PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8

No jasne, że damy radę czemu mamy nie dać :D tylko ja już chcę odcinek :(((

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Mam pytanie :DDD Czy któraś z was oglądała Veronice Mars? Bo już od dawna mam zamiar się za nią zabrać, ale nie wiem czy warto ;)

użytkownik usunięty
anik756

Nie oglądałam niestety;) Gra tam Jason Dohring <3

ocenił(a) serial na 8

Ja mam zamiar dzisiaj wieczorkiem obejrzeć sobie pierwszy odcinek :D Biorę się za ten serial bo jest króciutki więc szybko pójdzie, a i oczywiści już mi się ładuje do obejrzenia 1 odcinek Moonlight :D We wszystkich serialach jakie oglądam już jestem na bieżąco więc mogę sobie zacząć coś nowego :D

użytkownik usunięty
anik756

Nareszcie!!! :D Zakochasz się w Micku i Beth :D Zdawaj mi na bieżąco relacje:D

ocenił(a) serial na 8

Ok to wrócę za mniej więcej 40 minut i napiszę Ci moje wrażenia po pierwszym odcinku ;)

ocenił(a) serial na 8

No to jestem po pierwszym odcinku :D Beth jest świetna,prawdziwa dziennikarka, która wszędzie musi wleźć, a niektóre jej teksty są zabójcze :D Mick co tu dużo gadać jest cudowny, przystojny i dowcipny :D Albo mi się wydaję albo TVD jest lekko wzorowany na Moonlight :D

ocenił(a) serial na 8
anik756

No i oczywiście mój ulubieniec Josef &lt;3 Jakbym widziała Damona z pierwszego sezonu TVD :D

ocenił(a) serial na 6
anik756

Nom, Josef jest w Moonlight debeściak, też go uwielbiałam:)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Josef jest chyba najfajniejszą postacią w Moonlight :D Jego luzacki styl bycia mnie powala, a przy tym miło się na niego patrzy :D

ocenił(a) serial na 6
anik756

No ba:)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

W dalszych odcinkach będzie więcej Josefa? Bo jak na razie w tych dwóch co obejrzałam to nie było za wiele scen z nim, ale za każdym razem jak się pojawiał to od razu mi się gęba śmiała :D

ocenił(a) serial na 6
anik756

Dużo go jeszcze będzie, nie bój nic:))

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

No to się bardzo cieszę :D Kurdę szkoda, że Moonlight został anulowany :/ Na prawdę miał taką kiepską oglądalność?

ocenił(a) serial na 6
anik756

Wiesz co, tak do końca to nie jestem pewna o co chodziło, zwłaszcza że oglądałam trochę później niż kiedy była emisja...
Czytałam że to miało związek z tym sławnym strajkiem scenarzystów w Holly;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Zasrani scenarzyści strajków im się zachciało i fajny serial dostał kasację :///

ocenił(a) serial na 6
anik756

Niestety. Jakieś smętne dziadostwa typu Bold&amp;Beautiful gdzie wiesz co powiedzą postaci zanim otworzą usta ciągną się i ciągną jak flakoszcze piepsonych dwadzieścia ileś lat, a fajne seriale z którymi się zżyjesz nie mają często szans na "przetrwanie", eh:/

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Co poradzić jak liczy się tylko oglądalność i kasa, a nie to czy serial jest na prawdę dobry. Ja czasami to w ogóle nie rozumiem amerykańców i ich serialowych gustów. Bo często na prawdę dobre seriale mają bardzo niską oglądalność, a jakieś badziewia których nie daje rady nawet przebrnąć przez jeden odcinek mają 20 milionową oglądalność w Stanach. Nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy amerykańce mają wypaczony gust :DDD

ocenił(a) serial na 6
anik756

O tototo;))

użytkownik usunięty
anik756

Nie ma kasy, nie ma serialu:p

ocenił(a) serial na 8

Dokładnie :DDD

użytkownik usunięty
anik756

Uwielbiam ich pierwsze spotkanie:D

ocenił(a) serial na 8

Pierwsze spotkanie Micka i Beth przypomina mi takie inne pierwsze spotkanie :D Tobie też czy to ja już mam takiego pier.dolca, że wszędzie szukam porównań do Deleny :DDDDD

