Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Podstawowy zarzut: ostatni odcinek nie był finałem pierwszego sezonu. Miałam wrażenie, że oglądam przedostatni odcinek serii. Scenarzyści sobie z widzów zadrwili. Wątki wszystkie niemal otwarte, bez wyraźnego zakończenia. Nie wiem czy wrześniowe odcinki serialu, będzie można nazwać drugim sezonem. Przecież pierwszy się nie skończył. Z oglądalnością chyba nie było problemów, tym bardziej dziwaczny zdaje się finał. Zrozumiałe jest, że w scenariuszu ostatniego epizodu, miało być wprowadzenie do wątków drugiego, ale przy jednoczesnym doprowadzeniu do końca wszystkich z pierwszego. Jakaś totalna paranoja dopadła producentów.

Madame_Rose

zgadzam się z Tobą to nie był odcinek który kończył 1 sezon. Niby wątek wampirów z grobowca został rozwiązany, ale był to tylko wątek poboczny. Wiele pytań zostało bez odp. ogólnie serial nie jest zły. Mam nadzieje, ze będzie nadal trzymał "formę".

anija27

a ja się zupełnie nie zgadzam,
większość wątków zostało wyjaśnionych i zakończonych:
-sprawa wampirów z grobowca
-sprawa Anny i jej matki
-sprawa z żoną Alarica
-ogólne wyjaśnienie jak Stefan i Damon zostali wampirami
a ostatni odcinek musiał "otworzyć" nowe wątki:
-przybycie Katherine
-Caroline w szpitalu
-Jeremy wampirem?
-Co jest Tylerowi?
te wszystkie nowe "sprawy" mają utrzymać zainteresowanie ludzi aż do następnego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
kravitz

No i właśnie o to chodziło w tym odcinku. Miało być 8 niewyjaśnionych akcji i tak właśnie było. Ja ich rozumiem ^^ Chcą, żeby drugi sezon miał jak największą oglądalność, dlatego zostawili tyle niewyjaśnionych sytuacji.

ocenił(a) serial na 10
Portirroni_xD

popieram 2 poprzednie odpowiedzi ;DD

krótki , jasnee x DD

ocenił(a) serial na 9
Portirroni_xD

no nie rozumiem założyciela tematu... najczęściej tak się kończą finały sezonów, które mają być kontynuowane, wątek główny zostaje zakończony i wyjaśniony w tym przypadku historia braci, ich miłość do Katherine, no i wampiry z grobowca, a jako przedsmak drugiego sezonu zostawiają otwarte tematy, które wyjaśnią się dopiero w drugim sezonie...

ocenił(a) serial na 10
Elisa123

jak by zakończyli wszystkie tematy teraz to by sie nikt nie brał za drugi sezon. Oglądałam już nie jeden serial i zawsze na końcu jednego sezonu był jakiś odcinek który pozostawiał wiele wątków otwartych.

ocenił(a) serial na 8
Madame_Rose

Mówcie co chcecie, ja i tak uważam, ze finał VD był najlepszym jakim
kiedykolwiek widziałam :)) Bardzo mnie zaskoczył i już nie mogę doczekać
się następnego sezonu xD

dziewiona

mnie najbardziej ciekawi wątek z Katherine i Damonem . Ale szkoda mi Anny ;( I ciekawe czy Jer będzie wampirem ...