Mam kilka pytań i byłabym naprawdę bardzo wdzięczna gdyby ktoś na nie odpowiedział. Idę już spać bo jestem padnięta i jak rano wbije (rano, czyli dla mnie jakaś 13) to może już ktoś odpowie :)
1. Czy serial się skończył czy nadal wychodzą odcinki?
2. Czy jest w miarę dużo intryg?
3. "Złe charaktery" są "inteligentne" czy to banda latających z "broniom" idiotów jak to często bywa ^^?
4. Ogólnie polecacie?
Normalnie bym się za to wzięła a nie takie pytania pisała, ale teraz zaczynają mi się testy i nie wiem czy warto czas poświęcać ;d
Powiem tak:
1. Nadal wychodzą odcinki na bieżąco. Jest praktycznie koniec obecnego sezonu, za 6 dni szykuje się finał 5 sezonu, ale zapowiedziane jest że sezon 6 powstanie(choć nie wiem czy powinien, zdania są podzielone na ten temat).
2. Intryg jest dość sporo. Każdy sezon ukrywa jakąś większą intrygę oraz poboczne intrygi, mniej lub bardziej powiązane z "Wielką Tajemniczą Intrygą" danego sezonu(Fajne w TVD jest też to że Historie"Główne Intrygi sezonów" też się ze sobą łączą. Do 3 sezonu niektóre sprawy bardzo fajnie się łączyły w jedną(choć nie zawsze)"Wielką Całość" .
3.Przez pierwsze Trzy sezony "Złe charaktery" są bardzo inteligentne. W porównaniu do głównych bohaterów są wybitni w swoim fachu. Nie mają sobie równych, zawsze trzy bądź nawet cztery kroki przed głównymi bohaterami. Co się naprawdę fajnie ogląda. Co do sezonów 4 i 5, to moim osobistym zdaniem "Badass'y Sezonów 4 i 5"są do dupy. No chociaż w 4 sezonie jest jeden Złoczyńca który jest Mistrzem w byciu bardzo charyzmatycznym Zbirem którego wszyscy i tak naprawdę uwielbiają pomimo że robi naprawdę bardzo Złe rzeczy.
4. Ogólnie polecam bardzo 3 pierwsze sezony(Są fenomenalne, pierwsze dwa sezony(czyli 44 odcinki) pochłoniesz tak szybko że nawet nie będziesz wiedzieć a czas będzie zaczynać 3 sezon(który jest moim skromnym zdaniem najlepszy, choć 1 i 2 też są rewelacyjne). Co do sezonu 4 to jednym się podoba innym nie. Niektóre odcinki były nawet dobre, ale ogólnie to chyba najgorszy sezon, natomiast 5 jest bardzo specyficzny. Nie potrafię go jeszcze ocenić bo się nie zakończył ale oglądając ostatnie odcinki 5 sezonu powiało moim zdaniem właśnie troszkę klimatem z sezonu 3 i końcówka dobrze jak na razie im wychodzi[trzymajmy kciuki żeby to był dobry początek dla sezonu 6 bo naprawdę wraca klimat starego dobrego TVD z pierwszych sezonów(albo tak mi się tylko wydaje ;])].
Podsumowując(Ogólnie to się chyba rozpisałem, ale starałem się być pomocny w udzielonych przeze mnie odpowiedziach):
Czy warto poświęcić czas i zacząć oglądać TVD? Zdecydowanie odpowiadam: TAK!(Tylko taka moja mała rada musisz przebrnąć przez 5 pierwszych odcinków bo są trochę jak romansidło przypominające Zmierzch, ale zapewniam że TVD nie ma nic wspólnego ze zmierzchem). Pierwszym Trzem sezonom wręcz musisz poświęcić czas bo Cię tak pochłoną i będą trzymały w napięciu jak mało który serial a później i tak będziesz oglądała bo będziesz chciała wiedzieć jak ta Historia się skończy.
Mam nadzieje że pomogłem. Pozdro ;].
P.S. (Nie)Spokojnej nocy Tym którzy jeszcze nie śpią ];->.
O jeju, strasznie dziękuje! ^^ Spodziewałam się krótkich odpowiedzi, a ty się tak rozpisałeś :3 Bardzo mi pomogłeś.
Jak obejrzysz TVD, to polecam też The Originals. Moim zdaniem jest o wiele lepszy ;)
Ogólnie polecam :) Obejrzałam 2 pierwsze sezony w dwa dni, tak, wiem, potrzebuje pomocy ;p Ale byłam wtedy w sytuacji, w której po prostu chciałam zapomnieć o całym świecie i, aż głupio o tym mówić, ten serial mi w tym pomógł. Po prostu tak mnie wciągnął, że na 2 dni zapomniałam, że mam masę problemów do rozwiązania w prawdziwym świecie. Jeśli mowa o zlych inteligentych charakterach, to jak najbardziej, są. I w tej kwestii polecam Ci również spin-off tego serialu - The Originals. W Pamiętnikach poznajemy rodzinę Pierwotnych wampirów. Ich powstanie, działania i wszystko co z nimi związane - jeden z najlepszych watków w całych 5 seriach. No i Klaus - chociażby dla niego warto obejrzeć TVD i The Originals.