PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121955
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILER!

ocenił(a) serial na 8

więc mam pytanie, do tych, którzy obejrzeli cały pierwszy sezon.jak sądzicie z kim będzie
Elena? i jak szybko wyjdzie na jaw, że to Katherine całowała Damona itp.? ostatni odcinek...
wrrr myślałam, że padnę. osobiście uwielbiam Damona, więc jest mi niezwykle szkoda, że
teraz sobie narobi nadziei w związku z Eleną. osobiście wolałabym, żeby Elena była z
Damonem, chociaż nie mam co na to liczyć.

ocenił(a) serial na 10
zilustrowana

no więc jest wiele spekulacji, jest wiele możliwych rozwiązań. ;) Spoilery mówią, ze powrót Katherine bardziej wpłynie na Stefana, a Elena się zbliży do Damona... ale to jeszcze wcale nie oznacza że od razu z nim będzie... [a przynajmniej ja mam taka nadzieję. ;)] Katherine oczywiście namąci dużo. a kiedy się wyjaśni, że Damon całował Katherine to jest wieelka niewiadoma... ;) może Damon już jak całował to poczuł coś, bo dotknął ust teraz mi przyszło na myśl że może palnie Stefanowi, że Elena całuje dokładnie tak jak Katherine i wtedy pewnie się wyjaśni... ale możliwe, że to trochę potrwa i dopiero po kilku odcinkach się to wyjaśni..

urszulankaa

Ula - jak zwykle geniusz jesteś! :) Ale co do jednego się nie zgadzam - co do tej rozmowy Stefan-Damon. Wątpię, żeby coś takiego zaistniało. bo D raczej nie będzie się od razu chwalił Stefowi. A mam nadzieję i myślę, że D zagadnie o to Elenę (najprostrza sytuacja) i się wyjaśni już w 1 odc. II sezonu :)
Oczywiście jestem Team Damon w przeciwieństwie do Uli ;)

ocenił(a) serial na 10
Rilla

a może Damon po prostu będzie się tak bardziej zbliżać tylko do Eleny na razie, będzie mówił miłe słówka, Elena nie będzie wiedziała o co mu chodzi i on będzie myślał, że ona udaje, że nie wie o co chodzi... i wtedy palnie, o i akurat będzie Stefan wchodził. ;) to by było nawet fajne. ;)

a tak trochę odchodząc od tematu, to ja jestem teraz w trakcie czytania Pamiętników Wampirów i kończę 1 część i tak pomyślałam, że dobrze, że serial nie jest dokładnie robiony na podstawie książki, bo by przynudzal. ;) i normalnie aż mnie dziwi jak książka jest ina. ;) no bo w serialu Elena jak się dowiedziała czym jest Stefan to się bała, najpierw nie chcaiała z nim być, a w książce wszystko ok, jeszcze na dodatek dała mu zaraz swoją krew pić, on jej swoją... takie trochę dziwne. ;)

ocenił(a) serial na 8
urszulankaa

no masz rację mało to realistyczne i troszkę dziwne ale mnie się tam podobało, czekałam kiedy Elena i Stefan w serialu dojdą wreszcie do tego wzajemnego karmienia się, bo to było fajne, ale po tym co Stefan raz odstawił kiedy go Elena uratowała to zdaje się, że raczej już nigdy... :(

ocenił(a) serial na 10
Magda_lenqa

no Elena po wypiciu krwi Damona też nie była zachwycona. ;)

ocenił(a) serial na 8
urszulankaa

wracając do tematu, to sądzę, że trzeba bdz się naczekać zanim sprawa się rozwiąże. może być tak, że Elena nie zastanie Katherine w kuchni, znajdzie tylko ciało wujka/ojca i wszyscy będą myśleli, że to jakiś inny wampir. sądzę też, ze Damon nie powie nic Stefanowi, bo mimo wszystko nie chce zranić brata, ale Elena go przyciąga...
szczerze to się ucieszyłam, gdy zobaczyłam ten pocałunek, a to potem bach...
i w ogóle ciekawi mnie dlaczego Elena jest identyczna (z wyglądu) jak Katherine.... no bo to się jeszcze do końca nie rozwiązało właściwie, prawda? ;p
wrrr nie wytrzymam do września!!!

