PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122000
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
bliss6

Uff:D

Wiem, że nie powinno się sugerować, ale ja już tak mam, że ten pierwszy odcinek musi mi się spodobać, żebym oglądała dalej :P Też lubię taką tematykę, więc jak się okaże, że będzie 2 sezon to wrócę do tego serialu i będę oglądać :)

użytkownik usunięty
Kate123

To źle Kate, źle:P Ja już się nauczyłam po Skins, że NIE wolno sugerować się pierwszym odcinkiem. Przez to właśnie rzuciłam Skins i jak dobrze, że dałam mu później drugą szansę.. zwłaszcza, że drugi epizod był przecudowny:)

Wiem, że źle, ale z drugiej strony wiesz ile ja bym miała seriali do oglądania? :D Tak to przynajmniej kilka odpadnie :P

użytkownik usunięty
Kate123

Ja mam na filmjebowej liście zaznaczonych 260 seriali i co, leżą sobie:P Nie będę po kolei sprawdzać odcinków pilotażowych żeby ją zredukować:D
Jak tam z LOST? <3

Ja nigdy nie oglądam seriali czy filmów po kolei ;) Co lepsze jak zaczynam jakiś serial a on już leci jakiś tam czas to robię wyliczankę,od którego odcinka zacznę i zawsze pada gdzieś pośrodku ;) :D I albo zaiskrzy albo nie ;)

użytkownik usunięty
bliss6

Yyy:D Ja bym tak nie mogła. Zwłaszcza, że nie rozumiałabym w ogóle o co chodzi w serialu...
A jak ci padnie na finał?:D

No z TVD prawie padło na finał pierwszego sezonu :D ,bo zaczęłam oglądać tak na poważnie od 1x19 ;) Niby wcześniej widziałam 1x01 ,ale jakoś nie przywiązywałam większej uwagi do tego odcinka wręcz zapomniałam,że go widziałam.. bo moja przygoda z tym serialem(a dokładnie z jego rozpoczęciem) strasznie się przedłużyła w czasie ;)

Ja nawet nie zaznaczam, bo wpadłabym w depresję, że mam tyle seriali do oglądania, a nie mam ich kiedy oglądać :P
Jestem na 6x04 :) I do tej pory nie mogę się ogarnąć po końcowych odcinkach 5 sezonu. Jak oni mogli mi to zrobić? :(

Kate123

ooo, to już niedługo kończysz :D mi też to poszło w tak zastraszającym tempie. a potem nagle taka pustka. ostatni odcinek miażdży, więc się przygotuj :D

Kate123

Akcja później się trochę rozkręca :D Wątek miłosny i ta chemia mmm <3 Vincent <3333 :D

użytkownik usunięty
bliss6

<333333333333333333333333333333333333

anik756

Chcę wam dziewczynki podziękowac, wspólnymi siłami wywalczyłyśmy pomalowanie klubu Capone i Polo Marketu dla toruńskich studentów :D Toruńscy studenci są wzruszeni i wszyscy jednogłośnie kazali życzyc jak najwięcej Deleny:D Wprawdzie Opole nas pokonało o 200 głosów, ale Dulux ogłosił remis:D

ocenił(a) serial na 7
alien_2

A bo to Opole, wiadomka, zawsze spinają poślady kiedy mogą mieć coś za darmo. Ale i tak gratuluję :)

użytkownik usunięty
anik756

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m74p9bqna81rys4czo1_250.gif

użytkownik usunięty
anik756

Kocham Awkward:DDDDD

ocenił(a) serial na 9

witam w klubie :)

użytkownik usunięty
anik756

http://25.media.tumblr.com/0af7f1035a2d6ed42333a85fe24cbb28/tumblr_mlfmslTLJt1qb 7bnuo1_500.jpg Dżuli powinna takie dawać :P

anik756

Spoiler
Will Elena get her humanity back this season on The Vampire Diaries? She really sucks! — Tanya
NATALIE: That remains to be seen, but in next week's episode, Damon will put one of Elena's friends in extreme (aka life-or-death) danger in order to get some emotion — maybe even tears! —out of her. But who's the pawn in Damon's plan? Hint: He's a dying breed on the series.

