Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pewnie każdy z was widział amerykański zwiastun finałowego odcinka 1 sezonu, a oto autralijski, możemy się z niego trochę dowiedzieć, a niektóre rzeczy mogą nas zastanawiać.Miłego oglądania.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o3oyulktE6U&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hl=e n_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o3oyulktE6U&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hl=en_ US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object>

J: I'm sorry.
ML: Are you certain they are attacking tonight?
J: We draw them out and kill them.
J: Katherine!
B: The things have to change.

asia_filiczak

proszę tutaj wejść http://www.youtube.com/watch?v=o3oyulktE6U&feature=player_embedded

asia_filiczak

J: I'm sorry.
ML: Are you certain they are attacking tonight?
J: We draw them out and kill them.
J: Katherine!
B: The things have to change.

Jeremy: Przykro mi.(lub przepraszam)
Burmistrz: Jesteś pewny że oni zaatakuję dzisiaj wieczorem?
wujek John: wyciągnęliśmy ich (nie jestem pewna) i zabijemy ich.
wujek John: Katherine!
Bonnie: rzeczy muszą się zmienić(lub sprawy muszą się zmienić, musi się zmienić)

ocenił(a) serial na 7
asia_filiczak

hmm tak myślałam że pojawi się Katherina.... ale buzi buzi no tego się nie spodziewałam.. jak Deamon może po tym wszystkim co mu zobiła :(

ocenił(a) serial na 10
effi_2

Cholera, czyli ten namiętny pocałunek zapewne będzie dotyczył Katherine i Damona : /

ocenił(a) serial na 8
Portirroni_xD

no tak, ale mówili że Kat nie będzie w pierwszym sezonie, że pojawi się dopiero w drugim....

Portirroni_xD

A ja myślę, że raczej Eleny i Damona... ale mogę się mylić...

efka84

te kręcone włosy... to jest Katherine. No to nam dali popalić:-)

ocenił(a) serial na 10
Binula

Dobra, zrobiłam screeny, zobaczcie same, bo ja teraz mam już wątpliwości:
tu na 100% jest Elena:
http://i44.tinypic.com/33dumft.jpg
a tu ?
http://i40.tinypic.com/x3fmoj.jpg
Kosmyk włosów identycznie opadający na twarz ; ]]
Czyli...Też Elena ?

asia_filiczak

czytałam gdzieś w komentarza i ludzie mówili
Spoiler:
................................................................................ ................................
.............................

..................................

Ze to może być naprawdę damon i elena w tym pocałunku lub też że to są halucynacje damona podczas gdy jest w budynku który się pali. A tam gdzie john mówi katherine to podobno pomylił elene z katherine, nie chce mi się pisać dlaczego, poczytajcie sobie tu w komentarzach http://www.youtube.com/watch?v=o3oyulktE6U&feature=player_embedded

asia_filiczak

nie wiem czy widzieliscie te sceny z 22 odcinka?
http://vampirediaries.pl/

ocenił(a) serial na 7
efka84

hmm aby ten kosmyk jej tak spływał musiałaby być jeszcze w tej sukni ... e jak dla mnie to nie ona ale kto tam wie moze jeszcze nas zaskoczą :P

ocenił(a) serial na 7
effi_2

oby to tylko nie był damon+ elena..... Już wolę żeby się wreszcie pokazała Katherine...;)

violet363

eee tam... muszą coś namieszać żeby było co oglądać w 2gim sezonie :D:D

ocenił(a) serial na 7
efka84

To NA PEWNO nie jest Katherine, Damon musiałby postradać zmysły, by tak czule witać się z dz***, która ma go głęboko i szeroko. Stawiam na halucynacje o Elenie.

karolka707_2

ja mam 2 teorie:
1. Damon śni
2. Elena udaje z jakiegoś powodu Katherine, żeby zapobiec katastrofie i Damona wkręciło.
Co Wy na to?:-)

ocenił(a) serial na 10
asia_filiczak

Pewnie marzenia Damona xDD Żeby to tylko nie była ta little bitch Katherine...po tym wszystkim co Damonowi zrobiła jeszcze tylko ich pocałunek jest potrzebny!