użytkownik usunięty
anik756

Mówisz do osoby, która tworzyła paralele Deleny i Roszpunki & Flynna :D Pewnie że tak:P Ja mam w ogóle pier dolca na punkcie seriali i serialowych par;P
A to spotkanie to niejedno podobieństwo, jakie tam znajdziesz;P

ocenił(a) serial na 8

O to mnie uspokoiłaś bo już miałam iść do specjalisty :DDD

ocenił(a) serial na 7
anik756

daj później znać czy ciekawy serial (VM) ;) bo już ostatnio chciałam się za niego zabrać, czytałam dobre opinie o dwóch pierwszych sezonach :)

ocenił(a) serial na 8
lola881

Oczywiście, że dam znać, ale to dopiero wieczorem :D

anik756

Warto warto :D

ocenił(a) serial na 8
Rainn

Oglądałaś? Powiedz mi coś o tym serialu tak w skrócie :D

anik756

Tak, dawno temu :) Prawdopodobnie zakochasz się w nich: http://delenaherongray.tumblr.com/post/49346676024/tamedeer-ships-2-10-logan-and -veronica-i :D

ocenił(a) serial na 8
Rainn

No właśnie czytałam, że tworzyli ponoć fajną parkę :D

anik756

Oj tak &lt;3 Niestety zakończenie serii jest kiepskie, ale ogólnie serial naprawdę świetny :)

ocenił(a) serial na 8
Rainn

Ja to mam szczęście do świetnych seriali z kiepskim zakończeniem. Mam nadzieję, że TVD do nich nie dołączy :D

No to wieczorkiem zaczynam swoja przygodę z Veronicą Mars :DDD

użytkownik usunięty
_Sloneczko_2034

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a_426RiwST8#! prawie jak:
http://24.media.tumblr.com/1066826131c16436c1e2ee40d61d6ce4/tumblr_mm0qzyIsii1s9 fgiyo1_250.gif
http://24.media.tumblr.com/482f4c05456851176faeca21b693e83c/tumblr_mm0qzyIsii1s9 fgiyo3_250.gif
:D

Nicccckkkk:D:D <3 <3 <3

użytkownik usunięty
alien_2

Jake Johnson ma żonę :( buuu

Wiem! Ale ja kocham Nicka, a nie Jake'a Johnsona:D Wiem, że wyglądają tak samo, ale Nick to Nick;p Ciekawe czy Jake na co dzień robi minę żółwia:D

użytkownik usunięty
alien_2

Ja właściwie nic o Jake'u nie wiem, więc też wybieram Nicka:D Nawet ja już robię minę żółwia, więc co dopiero on! Ostatnio mi koleżanka powiedziała, że robię miny "jak ten marudzący z New Girl":D

użytkownik usunięty
alien_2

http://www.youtube.com/watch?v=a4Hqbv0fXgs widziałaś to?:P

Super:D Nick ma zdecydowanie za mało śmiejących się scen, on ma taki szczery uśmiech:D Dlatego podoba mi się scena z kolejnego odcinka gdzie się rano śmieją z Jess:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

haha mina żółwia rozwala. Najlepszy miałam ubaw jak się upił albo jak myślał, że umiera i wskoczył do oceanu.

_Sloneczko_2034

Hej, Blush, przemyślałam to co napisałaś wcześniej, ale i tak czuję, że to będzie Damon. Paul w jednym wywiadzie powiedział, że to będzie interesujące zobaczyć jak osoba, która weźmie lek będzie radziła sobie po przemianie. Elena odpada- wiadomo dlaczego, ( o duchach-wampirach napiszę na koniec). Stefan również, ponieważ bardzo chciał zostać człowiekiem, ale dla niego byłaby to droga na skróty. Myślę, że kiedyś, na koniec serialu mógłby nim zostać, ale dopiero wtedy gdy zaakceptuje siebie, poradzi sobie z naturą wampira, z przeszłością, odnajdzie równowagę itd,.. Mam nadzieję, że kiedyś Stefan przeprosi Elenę za to co wyprawiał w 3 sezonie - fani Stefana mogą sobie powtarzać, że ich kochany Stefcio jest niewinny, krystalicznie czysty i wręcz przeciwnie, to właśnie jego powinni wszyscy przepraszać- ale dla mnie to bzdura. To, że był wyłączony nie znaczy, że nie wiedział co robi. Czytałam wczoraj interesujący post, w którym ktoś napisał, że Elena powinna przeprosić wszystkich za to co się działo gdy była wyłączona i zgadzam się z tym. Myślę nawet, że tak zrobi kiedy da sobie spokój z Kath, Damon w końcu walczył cały drugi sezon o wybaczenie Eleny (wiem, sytuacja była trochę inna).