zilustrowana

No tak, ale czytałam że John pojawi się w 1 odc. 2 serii. Może on powie Elenie że to Katherine i wszyscy się dowiedzą że ona jest w mieście. Jeśli chodzi o pytanie ?? To oczywiście chciałabym żeby Elena była z Damonem ale nie teraz, dopiero później. Za łatwo by to przyszło. I też się cieszę że serial się różni od serialu bo dzięki temu nas zaskakuje. A co do książek obecnie czytam Powrót o zmierzchu.

ocenił(a) serial na 10
onlyonesmile

no właśnie i jak John powie Katherine to Elena się domyśli i najpierw zadzwoni na pogotowie, a potem będzie chciała zadzwonić na pewno do Stefana, a nie wydaje mi się żeby Katherine chciała, żeby Stefan i Damon sie od razu dowiedzieli o jej przybyciu... więc może jednak porwie Elenę...

Rilla

w kwestii związków ja także wolałabym by D był z E ale tylko ze względu na niego, bo za E nie przepadam, powinni być razem bo Damonowi się należy, ale szczerze to skombinowałabym mu lepszą dziewczynę. W każdym razie jestem team Damon i życzę mu powodzenia, ale nie chciałabym, żeby za bardzo się zmienił. A co do 2 serii, może konający John powie coś Elenie, pojawi się Katherine, rzuci się na praprawnuczkę, którą okaże się Elena, tymczasem Stefcio odczuje, że musi pomóc ukochanej, popędzi jej na ratunek, po drodze zwerbuje brata, wpadną do kuchni i... CZAPA. Katherine już wcześniej zorientowana w sytuacji będzie udawała Elenę, Damon spyta która się z nim całowała, Prawdziwa El zaprzeczy, Kat vel Elena zrobi niewinną minkę i rzuci się w ramiona Stefcia. Zdezorientowana reszta (wraz z dogorywającym Johnem) postanowi to przeczekać. Kiedy namiętne pocałunki się skończą, Elena spoliczkuje Stefana i wybiegnie, potykając się o ciało wujka/ojca (zdążył umrzeć w czasie pocałunków) Damon pobiegnie za nią, a Stefan stwierdzi, że nie ma tam nic do roboty i wyjdzie, zostawiając zdezorientowaną Kat w kuchni. Zaś Elena powie Damonowi, że jest wykończona, on zabierze ją na kawę, gdzie ona wyjaśni mu, że i tak nie ma na co liczyć, bo postanowiła skupić się teraz na życiu rodzinnym, oczywiście, w miarę możliwości, unikając dybiącej na jej żywot Kat. Szczęśliwi na swój sposób (Elena z zamiarem uratowania swojego małego świata i dumnie podniesioną głową, Damon bez nadziei na życie wieczne, z nosem zatopionym w whisky, obiecujący sobie, że w dalekiej przyszłości załatwi dla siebie ukochaną - robota, która go nie zdradzi, nie opuści, nie ukąsi, nie pokocha jego brata) wracają do jej domu, mijają ogłupiałą Kat i idą na górę, gdzie rzuca się na nich wampir dżeremji i przemieniona przez niego Jenna. KOniEC odcinka nr 1 serii nr 2

perpedes

oj, przepraszam, nieco mnie poniosło, ale... wszystko jest możliwe

ocenił(a) serial na 8
perpedes

hahahaha:D podoba mi się Twoja wersja z wyjątkiem tego, że ja bym zrobiła tak, że Elena i Damon się nawalą, a potem rzucą na siebie:d
a tak serio to pewnie się naczekamy zanim rozwiąze się sprawa tego pocałunku.