ocenił(a) serial na 8
Kate123

To znaczy, że w końcu wróci działający Damon, który ma jakiś plan i to nie koniecznie taki jaki spodobał by się dawnej Elenie :D Tym przyjacielem pewnie będzie Matt tylko ciekawe co Damon będzie chciał mu zrobić i czy to wymyślił pomoże Elce odzyskać człowieczeństwo :D Oby bo mam już dosyć w obecnej I don't care Eleny :/

anik756

Hej, nie interesowałam się scenkami do 4x20 bo myślałam, że będą tylko o pierwotnych.. ale jednak nie http://www.youtube.com/watch?v=1OkHYgL8vIM to chyba 3 scenka

ocenił(a) serial na 8
annab93

Będą i sceny w MF :DDD Na pewno będzie ich o wiele mniej niż tych NO :D

anik756

To fajnie, że jednak coś będzie.. bo spin off mnie nie interesuje, obejrzę tylko fragmenty odcinka. Dzisiaj przyszedł rano kurier po laptopa, sprawnie to wszystko poszło.. po wysłaniu do nich wiadomości następnego dnia otrzymuje się się szczegółowe informacje i w ciągu 24 h przychodzi kurier.. teraz mam tylko nadzieję, że szybko wróci.. i będzie działał oczywiście. Nie wiem tylko czy zostaną jakieś dane czy stracę wszystko. Oni mogą je odzyskać ale za każdą płyte cd z danymi musiałabym zapłacić 100 zł :/ w sumie to co było najważniejsze już przegrałam na płyty i pendrive'a gdy laptop popsuł mi się poraz pierwszy... więc nie jest źle :)

annab93

Elena wygląda jak zombie:) A ci Bolek i Lolek już mnie wkurzają:/

alien_2

Ja zaczynam już tracić wątek:D
O co the hell chodzi w tym serialu?;PPP
- chłopcy przetrzymują Elenę w piwnicy na głodniaka wiedząc, że nie ma ona teraz nawet instynktu samozachowawczego (lol)
- a jak niby Katharine ma ich w jakikolwiek sposób wesprzeć, żeby pomóc Elenie? Co ona może zrobić dobrego?!
Robi się dziiiiiiiiiiiiiiiiiwnie O^O

NekoNinjia85

Mogą zabic Elenę i kłócic się o Katherine:) Elena i tak jest już zepsuta przez nich, a Katherine chociaż wygląda tak samo:D

alien_2

Jasne;) Gdyby nie udało się naprawić Eleny, zawsze przeież zostaje ich staaaaaaaaara znajoma Kath;PPP
LOOOOOOOOOOL

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Nie chce mi się nawet myśleć w jaki sposób oni przywrócą jej to człowieczeństwo, byle było to jak najszybciej bo ja już nie wytrzymuje z obecną Eleną i jestem bardzo zniechęcona do TVD :/

anik756

ja też zaczynam mieć poczucie, że robi się w tym serialu dziiiiiwnie......
i dlatego wymyślam na przeczekanie;P inne wizje niż te któr pochodzą aktualnie spod czaszki Dżuli;PPP

Kate123

...
Hejterzy Damona się ucieszą :]

Kate123

Ale to jest całkiem bez sensu! Po co w takim razie wątek wyłączania uczuc Eleny skoro Damon teraz sra żarem żeby włączyc je? Sądziłam, że skoro wyłączają jej emocje to tak zostanie jakiś czas, a nie wyłączyli i od razu włączają? To jaki to miało sens? To mogli zostawic jak było, Elena właśnie kończyłaby opłakiwac Jeremiego (w tym serialu opłakiwanie szybko idzie), a tak te emocje znowu wrócą! I znowu będzie musiała to przechodzic jak inni już zdążyli go opłakac.

użytkownik usunięty
anik756

Damon: I've made a lot of choices that have gotten me here. I deserve this. I deserve to die.
Elena: No. You don't.
Damon: I do, Elena. It's okay. 'Cause if I'd have chosen differently I wouldn't have met you.