Wracając do Damona, bo odbiegłam trochę od tematu, jest wampirem od ponad 150 lat. Kiedy oglądałam go we flashbackach miałam wrażenie, że tak naprawdę nigdy nie chciał zostać wampirem, szczególnie po jego reakcji gdy Katherine zabiła kilku ludzi i z krwią na ustach prosiła aby ją pocałował.. Nigdy wcześniej niekochanego Damona zaślepia wizja bycia z Katherine i pochopnie przyjmuje jej propozycję. W 2x22 dowiadujemy się, że miał wątpliwości ale i tak dokonał złego wyboru. Kath "umiera" i zropaczony Damon wyłącza pstryczek. Nie wiem na jak długo, z tymi flashbackami jest jeden wielki zamęt, nie wiem też kiedy był włączony, kiedy nie.. nie ważne... Damon w przeciwieństwie do Stefana szybko ( może i nie, ale na pewno przed Stefanem) akceptuje ten stan rzeczy. Wie, że nie ma żadnych szans na to aby mógł znwou być człowiekiem, w tym momencie nawet tego nie chce, bycie wampirem daje mu możliwość ucieczki od bólu. Po tylu latach Damon zdążył już się przyzwyczaić do swojej natury, akceptuje siebie i chciałby być tak samo akceptowany przez innych. W pewnej scenie mówi do Andie mniej więcej: "Nie mogę być taką osobą, jaką ona (Elena) chciałaby, żebym był, zabijam ludzi i lubię to".
Andie: Może jesteś. Miłość to sprawia, zmienia nas.
Damon tak bardzo przywykł do wizerunku złego brata, nie dopuszcza sobie myśli, że mogłoby być inaczej. Mimo, że zmienił się niesamowicie przez te sezony, wciąż czuje się tym złym, gorszym od Stefana, porównuje się do niego 4x12 "Because Stefan did?". Gdyby Damon teraz stał się człowiekiem jego świat odwróciłby się do góry nogami, trudno by mu było zaakceptować tę nagłą zmianę.. pogodził się z byciem wampirem, ma to już za sobą, nie sądził nawet, że istnieje coś takiego jak lekarstwo (interesująca była jego reakcja kiedy dowiedział się, że jednak tak). A teraz bum! Już nie jest na tyle silny by być tym bad guy, który podejmuje decyzje życia i śmierci kiedy wszyscy inni wymiękają.

Może Julie twierdzi, że to będzie "zaskoczenie", ponieważ to bardzo wiele zmienia w, przepraszam, że użyję tego słowa, podróży Damona, a my do końca nie wierzymy, że byłaby do tego zdolna.
Czytałam Twoje wcześniejsze posty, że Damon będzie tylko cierpiał i, marnowany jest potencjał wszystkich postaci i tym razem też by tak było...może jednak nie?
Jeśli usłyszymy w finale ily bez sire bond to przecież Damon nie może być szczęśliwy dłużej niż na 5 minut, dowalą mu coś konkretnego.

Teraz duchy:
- Kol - Jaki byłby sens w tym, że wziąłby lekarstwo? Jeśli miałby ożyć to chyba dla spin-offu, bo chyba przez cały 5 sezon nie latałby za Eleną żeby się zemścić.
-Rick-bierze lekarstwo i wraca z zaświatów.. ale co by było w tym takiego interesującego, przecież.. on sam właściwie nie był wampirem, to nie był on, poradziłby sobie gdyby stał się człowiekiem.
Jak duch mógłby ożyć? Myślę, że jest wiele możliwości, nie wiemy do końca jak silna jest ta Q.. Właściwie to nie wiemy też jak dokładnie działa lekarstwo.. ale wszystko nie musi być takie logiczne, to w końcu tvd :)
Kiedy myślę o innych postaciach, które mogłyby wziąć lek (nawet o Katherine).. nic by nie wprowadziło dużych zmian..