Skylaria

Ja jestem prawie na 100% pewna, że to jest Elena... A tak w ogóle to ta scena wygląda bardziej na to, że to Damon całuje Elenę (albo to tylko moje wrażenie) i wcale mi się nie wydaje, że to będą jego przywidzenia...

ocenił(a) serial na 10
Skylaria

Chociaż ja z drugiej strony nie byłabym zdziwiona, gdyby Damon tak witał się z Katherine. Prawda, wyrządziła mu dużo złego, ale mimo wszystko ja myślę , że on ją nadal kocha. A to little bitch było tylko dlatego, żeby ona to słyszała, albo , żeby jakimś cudem do niej doszły te słowa. Chciał jej pokazać, że już go nie obchodzi i ma ją gdzieś, chociaż tak naprawdę wcale tak nie jest.
Cóż, serce nie sługa, niestety ;]

Portirroni_xD

Były informacje stacji, że Damon w 22. odcinku zrozumie, że kocha Elenę, więc ta Katherine tu nijak nie pasi.

Binula

No i super.
Ale Bonnie to su.a. Nie myślałam, że zrobi się z niej taka wredna szmata!!!

ocenił(a) serial na 8
efka84

tak sobie teraz pomyślałam, że John wymawiając imię Kat mógł odpowiadać na pytanie Eleny, np Elena spytała kto go przysłał, albo kto chce ich pozabijać i on odpowiada "Katherina". Moze specjalnie dali ten moment w taki sposób żeby wszyscy myśleli ze wróciła Kat...

holly_bell

Moim zdaniem Kat się i tak pojawi w 22 odc pod sam koniec... Widzę to tak...pokazują jej twarz, że wróciła i ... koniec odcinka... hehee

efka84

a ja mam nową teorię. Ten pocałunek Eleny i Damona to sen Eleny, która obudzi się zaskoczona i tak się skończy finałowy odcinek;-)

efka84

było gdzieś na oficjalnej stronie, że ostatnim klapsem odcinka będzie twarz eleny :)

holly_bell

może i tak być, że John w kompletnie innym momencie mówił Katherina. tak jak z promem Miss Mystic Falls co niby burmistrz mówił, że Elena w towarzystwie Damona Salvatore a w odcinku tego nie było. promo ciekawe, kilka nowych scen.

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

Binula - Twoja teoria jest naprawdę dobra i nie zdziwiłabym sie, gdyby tak naprawdę było ;]
Nie wiem jak ja wytrzymie do piątku ^^
w piątek oczywiście do szkoły nie idę.

Portirroni_xD

Tez mi sie wydaje, ze to najbardziej prawdopodobna teoria ze wszystkich. Sen Damona by nas nie zdziwil, bo wiemy, ze czuje cos do Eleny, wiec zaskoczenie musi wyniknac z jej postaci.

ocenił(a) serial na 10
Binula

Świetnie, wszyscy ogladaja fragmęty nowego odcinka a mi nie chce zaskoczyc. Pomimo ze nie widzialam to jestem za tym ze to byl pocalunek E i D ;p. No i z ta twarza Kat na koniec to tez dobry pomysł bo prawdopodobny.

Bloody_Anna

wrzuciłam fragmenty w nowym temacie (tam są z YouTube).

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

A ja nie oglądałam ani fragmentów ani zwiastuna :D Bedzie zaskok :D:D:D

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

Zaskok będzie czy obejrzy się zwiastuny czy nie :). Kurcze już nie moge sie doczekać. Z youtube tez prubowałam. ;/ Coś się zwiesza. Moze później...

asia_filiczak

Jeśli chcecie się więcej dowiedzieć to wchodźcie tu , Jeśli checie się dowiedzieć więcej o finałowym odcinku tu są spoilery tak jakby
http://forum.vampirediaries.pl/viewtopic.php?f=3&t=1873 (możecie się dowiedziec co będzie na końcu odcinka tak jakby) oraz http://forum.vampirediaries.pl
oraz http://www.thevampirediaries.pl/

tam zajdziecie dużo wiadomości na temat finału

asia_filiczak

oraz http://vampirediaries.pl/ miłego czytania

asia_filiczak

Ha! Mówiłam. Elena się obudzi i koniec sezonu:-)

Binula

Spoiler:

ja słyszałam że ostatnie co zobaczymy w finałowym odcinku to twarz Eleny za mgłą

ocenił(a) serial na 10
asia_filiczak

Chciałabym zeby to był pocałunek Damona i Eleny ale jakoś mi sie to nie widzi. Za szybko. Zwłaszcza że Nina Dobrev sama potwierdziła że w tym sezonie Stefan/Elena są "bezpieczni" :PP

SPOILER

Ja słyszałam że ostatnia scena to twarz Eleny, która prawdopodobnie jest zakopywana żywcem xDD Haha ciekawe ile z tych przypuszczeń się potwierdzi ;))

ocenił(a) serial na 6
asia_filiczak

No nie, teraz to już totalnie nie mogę się doczekać piątku;(
Nie wydaje mi się żeby to była Katherine w tej scenie z pocałunkiem. Na pewno nie sugerowałabym się włosami, bo w zwiastunie amerykańskim i w udostępnionych scenach z odcinka Elena zarówno w trakcie parady jak i po.
Już bym się skłaniała bardziej ku tym marzeniom sennym.