Vincent: That is my fault. I'm the reason you're doing all this.
Catherine: No, you didn't have a choice. She did.
Vincent: Yeah, but if I had, I would make that same choice again if it meant that I could be in your life.

http://media.tumblr.com/b97a349631c4bf77f50c10a1d193224f/tumblr_inline_mgsxmpwLm X1rcqmnk.gif

ocenił(a) serial na 8

Bluszek który oglądasz odcinek BatB bo ja 9 :D

użytkownik usunięty
anik756

8 skończyłam właśnie, nie widzisz:D Jeszcze przeżywam tego paralela :D

ocenił(a) serial na 8

no ja widzę sporo podobieństw pomiędzy Deleną, a Vincat :D

użytkownik usunięty
anik756

I to dotykanie dłonią twarzy, jak u Deleny. I'm so done. Ktoś powinien zrobić gifseta <3

ocenił(a) serial na 8

w 9 odcinku mają kolejną podobną scenę do Deleny :D Ciekawe czy też to zauważysz :D Czy to tylko ja mam takie schizy :D

użytkownik usunięty
anik756

Hehe, ja jestem na bieżąco z B&B ale nie zapomne piosenki "Never let me go" chyba w 1 odc, kompletnie przez Delene mi tam nie pasowała :D

anik756

Ja też widzę te podobieństwa :D i uwielbiam ten filmik &lt;33(blush nie oglądaj jak nie obejrzałaś 9 odcinka ;)!! o nim wczoraj pisałam :D)
Damon&amp;Elena | Vincent&amp;Catherine - Human [4x09/1x09] http://www.youtube.com/watch?v=u2fgcJEqvbs &lt;33

ocenił(a) serial na 8
bliss6

Cudo <33333 Tyle podobieństw i to w jednym odcinku :DDD

anik756

ten też jest fajny Damon/Elena & Vincent/Catherine - Will I ever break free... http://www.youtube.com/watch?v=d3TGnUqQxMw

ocenił(a) serial na 8
bliss6

właśnie miałam go wkleić :D, ale ten pierwszy jest fajniejszy :DDD

anik756

zdecydowanie :)

ocenił(a) serial na 8
anik756

Hej jest tu ktoś? Od ostatnich paru dni strasznie tu pustawo już nie lubicie TVD i Deleny?

anik756

A ten krótki tekścik to forma terapii dla wszystkich, którzy tęsknią za emocjami Deleny (ja tak;)!

Ponownie bardzo FAN i ogromnie FICTION :DD Tym razem to Elena jest znów człowiekiem;P

Enjoy :DDD

Nie jestem typem drapieżnika, ale jakiś obcy wewnętrzny gniew odebrał mi szacunek do ludzkiego życia. Jest mi z tym dobrze. Dlaczego On tego nie rozumie? Starał się jak oni wszyscy przywrócić mi to, czego nie chcę – emocje. A teraz kiedy jest jasne, że ponieśli fiasko, stoi obok mnie z bólem i rezygnacją w oczach. Z jednej strony cieszę się, bo wygrałam. Z drugiej – zaczynam się bać, bo nie wiem jaki będzie Jego następny ruch…

-„Przegrałem. Możesz iść gdzie zechcesz i robić to, co ci się podoba. Jesteś wolna, Eleno. Trzymaj się ode mnie z daleka. Nie myśl o mnie, nie pamiętaj mnie. Nie będę Cię szukał i zapomnę o Tobie. Żegnaj.

- …

To nie może być prawda. On nie może odejść. Zostanę zupełnie sama?!? Ogarnął mnie paniczny lęk.

- „Damon, „nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!” – obudził ją jej własny krzyk.

