Co wy na to żebyśmy sobie troche przypomnieli dawne wątki ale w rozrywkowy sposób ? Reguły jak zawsze te same Ktoś zadaje pytanie, następny odpowiada i wymyśla kolejne pytanie :) Ja zacznę :P
Kto przemienił Logana Fella ?
kiedy Bree była na pierwszym roku studiów, czyli na uniwersytecie, gdzie Damon "bywał" :D
w kim zakochana była Pearl?
Martin Scorsese ...? jak źle to poprawcie ;D
Jak już pytamy o Stefana to :
Jego ulubiony film ?
o ile dobrze pamiętam, pomagała mu zapiąć koszule...
dlaczego to Damon a nie Stefan tańczył z Eleną na Miss Mystic?
bo Stefan miał problemy z krwią i zaatakował jedną z uczestniczek wyborów.
kto pomógł Damonowi w 5 odcinku ? ;)
Już wiem:D Ten muzyk to Jamie Lidell:D
Pytanie: Ile lat minęło od ostatniego spotkania Damona i Stefana?
Jeden starszy pan rozpoznał Stefana sprzed 60laty, a Elena sprawdziła w kronikach TV materiał z tajemniczego zabójstwa.
Po jakim czasie 'zwykle' krew wampira opuszcza uklad krwionośny czlowieka?
Damon i Kat (chociaż Damon myślał, że to Elena).
Co do mojego poprzedniego pytania: Anna nazwała się mistrzynią gry w piłkarzyki ;)
Co zepsuło podwójną randkę Caroline, Matta, Eleny i Stefana?
Na początek Caroline obraziła się na Elenę za to, że wspomina czasy, gdy była z Mattem. Potem pojawił się wampir, który nazwał Elenę Katherine. Na koniec wszyscy zobaczyli, jak Damon całuje się z matką Matta.
Rozmowa Anny i Jeremiego. Jak ona, go nazwała, że jest jej (czym...? )
Pearl myślała, że ją kocha, a on ją wykorzystywał. (?)
Gdy Jeremy pytał się Anny, czy go przemieni, ona odpowiedziała mu, że wampiry przemieniają ludzi z pewnych powodów. Wymień je ( podała 3 , 4 odnośnie Jeremiego.)
Damon całujący się z matką Matta :)
jakimi słowami Katherine stwitowała prośbę Stefana, żeby Damon chronił Elenę ( kiedy Stefan jest uwięziony w grobowcu z Katherine) ?
Odpowiedź na moje poprzednie pytanie: kochał ją, potem znienawidził, kiedy okazało się, że była wampirem.
Odpowiedź na pytanie makusi: 1. żeby mieć kogoś od brudnej roboty, 2. z litości, 3. z nudów, 4. z miłości.
Odpowiedź na pytanie nj1987: "To najgorszy błąd, jaki popełniłeś". Coś w tym guście.
Jaka jest wspólna cecha wszystkich dziewczyn Jeremy'ego, jak dotąd?
Jak dotąd wszystkie zostały zamordowane i dodatkowo były wampirami.
Skąd pochodzą magiczne pierścienie chroniące od śmierci zadanej przez siły nadprzyrodzone?
Co do poprzedniego pytania... Wspólną cechą wszystkich TRZECH jest to, że są od Jerka starsze. Tylko dwie były wampirami i zostały zamordowane.
Pierścienie są rodowymi pamiątkami Gilbertów i zostały zaczarowane przez Emily Bennett.
Ile wampirów, które pojawiły się jak dotąd w TVD, miało pierścienie chroniące przed słońcem? (Uwaga: pytanie podchwytliwe ;) )
Hmmm. Pierścień ma Stefcio, Caroline i Damon. Kath chroniła bransoletka, a Pearl chyba naszyjnik.
Jak Damon nazwał Kath, kiedy Bonnie uwięziła ich razem ze Stefanem w pokoju w rezydencji rodziców Tylera?
Wampirzyca zapatrzona w siebie.
Jak działa na wampira zaklęcie, które wywołuje u niego ból głowy? (skąd ten ból;P)
Samolubna S uka , która kocha tylko siebie - odpowiesz do black_eye
alien_2 - pękanie naczyń krwionośnych w mózgu? jakoś tak
ile ran miała Elena, po tym jak Katherina za pomocą zaklęcia połączyła się z nią??
Chyba 3- na ramieniu, na plecach i na dłoni.
Przy jakiej okazji Bonnie pierwszy raz zakrwawiła z nosa?:D
Wydaje mi się że w odcinku 2x08 ,,Rose'' ale nie jestem pewna.. ;/
Jak zginął Luka??
Został spalony , kiedy ' przeniósł ' się do domu Salvatorów.
Przez ile minut działał wynalazek Jonathana Gilberta ?
jakieś 5 minut
Elena miała wypadek samochodowy. Czego dowiedziała się przed tym zdarzeniem?