Jestem obecnie przy 17 odcinku i zastanawia mnie fakt, kto jest prawnym opiekunem Stefana ? Przecież jest niepełnoletni i nie może sobie tak po prostu mieszkać sam. Rozumiem że miasto nie wie o śmierci Zacha, a to on sprawował opieke nad Stefanem, tzn. usprawiedliwienia nieobecności w szkole i te wszystkie bajery ? Stefen chodzi do szkoły kompletnie w kratke i nie wiem czy to jest tam całkowicie normalne ? Brat Eleny też opuszczał zajęcia i nauczyciel wezwał do szkoły Jenne. Możecie mi wytłumaczyć jak to wszystko działa ?
Moim zdaniem Stefano jest usamodzielnionym nieletnim. A co do nieobecności w szkole to nie zapominaj że on może manipulować ludzkimi umysłami wiec nie ma żadnego problemu z usprawiedliwianiem się.
jego prawnym opiekunem jest chyba Damon, jako starszy brat... nikt się nie czepia jego, bo każdy wie, że jest Damon, jaki by nie był, ale jest, więc niby Stefano ma jakąś opiekę, a z resztą Damon ma dobre kontakty z miejscowym szeryfem...
dokładnie jak Stefan nie poszedł do szkoły to Damon coś tam powiedział jako twoj opiekun powinnienes chodzic do szkoly coś w tym stylu wiec Damon na 100% jest jego opiekunem :)