Co wy na to żebyśmy sobie troche przypomnieli dawne wątki ale w rozrywkowy sposób ? Reguły jak zawsze te same Ktoś zadaje pytanie, następny odpowiada i wymyśla kolejne pytanie :) Ja zacznę :P
Kto przemienił Logana Fella ?
Chyba pielęgniarka w szpitalu.
Jak nazywa się ta "narzeczona" Damona? Ta, którą w 19 odcinku 2 sezonu ugryzł
Odpowiedź błędna. Pierwsza ofiara śmiertelna Caroline. Czyli gość z wesołego miasteczka, Carter.
Andie Starr.
Jak miała na imię babcia Bonnie?
Wiele? XD Przynajmniej 1000 (jeśli dobrze pamiętam w casting sides Klausowi przypisano taki właśnie wiek), gdyż wspominał, że przez tyle lat jego brat starał się przełamać klątwę. Z drugiej zaś strony w The Dinner Party padła wzmianka o pamięci ludzkiej w czasach gdy nie było jeszcze książek, więc liczba ta może być znacznie większa.
W rozmowie Rose, Stefana, Eleny i Damona z 2.09 padło nawiązanie do Wielkanocy. O co dokładnie chodziło? :D
z Virginii
kto pierwszy ostatecznie przemienił się w wamipira: Stefan czy Damon
Stefan, dopiero potem namówił Damona żeby też napił się krwi.
Jak miała na imię dziewczyna, którą Damon zabił w odcinku w którym ginie Rose (po swojej najlepszej przemowie gdzie mówi np że nie adoptuje szczeniaczka)??
Chevy Camaro, rocznik '69 chyba.
To skoro jesteśmy przy motoryzacji, jakim samochodem jeździ Jenna? :D
Dokładnie to czerwony Mini Cooper Cabrio, ach ^^
Spod Londynu.
Ile lat minęło od "śmierci" Isobel do momentu, kiedy Alaric dowiedział się, że została wampirem?
27
Jakiej firmy była koszulka Damona, którą przedziurawił Stefan? (po czym Damon strzelił focha i przedziurawił Stefana:P)
Ze starego, białego dębu.
Sprostowanie do 2 poprzednich odpowiedzi: w krypcie było 26 wampirów, Kat byłaby 27. A koszulka Damona była od Johna Varvatosa ;)
Po kim Alaric odziedziczył imię?
"Emily cast a spell to protect Pearl and 26 other vampires in a tomb underneath Fell's Church."- wydaje mi się że zawsze była mową że w grobowcu jest Katherine i 27 innych wampirów.
Alaric odziedziczył imię po pra pra dziadku.
Jak nazywała się roślina, która szkodziła wilkołakom w taki sam sposób jak werbena szkodzi wampirom?
535, licząc od 1490 Bułgaria :)
z którego roku są wiadomości, po których Elena odkrywa kim jest Stefan ?
1955 rok.
jak miał na imię facet Kelly Donovan, po rzuceniu którego wróciła do MF?
Chyba Pete
A moje pytanie to:
Jaki sekret miał Damon przed Stefanem, który mogliśmy oglądać w ostatnim odcinku?
raz za próbę pocałowania na początku pierwszej serii, a później, za Bonnie i zfejkowaną śmierć, mnie się nic więcej nie przypomina;>
Jechała chyba po to żeby się spotkac się z ojcem.
Jakiego koloru nie lubi Damon (odcinek, gdzie wybiera się na bal zalozycieli z Caroline)?
Damon nie lubi żółtego.
jak brzmiała odpowiedź na rysunek ( kalambur) , który Damon rysował na spotkaniu w domu Gilbertów?