zilustrowana

Wersja dla zmotoryzowanych: konający John powie coś Elenie, pojawi się Katherine, rzuci się na praprawnuczkę, którą okaże się Elena, tymczasem Stefcio odczuje, że musi pomóc ukochanej, popędzi jej na ratunek, po drodze zwerbuje brata, wpadną do kuchni i... CZAPA. Katherine już wcześniej zorientowana w sytuacji będzie udawała Elenę, Damon spyta która się z nim całowała, Prawdziwa El zaprzeczy, Kat vel Elena zrobi niewinną minkę i rzuci się w ramiona Stefcia. Zdezorientowana reszta (wraz z dogorywającym Johnem) postanowi to przeczekać. Gdy namiętne pocałunki się skończą, Stefcio uzna, że odpowiada mu ta Elena, kimkolwiek by ona nie była, porwie ją w ramiona i odjadą na zachód albo gdzieś cudnym czerwoniutkim autem Salvatora. Damon, niewiele myśląc, popędzi do najbliższego sklepu z jednośladowcami i kupi sobie przepięknego, błyszczącego harleya, który okaże się jego jedyną i prawdziwą miłością. Tymczasem dżeremij zrozumie, że powinien pójśc w ślady braci S. i,przypomniawszy sobie, że zawsze kochał adrenalinę, zainwestuje w trójkołowy rowerek. Elena ocuci Johna, a on wyzna, że zostawił dla niej nowiutką, nieużywaną deskę z klimatyzacją i wykrywaczem wampirów. Potem skona. Szczęśliwa E pojedzie pod dom Alarica i wyzna mu miłośc.

perpedes

wersja melodramatyczna vel krwista: wszystko w ciemnych barwach, rzeka krwi nieopodal domu *migawka* kuchnia Gilbertów i zbliżenie na przerażoną twarz Eleny, do pomieszczenia wpadają bracia S. z rozpiętymi koszulami, świecącymi klatami i okrzykiem: Eleno, uratuję Cię (Stefan) albo z nieokreślonym błyskiem w oku (Damon) *migawka* z rzeki krwi wypełzają wampiry - słudzy Kat *migawka* znowu kuchnia. Damon odpycha brata i namiętnie całuję Elenę, jej się podoba, ale widząc minę Stefcia, uderza Damona w twarz. John wstaje odrastają mu palce i daje wszystkim zebranym do zrozumienia, że jest częściowo wilkołakiem ze strony matki brata ojca. Elena w przypływie emocji rzuca się z nożem na Kat i trafia ją w jelito. Tryska krew, Kat umiera. Wszyscy intensywnie myślą i dochodzą do wniosku, że to nie możliwe, by wampir tak zginął. Elena z przerażeniem odkrywa, że to ona jest Katherine i właśnie siebie zabiła, znaczy Elenę. Mówi o tym Salvatorom, oni zaczynają bójkę, Stefan obrywa drewnianą łyżką w nerkę, w odwecie stara się wykołkowac Damona. Kiedy oni walczą, Kat dochodzi do wniosku, że cała jej wampirza egzystencja była przepełniona chęcią bawienia się ludźmi i niszczenia ich życia. Skruszona dziewczyna, z pomocą Bonnie (pojawiła się w trakcie bójki w kolejnej migawce) ratuje Elenę, zamienia braci w ludzi, a sama idzie w siną dal. Niestety bracia nie zauważają zmiany i dochodzi do tego, że Damon ma złamane wszystkie kończyny, a Stefanowi zawsze będzie wystawała łyżka z brzucha. Elena nie wytrzymuje tego i biegnie na górę, gdzie Alaric (przybył wraz z migawką) płucze żołądek dżeremija. E mdleje i okazuje się, że John zmienił ją w wilkołaka, więc w odcinku którymś tam zastaniemy ją jako futrzastą dziewczynę Tylera.
tę wersję pomógł mi stworzyc brat. to jest moja reakcja na brak nowych odcinków Pamiętników.

perpedes

gościu/dziewczyno pisz scenariusze do seriali bo masz taką wyobraźnię że woow ;)
serio gratuluje pomysłów
pozdrawiam ;)

