czy w książce Elena spotkała się twarzą w twarz z Katherine??? No bo jeśli tak to w serialu też by wypadało tak zrobić, ale nie wiem jak xD
Tak spotkały się. Kat uwięziła Elenę(która była już wtedy wampirzycą), Stefano i Damona. Elena chcąc uratować braci wypchnęła Kat na słońce sama narażając się na jego działanie. Obie wtedy zginęły. Kat jako stara wampirzyca obróciła się w popiół a Elena jako że była jeszcze nowa to jej ciało nie spłonęło w słońcu lecz po prostu wyglądało jakby umarła śmiercią naturalną.
W książce tak, ale szczerze wątpie, żeby uśmiercili też Elenę w serialu.
Bo w zasadzie to mało wątków z książki zawartych jest w TVD. Chociaż niewiadomo co wymyślą ;D
prędzej bedzie 10 sezonow niz Elene uśmiercą ;) a ksiazki jakie są bo slyszalam negatywne opinie a jednak chcialabym kupic i nie wiem xd
Zgadzam sie z Tobą. Serial jest naprawdę świetny a jakby uśmiercili Elenę, to wiele osób przestało by go oglądać. Czyli nie opłaca im się to.
A co do książki, to czytałam wszystkie i szczerze powiedziawszy to pierwsze 4 części (Przebudzenie, Walka, Szał i Mrok) mogą być. Ale reszta już mi się mniej podobała. Za dużo magii i w ogóle jakoś tak mniej ciekawe sa.. No ale to moje zdanie. ;)
Elena umrze, ale jej duch będzie we snach kontaktował się z Bonnie ostrzegając o niebezpieczeństwie, którym będzie wampir Klaus (ten który zamienił Kat). Klaus zostanie pokonany dzięki pomocy ducha Eleny. Zaraz potem Elena powróci na Ziemię już jako istota żywa, a nie duch. Więc praktycznie rzecz biorąc umrze ale później zmartwychwstanie. Kiedy powróci znów będzie człowiekiem (chociaż dość niezwykłym), a nie wampirem.
a to prawda ze w ost czesci Stafan chce byc czlowiekiem ale nie udaje mu sie to ale Damon nim zostaje ?
tak, to prawda. Choć z tego co się orientuje nie będzie to zamierzone przez Damona, to będzie przypadek.
Super ale co z Eleną gdy powróci do żywych bedzie czlowiekiem , duchem wampirem >.. chcialabym zeby byla z damonem .
Elena o ile dobrze pamiętam, bo książki czytałam dość dawno, stała się człowiekiem o nadludzkiej sile, a jej krew ma wielką moc. Stefano sie nią opiekowal, ale Damon chciał żeby go wybrała. Później Stefano został uwięziony... Coś takiego było po tym jak Elena wróciła do swiata żywych.
Głupio to zabrzmi, ale sama siebie nie doceniałam.
Właśnie dokładnie tak jak opisuje cie chciałam by się stało. Pisałam z resztą o tym wczesniej.
Wydawało mi się to trochę nazbyt zwariowane by Damon i Elena znów byli ludzmi, ale widać ktoś miał ten sam pomysł.
PS. Choc nadal nie wiem najważniejszej rzeczy czy Damon i Elena będą razem?
To powinno byc takie nieprzewidywalne i zeby Elena byla z Damonem , bo gdyby byla ze Stefanem to nudyy. x-d klasyczna nuda :/
tego czy Elena będzie z Damonem dowiemy się zapewne w ostatniej części "Midnight", która swoją premierę w Stanach ma mieć w listopadzie tego roku (podobno).
Mi chodziło raczej o Tolkienowskie rozwiązanie. ( np. Beren i Luthien,) czyli o to by ktoś zrezygnował ze swojej nieśmiertelności.
Innymi słowy chodziło mi by Damon został na powrót człowiekiem a ie jak to teraz jest modnie - Elena wampirem.
PS. A to że kibicuje Elenie i Damonowi to inna kwestia