PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122127
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pytanie

ocenił(a) serial na 5

Czy jeżeli podobała mi się Czysta Krew a Zmierzch nie, to ten serial będzie mi się podobał? Moje koleżanki bardzo mnie zachęcają, ale nie jestm pewna.

ocenił(a) serial na 10
Hedwiga_

Mnie się osobiście Zmierzch podoba Czystej krwii nie oglądałam ani nie czytałam nawet nie wiem czy sa ksiazki tego czy tylko serial ;p Ale Pamietniki Wampirow bija więszość książek i serialii tym serialem :D

lady_girl

Ja oglądnęłam Zmierzch.Czysta krew również i bardzo mi sie podobała.Vampire Diaries różnią się trochę od Czyste Krwi,bo to drugie jest raczej dla starszych widzów ;] Ale oba seriale bardzo mi sie podobają ;))

ocenił(a) serial na 6
Hedwiga_

Czystą krew ubóstwiam, błyszczyki-Culleniki mnie wpieniają, a Vampire Diaries bardzo przypadły mi do gustu. Jedynie pilot serialu może Cię drażnić, gdyż przypomina moim zdaniem taki "Zmierzch w skrócie" ;)
Na szczęście już od 2 epizodu poziom VD znacznie wzrasta, zostawiając wampki-wegetarianki daleko w tyle :)
Także śmiało oglądaj, zachęcam.

użytkownik usunięty
Hedwiga_

Gwarantuje ci że ci sie spodoba!;D ja też osobiście nie przepadam za Zmierzchem-ehh przy tym to normalnie można usnąć;p
Wiele osób po obejrzeniu 1 odcinka VD stwierdza że to będzie kolejny Zmierzch i dalej już nie oglądają-szkoda ludzie nie wiedzą co tracą bo VD jest zupełnie inne..zacznij oglądać a sie przekonasz;)
a co do Czystej Krwi to się nie wypowiem bo nie oglądam;D pozdrawiam;*

ocenił(a) serial na 7

Vampires Diaries to jeden z najlepszych serialów. Świetny zauroczył mnie od pierwszej chwili. I jeszcze postać Damona - Genialna! Też nie przepadam za Zmierzchem ale VD serdecznie polecam :D

ocenił(a) serial na 8
violet363

Zmierzch to porażka.
Czystą krew oglądam i baaardzo mi się podoba.
VD to jeden z moich ulubionych seriali więc szczerze polecam.

ocenił(a) serial na 9
Aneczkaaaaa

zmierzchu już nie lubię, a czystą krew dopiero zaczynam,
na temat zmierzchu się nie wypowiadam, jednak czysta krew sporo różni się od pamiętników, jednak VD nadal są świetne, pierwszy odcinek, prawie typowy tasiemiec można by rzec, ale zaraz wszystko się rozkręca i na prawdę wkręca, z każdym odcinkiem robi się ciekawiej, nie zanudzą cię one, cały czas mnie zaskakują, np. jeremy, vicky, czy katherine, ci co oglądają wiedzą o co chodzi, a tutaj nie napiszę, bo nie chcę ci zdradzać ;)

ocenił(a) serial na 8
Hedwiga_

Bardzo polecam The Vampire Diares, myślę że napewno nie będziesz żałować gdy już zaczniesz oglądać. To nie jest napewno film który może zainteresować wyłącznie nastolatki, jest bardzo ciekawy, znajdziesz tam nie zaskakujące i szybkie zwroty akcji, serial ma szybkie tempo. Naprawdę gorąco polecam

ocenił(a) serial na 5
emileczka0110

Wow, tylu odpowiedzi? Chyba spróbuje oglądać.

ocenił(a) serial na 8
Hedwiga_

Spróbuj co Ci szkodzi.
Sama się przekonasz ;)
Miłego oglądania. ;)

ocenił(a) serial na 8
Hedwiga_

ja tez Ci polecam :D sama dopiero przed świetami sie zabralam za ten serial
i nie żaluje , a tak samo jak Ty widzialam zmierzch i czysta krew ;) Moge
nawet zaryzykowac stwierdzenie ze VD jest duzo lepszy ;DDD

damee

Zdecydowanie polecam ;] serial jest świetny, jeden z moich ulubionych.
Poleciła mi go przyjaciółka i od razu jak zobaczyłam 1 odcinek zauroczyłam się w tym serialu. Ten klimat, noo i Damon ;** ohh
Zmierzch ?? hmm lubię ale nie jest to jakaś rewelacja właściwie oglądam i czytam tylko ze względu na Jacoba. A VD na pewno Ci się spodoba. Zacznij już teraz bo masz trochę do nadrobienia ;p ;d Polecam !

Hedwiga_

moim skromnym zdaniem vd to troch żal, tb bez porównania lepsze/. NO ale spróbuj kilka odc sama, to będziesz wiedziała.