Ananana

dziewczyno jest ok, ale gościu też było fajnie:)

ocenił(a) serial na 8
perpedes

HAHAHA xD wymiatacie (Ty i brat) możecie pisać komedie albo lepiej parodie:)
reakcja (stresowa) na brak nowych odcinków matką wynalazków... yyy... tzn pomysłów xD

ocenił(a) serial na 10
Magda_lenqa

perpedes jeszcze może spróbuj z opcją, że Elena i Katherine się zaprzyjaźniają... ;)

urszulankaa

no, teraz to już każda wersja jest możliwa ;) swoją drogą to by było ciekawe.
Stworzyłyby "babską koalicje" i zostawiły facetów (S i D) i ruszyły razem na podbój świata. hahahaha
sama nie wierzę jakie głupoty wypisuje ;)

Ananana

babską koalicje? ;) Niezłe , ale ja bym za Damonem tęskniła ... Ciekawi mnie czy Stefan lub {mam nadzieję} Damon przemieni kiedyś Elenę w wampira żeby mogli "żyć długo i szczęśliwie" ?

ocenił(a) serial na 8
Lavendery

mam nadzieję, że jeśli do tego dojdzie to zrobi to Damon...:d

zilustrowana

też na to liczę. I wiecie co wtedy będzie? Okaże się, że.............ehhhh, dobra, lepiej niech nie zaczynam:)

użytkownik usunięty
perpedes

Ja liczę zupełnie na coś innego. By tak jak to podobno w ksiązce Damon znów został człowiekiem i został z Eleną.

ocenił(a) serial na 8

serial już teraz różni się od książki. swoją drogą właśnie zaczęłam ją czytać i aż mi tak dziwnie.w kazdym razie wszystko mi jedno, byleby Damon bł z Eleną. :d

zilustrowana

czyli w książce Elena będzie z Damonem? Bo wiem że coś tam się stanie i że Stefano chciał być człowiekiem , ale został nim Damon. Elena wybierze Damona , a co ze Stefano?

użytkownik usunięty
Lavendery

Dokładnie tak jest w książce.
PS. też się zastanawiam co zrobią ze stefanem...

perpedes

:D Umarłam, szczerze i niezaprzeczalnie.
Jesteś świetna. Wersja melodramatyczna- mój wybór.
Pozdrawiam- pochwal się kiedyś nowymi wytworami :]

ocenił(a) serial na 10
zilustrowana

Podobno bardzo ciekawie zrobi się w drugim sezonie i akcja się zaostrzy bo krążą plotki że Stefan gdy zobaczy Katherine to się w niej ponownie zakocha i wyjdzie na jaw że on naprawdę kochał Katherine i najbardziej liczył na jej powrót lecz to ukrywał a Elena będzie z Damonem co moim zdaniem jest doskonałym połączeniem zwłaszcza po przemianie Damona(chodzi mi o to że odkrył w sobie człowieczeństwo)a pyzatym teraz to już nic nie wiadomo takie rzeczy działy się w tym ostatnim odcinku że teraz to jedna wielka zagadka, którą za wszelką cenę chcę rozwikłać...:P A o co chodzi z tym że Damon zostanie człowiekiem piszcie bo o tym nic mi nie wiadomo:)
Pozdrowienia dla fanów mojego ukochanego serialu. A ja życzę powodzenia Elenie i Damonowi oby tylko byli razem:)

