Tak się zastanawiam: Skoro przez klątwę sobowtóry Silasa i Amary zawsze mają być razem to się
tak zastanawiam z kim Katherina miała dziecko. Zakochała się w jakimś przelotnym kolesiu czy też
w sobowtórze i dlatego potem miała tą obsesje na punkcie Stefana :P. Co myślicie?
A ja się zastanawiam gdzie jeszcze jeden sobowtór Silasa? Amara, Katherine i Elena, Silas i Stefan, gdzieś musi być jeszcze jeden dopelganger Silasa dla równowagi właśnie do pary dla Katherine (albo Eleny, zależy jak na to patrzeć).
jeszcze była Tatia (?) , ta z której krwi powstały pierwsze wampiry . A sobowtóry Stefana może nie mają większego parcia na wampiryzm i umierają jako ludzie :)
Ale Tessa mówiła, że było ich dużo więcej, i że zawsze do siebie gnali, zakochiwali się, podbijali świat swoją miłością i potem razem umierali.
Ogólnie to zarówno kolejna "wersja" Amary jak i kolejna wersja Silasa powinny się powtarzać w tym samym czasie, więc Stefan nie był dla Katheriny, bo ona stała się wampirem 300 lat przed nim. To znaczy mam na myśli, że każdy ma swój odpowiednik w swoim pokoleniu. Tak samo Stefan też nie jest dla Eleny, bo stał się wampirem 200 lat wcześniej. Załóżmy, że Elena się urodziła w 1990 roku, to w okolicach tego roku powinien się urodzić też "kolejny" Silas :) A to, że Katherin i Elena natknęły się na Stefana, to tylko i wyłącznie ze względu na anomalię jaką jest wampiryzm Stefana i Katherin :) chyba, że "wszechświatowi" jest wszystko jedno który sobowtór z którym się zeswata byle byli razem ;p bez względu na to z którego pokolenia pochodzą :)
mam nadzieję, że 'wszechświatowi' wszystko jedno. Katherine musi być ze Stefanem. Ona nie może umrzeć ! :-(
Myślę, że to jakiś chłopak z sąsiedztwa (albo coś), gdyby był sobowtórem Silasa to Katherine kiedyś by o ty wspomniała.
Jak juz wyzej zostalo wspomnianie Tessa mowila,ze bylo wiecej sobowtorow Silasa i Amary. W serialu jednak nam tylko ukazali Stefana,Silasa i Katherine,Elene,Amare. Silas+Amara, zostaje Stefan+Katherine+Elene.
1. Stefan+Kath. Albo mamy teorie czasowa jak juz wyzej zostalo wspomniane -jednak musimy pamietac ze na end game musza cos zrobic z Damonem -nikt do niego nie pasuje, nie usmierca go tez wiadomo. (Nie zwracam uwagi na konkretny rok,przedzial lat-skoro Elena sie urodzila w 1990 to jej Stefan tez powinien -pomijam to bo dla mnie sobowtor to sobowtor,rownie dobrze mogl byc Stefan i Amara.)Moja teoria byla taka,ze Stefan jest z Katherine -jako czasowo sie uklada,Elena zostaje z Damonem. W koncu jednak Elena znow by udawala "uczennice high school" i spotyka takiego czlowieka kolejnego Stefana i sytuacja sie powtarza -takie zakonczenie serialu.
2. Stefan+Elena -wydaje mi sie ze oni sa end game,jednak nie mam pojecia jak to zrobia -Elena jest nieznosna,damon zostaje sam etc. Robia jednak takie sceny ze wedlug mnie oni beda razem.
Mysle ze Kath nie poznala wczesniej zadnego Stefana -zostaloby to wspomniane,przynajmniej byc powinno. Jakby teraz nagle o tym wspomneli to bylaby totalna sciema -od 1 sezonu nakrecaja ze Kath kochala zawsze Stefana. Dziecko miala z innym kolesiem -tak samo jak Elena wczesniej byla z Mattem-tez go kochala w jakis sposob.