- „Otwórz oczy Eleno. Jestem tu. To tylko zły sen…” – znalazłem się przy jej łóżku, gdy tylko zawołała moje imię.

Leżała przerażona w zmiętej pościeli. Wiedziała, że przyśnił jej się koszmar, ale wciąż nie mogła się otrząsnąć. Ostrożnie usiadłem przy niej na łóżku. Przyglądałem się w milczeniu mimice jej twarzy, znowu tak pełnej ludzkich uczuć i emocji. Wróciła dawna Elena. Nie pamiętała nic z wampirzego życia. Jej podświadomość pracowała jednak we śnie – wyświetlała koszmarne wizje z przeszłości…

- „Przepraszam…” – powiedziała Elena siadając na łóżku, a poświata chłodnego księżycowego światła oświetliła jej łagodną twarz.
Nic nie odpowiedziałem, bo nie chciałem jej spłoszyć. Przysuwając się trochę bliżej, delikatnie dotknąłem jej chłodnej dłoni. Spojrzałem pytającym wzrokiem w jej przytomne już oczy.

- „Kłamałam, Damon. Okłamywałam Ciebie, Stefana i samą siebie. W noc wypadku, gdy postanowiłam wrócić do Stefana popełniłam błąd… ” – palce jej dłoni splotły się delikatnie z moimi wytwarzając przyjemne ciepło.

- „Twój błąd ocalił mi życie Eleno i ….zabił Ciebie.” – spojrzałem na nią lekko ironicznym wzrokiem, pod którym chowałem narastające pragnienie, aby przypomnieć jej chwile kiedy wybrała mnie. Czy śniła również czasami o tej nocy, kiedy świat przestał dla nas istnieć? Czy w sennych marzeniach widziała ten poranek kiedy myśleliśmy, że wreszcie nadszedł nasz czas i, że to co nas łączy jest właściwe…

- „Kilka dni temu przyśnił mi się dziwny sen, Damon. Nie taki straszny jak ten przed chwilą. Zupełnie inny… – jej oddech delikatne przyspieszył, a skóra na policzkach zaróżowiła się. Czy myśleliśmy teraz o tym samym? Ta niespodziewana myśl dodała mi odwagi. Przysunąłem się jeszcze bliżej, ale wciąż pozostawiłem delikatny dystans między nami. Milczałem. Cokolwiek ona teraz zrobi, chciałem, aby to była jej decyzja. Czekałem próbując wyczytać uczucia z jej twarzy.

-„Dzisiejsza noc przypomniała mi nasz wspólny wyjazd do Jeremiego” – jej głos załamał się delikatnie gdy wymawiała jego imię.
– „Dziś wiem, że zadałam Ci wtedy niewłaściwe pytanie, Damon. Dobrze wiedziałam, że jest w Tobie dobro. Przecież to właśnie w Tobie pokochałam.” – powiedziała zdecydowanym głosem dotykając jednocześnie dłonią mojej twarzy.

Nie potrzebowałem wiedzieć już nic więcej. Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość zlały się w jedną całość. Tej nocy przeżyliśmy raz jeszcze te piękniejsze sny.

:D

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Piękne <3333

anik756

Cieszę się:):*

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Ja chcę takiej Deleny :) Niech dadzą nam się pocieszyć ich szczęściem, a nie cały czas wprowadzają jakieś przeszkody i dramaty w ich związek :/ Wiem, wiem według Dżuli muszą przejść długą drogę no, ale ileż można do cholery podróżować :DDD Jak cholernie długa i kreta musi być ta ich droga? :/

anik756

Szczerze mówiąc myślę, że im bardziej kręta, tym dłuższy serial będzie;PPP
Ale żeby tylko ne przesadzili z tymi zakrętami, bo z emocji widzów wypiorą;D

anik756

na razie znikam bo muszę popracować :*
ogromnie się cieszę że Ci się moja mini scenka Delenowa spodobała:)
do napisania:))