ocenił(a) serial na 8
kinia290595

zeby za bardzo się nie zaplątać to napisze w skrócie: Stefan chciał być człowiekiem, wydawało mu się że znalazł miejsce gdzie tego dokona, ale to był podstęp i zostal uwięziony przez kitsune(jak nie wiesz co to to lepiej nie pytaj:) Damon i Elena wyruszają aby uratować Stefana i na tym kończy się ostatnia dostępna po polsku część. W siódmej części " Shadow Souls" (wydana w marcu w USA, my czekamy na tłumaczenie, choć są już nieoficjalne) Damon i Elena szukają kluczy aby uwolnić Stefana no i szukają jego samego:) Bardzo się do siebie zbliżają, ale nie są razem! Na końcu przez pomyłkę to Damon zostaje człowiekiem. I na tym kończy się siódma część. Dopiero w ósmej części "Midnight" ma się wyjaśnić kogo wybierze Elena, komu jest tak naprawdę przeznaczona ( co według mnie sugeruje ze wybierze Damona, choc czytałam gdzies ze koniec bedzie zaskakujący i niespodziewany wiec sama juz nie wiem co myslec). Ósma ostatnia część ma się ukazać w USA w PAŹDZIERNIKU 2010 wiec u nas bedzie.....pewnie w 2011r. Choc zapewne pojawią się tłumaczenia (nieoficjalne).

holly_bell

kurcze, tego się nie spodziewałam. Książek nie czytałam. A teraz się okazuje, że oni mogą zmieniac się znowu w ludzi! A propos tego komu będzie przeznaczona - są, jak wiemy, dwie opcje: a)Damon i Elena - obydwoje są ludźmi i spędzą razem życie aż do sędziwej starości (o ile będą się sobie nadal podobac:)) b) Stefan i Elena - on ją 'zwampirza', bo ona uznała, że tak ma byc (jej prapra....prababka i matka - wampiry, jej pierwsza 'poważna' miłośc - wampir, jej przyjaciel - miłośc - były wampir) i zawsze będą się sobie podobac. :) nie wiem czy wytrzymam do września

ocenił(a) serial na 8
perpedes

Książki to inna historia....w książkach Kat nie jest spokrewniona z Eleną, nie ma Isobel, Elena nie jest adoptowana, miała biologicznych rodzicw, nie było zadnego wujka johna....

holly_bell

W takim razie to Damon jest jej przeznaczony. Niestety, jeśli tak będzie w książce to po filmie możemy się spodziewac odwrotnej sytuacji, ale w zasadzie to twórcy serialu będą chcieli nas zaskoczyc, więc zrobią coś w stylu 'na odwrót na odwrót' i będzie jednAK z Damonem. albo Damon zginie i będzie ze Stefciem. Chyba, że obaj zginą, wtedy Elena znajdzie pocieszenie w ramionach Alarica. Jest jeszcze opcja, że to Elena wykorkuje i wtedy bracia się pogodzą i zostaną pustelnikami. Ale oczywiście najpewniej reżyser postanowi wykorzystac użyty już w jednym filmie motyw, gdzie Elena wyjdzie za obu braci Salvatorów i będą żyli wiecznie(Stefan lub Stefan i Elena) i niewiecznie (Damon lub Damon i Elena) w szczęśliwym trójosobowym związku :)

użytkownik usunięty
perpedes

tu brat perpedes .a teraz wersja komediowa Kat rzuca się na Elenę z nożem w ręku i ostrymi zębami(niczym wampirze kły!). Elena łapie pierwszą rzecz, którą miała pod ręką (wieprzowa parówka) i wbija Kat do ucha. W tym momencie wpadają bracia S. Stefan uświadamia Elenie, że to zapomniany i od dawna nieużywany sposób unicestwiania wampirów, które pod wpływem mikrocząsteczek parówkowych rozbijają się na części pierwsze. Jedynym sposobem by uratowac wampira jest odsączenie wampirzej krwi i wsączenie ludzkiej. Nagle zauważają trupa Johna i Damon, który słyszał rozmowę wpada na genialny pomysł: transplantuje krew Katherina ->zlew, krew John ->Katherina. Stefan, by nie dopuścic do powrotu złej wampirzycy, wbija ołówek do czerwonych bebechów DAmona czym rozpoczyna bójkę. Stefan zostaje trafiony wykałaczką w wątrobę przez co nie będzie mógł do końca swojego nieskończonego żywota pic... napojów procentowych CDN

ocenił(a) serial na 8

ahahahah';d dobry jesteś:) ale serio to co by nie było serial i tak jest świetny i nie mogę wytrzymać do września!!!!!