowiada się głupi odcinek. Obym się myliła.

ocenił(a) serial na 8

obyś...
może być tak jak piszesz, ostatnio przystawiała się do Damona by osiągnąć swoje, teraz spróbuje u Stefana. ale naprawdę nie jarzę czemu Sztefowi się odwidziało i nagle nie chce już odzyskiwać dawnej Eleny human i chce wyjechać z miasta. dziiiiiiwne

użytkownik usunięty
Sathyriasiska

Ostatnio mi coś dobrze idzie z teoriami. Do tego odcinka obstawiłam, że Elijah będzie robił za negocjatora w sprawie Katherine i Kluski, że Elijah będzie próbował dotrzeć do Eleny i przytoczą w jakiś sposób jego list z 3x15. Coś tam chyba jeszcze było, ale nie pamiętam. Ogólnie odcinek był dobry, tylko końcówka mnie wkur wiła, jestem nabuzowana i będę się wyżywać na ludziach;P
Stef coś tam tłumaczył,że nie chce aby historia się powtarzała. Nie słuchałam tego uważnie, czekałam na to wielkie, wzruszające wyznanie. Lol, rzeczywiście, wylałam morze łez;p

ocenił(a) serial na 8

Stef i te jego tłumaczenia ;d Kto by tego słuchał, a potem kminił co autor miał na myśli ;d
też myśle, że odcinek ogólnie na plus

użytkownik usunięty
Sathyriasiska

W końcu pisał go Molina. Gorzej będzie z Dries i jej 4x19 (pisała też 3x14..)

I Damonowi powie wal się, a do Stefana się przymila? Strzelasz w stopę Delenie:P

ocenił(a) serial na 8
alien_2

w 4x17 przymilała się do Damona ;) ona nie ma uczuć, nikt się dla niej teraz nie liczy, serio.

Sathyriasiska

wiem, chciałam byc złośliwa ;D

użytkownik usunięty
alien_2

A czy ty nie widzisz, że ona też gra? A nawet jeżeli się przymila do Stefana, to jakoś to zniosę. Uwierz mi, wolę żeby poczuła coś do Stefana i włączyła te cholerne uczucia, niż żeby dalej mordowała i raniła bliskich.

a ja wolę żeby powoli dochodziła do siebie i przeszła przez co trzeba. po co ma wracac stara rycząca Elena? jej od tego lepiej nie będzie, tym bardziej bliskim. Bliscy niech się skupią, na tym żeby jakoś powstrzymac ją przed mordowaniem (wystarczyło żeby Stefan szukał cure, a Damon zabawiał Elenę na imprezach:/) a nie robią coś co ona odbiera jako atak

użytkownik usunięty
alien_2

Jak ona ma powoli dochodzić do siebie, jak minęły trzy odcinki, a sytuacja się coraz bardziej pogorszyła.
Bliscy nie mogą jej pilnować 24 h, raz że mają własne życia i problemy, a dwa, że to zwyczajnie niemożliwe. Masz rację z tym, że oni źle się za to zabierają, ciągle tylko pieprzą o tym cure, rzygać już się tym chce:/

Stefan i Damon mają jakieś swoje życie poza Eleną?:D przykłady!!:D

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

Czas na podsumowanko. Pierwszych pięciu minut nie widziałam, bo oczywiście inteligentna Justynka dziś zainstalowała fajerfoksa, bo opera zaczęła ją wkurvviać i zapomniała javy włączyć i zanim się zorientowałam że coś nie halo to były pierwsze reklamy :P Rebeka - jakaś durna, skoro wszyscy jej mówią że bycie człowiekem ssie i że nie powinna tak latać za tym kjur to ona zachowuje się jak nastolata ze skłonnością do trądziku i z buntem młodzieńczym i robi im na złość. Sztef i Damon jakoś tak bezbarwnie, bez głębszych odczuć tym razem, Stefan nawet nie wkurvviający, Damon - Szerlok. Elajża mnie zasmucił, z jednej strony gdzieś tam shippowałam mu z Kateriną, gdzieś zajmowali trzecie miejsce po Delenie i Klaroline, ale okazał się bardzo naiwny. Jakaś dziwna tendencja w tym sezonie, zepsuć postacie wszystkich Pierwotnych - zabić Kola, z Reb z robić nastolatkę z burzą hormonów, a z Elajży zakochanego głupca. A Katerina, kolejna która pod wpływem miłości wstępuje na drogę czystości. I chyba mnie jako jedynej podoba się nowa Elena, po latach użalania się nad sobą należy jej się trochę rozrywki ;P
Odcinek nie był taki zły, uśmiechnęłam się parę razy, raz nawet się zaśmiałam.
Tylko trailer nowego odcinka mnie wkurvvił, ale to nic nowego jak widzę Stelenę :P

Psia_Jucha

ale braciszkowie są razem:) I lubię nową Elenę, niech sama powoli odkrywa siebie nieponaglana przez braci.

ocenił(a) serial na 8
Psia_Jucha

ta "stelena" to ściema, więc luzuj :D

Sathyriasiska

Sama Julie powiedziała, że Elena jest okrutna w tym odcinku dla wszystkich i to chyba oczywiste http://itsdamonsalvatorebitches.tumblr.com/post/46573118926/whenpeopleseegood-ju st-fyi-promos-are
a na tumblrze jeszcze przeczytałam coś takiego http://findmysoulasigohome.tumblr.com/post/46570414415/why-elenas-being-cruel-to -damon-is-a-good-thing :)

ocenił(a) serial na 6
ailimenna

Ale się uparli na to cure. Z jednej strony byłam zadowolona, że skręciła łeb kelnerce i zaprostestowała ale ten trailer mnie wkurzył. Mdli mnie na widok Steleny.

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

No, wiedziałam że tak będzie... niech dziewczyna wymorduje jeszcze setki kelnerek, co nas obchodzi, że będzie potem w kompletnej rozsypce ;) Ale Stelena bleeeee, wyrzucam laptop za okno.

ocenił(a) serial na 8

ci ludzie na youtube to autentyczne przygłupy.

ocenił(a) serial na 6

Ale ona na bank się nimi dwoma bawi. Ja pierniczę... Elena jest teraz gorsza od Katherine.

ocenił(a) serial na 8
IKnowWhatYouAre

powiedziałabym, że na równi.

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Obie są teraz siebie warte. Bardzo się cieszę, że podkreślili w tym odcinku, iż Elena NIE JEST sobą.