Mam nadzieję, że nie zanudziłaś się na śmierć, mam anty-talent do pisania takich rzeczy..

użytkownik usunięty
annab93

Już czytam:)

użytkownik usunięty
annab93

Zacznę od tego, że ja nie wierzę nikomu z obsady, szczególnie głównej trójce. Przed finałem 3 sezonu Nina mówiła, że wybór Eleny będzie zaskakujący, przemyślany i że nikt nie będzie wywierał na niej presji. Wiadomo co dostaliśmy. Gadała jakieś niestworzone głupoty o 4 sezonie. Ian wygadywał pierdoły o Stelenie i fani się zamartwiali. A Paul to Paul, największy jajcarz, też ściemniał niezliczoną ilość razy. Już nie raz się przejechałam na ich wypowiedziach i nauczyłam się żeby ich w ogóle nie słuchać. Oni nie mogą nic zdradzać, więc często kręcą, wygłupiają się, a nawet odpowiadają z ironią.

Twoja wypowiedź daje do myślenia. Gdybym nie wiedziała o tym, że Julie zmieniła zdanie odnośnie tego kto weźmie cure, w połowie sezonu, to zgodziłabym się z Tobą. To, że Damon dostanie lekarstwo było moją największą obawą. Jednak w obecnej sytuacji uważam, że Julie pod wpływem fanowskich teorii zmieniła koncepcję, właśnie z Damona na kogoś innego. Ona może nie śledzi namiętnie tumblra czy twittera, ale są od tego inni ludzie.

Jeżeli chodzi o duchy:
Kol - tak, właśnie to miałam cały czas na myśli. Robią spin - off o Pierwotnych, ale połowę z nich uśmiercili. A przywracając Kola mogliby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, bo mogą go wykorzystać w przyszłości jako plot device do TVD. Nie jest powiedziane, że Pierwotni nie mogą raz na jakiś czas pojawiać się w MF i ponownie mieszać w życiu bohaterów;)
Rick - być może mają już w planach jakiś ciekawy wątek dla niego. Nie od dziś też wiadomo, że TVD to jeden wielki fan service, a wszyscy kochają Riczka i chcą jego powrotu. Damon miałby znów przyjaciela, Elena opiekuna..
Jak duch mógłby ożyć? Mało to cudów w tym serialu się działo?;) Wiemy od właściwie samego początku, że lek jest na wampiryzm... myślę że w finale nas zaskoczą i wymyślą coś nowego, że np. cure może uleczyć ducha, pod warunkiem że zmarł jako wampir. Kto wie. Mnie to bardziej przekonuje niż to, że ktoś z trójcy weźmie lekarstwo. C'mon,to takie przewidywalne..
Katherine to ostatnia osoba, którą biorę pod uwagę.

"Katherine to ostatnia osoba, którą biorę pod uwagę. ".. myślałam o różnych postaciach, Kath wymieniłam przypadkowo.. dla mnie danie jej cure oczywiście nie ma żadnego sensu.. może rzeczywiście Julie rozmyśliła się.. przez te spoilery mam jeden wielki mętlik w głowie.. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.. przemyślę jeszcze raz wszystko na spokojnie.. a może lepiej nie :D Zbyt poważnie potraktowałam to co powiedział Paul. masz rację :D

_Sloneczko_2034

ten plakat był już wcześniej? pierwszy raz go widzę http://ikisseddamon.tumblr.com/tagged/4x23%20Graduation
Stefan jest w wodzie i ludzie piszą, że to on weźmie cure.. jak tak to chyba umrę z nudów.. sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć.. chcę już finał.

annab93

ok, ten plakat to chyba jakaś ściema, nie ma żadnego wiarygodnego źródła jak narazie.

annab93

Wydaje mi się, że ta strona jest wiarygodna:
http://www.hollywood.com/news/tv/55011935/the-vampire-diaries-graduation-dead-or -alive-sweeps-poster

Wychodzi na to, że to oficjalny plakat. ;)

użytkownik usunięty
ailimenna

to chyba pierwszy plakat ever, na którym Stefan jest wyraźnie odsunięty od Damona i Eleny. Jest niżej od nich- tak jak inne postacie. Nie jest już taki ważny jak kiedyś? Oh.. sorry, I'm not sorry Steffie.

Cóż za pech. Biedaczek :( Jak on to zniesie, że to nie jest już JEGO HISTORIA.