Eglantine

Znalazłam wywiad z Kevinem Williamsonem,w którym został zapytany czy Katehrine pojawi się w jednym z ostatnich dwóch odcinków 1. sezonu. Odpowiedział, że nie, pojawi się w innym sezonie.

ocenił(a) serial na 10
asia_filiczak

No ale skoro wiemy teraz ze kath sie pojawi , to chyba też wiadomo , że ten krzyk w zwiastunie nie należy ani do eleny ani do anny tylko do kath . Przynajmniej ja tak myślę

ocenił(a) serial na 10
Onehitopfer

Ale Katherine się właśnie nie pojawi . A już napewno nie w pierwszym sezonie, czytałam o tym, i to potwierdzone.

ocenił(a) serial na 10
asia_filiczak

Możliwe, że zginie Jeremy Gilbert bo nie ma go w obsadzie drugiego sezonu.

Gwen23

Question: Some Damon and Elena scoop, please? After last week’s episode of The Vampire Diaries, I am so on board with this couple. Stefan who? —Steph
Ausiello: Exec producer Kevin Williamson coughed up the following tease about this Thursday’s season finale that may or may not pertain to Damon and Elena: “One vampire will be forced to reconcile his humanity when it becomes impossible to deny his feelings for one very human girl.” KW goes on to tease that “Founder’s Day will serve as the backdrop for the final showdown between the tomb vampires and the town council — placing all of our characters in deadly jeopardy.” In related news, I can confirm that two of the 18 confirmed fatality slots on my May Sweeps Scorecard are reserved for VD characters.

Read more: http://www.spoilertv.com/2010/05/latest-from-ausiello-13th-may-various.html#more #ixzz0nntcHWO2

asia_filiczak

TEN POCAŁUNEK TO RETROSPEKCJA!!!
Z CZASÓW KIEDY JESZCZE ON I KATHERINE BYLI ZE SOBĄ....
a co do ,,ostatniej sceny" to ta twarz Eleny to jak nic innego jak kły ;]
Ona zostanie przemieniona w wampira, tak mi się wydaje.

ocenił(a) serial na 10
alexandra_13_92

Ale to niemożliwe, aby to była retrospekcja...Za czasów, gdy Damon i Katherine byli ze sobą, to Damon miał całkowicie inną fryzurę, takie loczki słodkie ;] A więc to retrospekcja napewno nie jest.

ocenił(a) serial na 8
Portirroni_xD

nie wydaje mi się zeby Elena została przemieniona w 1 sezonie, według mnie pociągną jeszcze jej wątek człowieka.Im dłużej będzie człowiekiem tym będzie ciekawiej, bo co później, po przemianie w wampira?? Zrobią z niej ducha, anioła??? Niech nie powtarzają tego wątku z książki. Trzymają się daleko od książki i niech tak zostanie:)

holly_bell

No cóż...wszystko okaże się jutro rano, jak tylko odcinek pojawi się w necie... :D Pewnie nieźle nas zaskoczy... nie zdziwiłabym się, gdyby wszystkie nasze przypuszczenia okazały się błędne...

ocenił(a) serial na 6
asia_filiczak

Ja myślę że nie dość że odcinek nas zaskoczy i zmiażdży to jeszcze pozostawi mega niedosyt, przez który wpadniemy w depresję aż do września;p

Eglantine

Teraz to już całkiem nie wyrobie do soboty.!
Mam nadzieję, że napisy bedą baaaardzo szybko.!
Ale jak ja potem wytrzymam do września.?!
Psycholog chyba nie będzie w stanie mi pomóc xDD to był żart ;p

_Hayley_Williams_

Jak ktos obejrzy jutro rano to niech sie podzieli szczegółowymi wrażeniami ;d
Ja będę czekać do soboty na napisy, chociaż jak się wkurze to obejrze po angielsku xD

ocenił(a) serial na 10
_Hayley_Williams_

Szczerze wątpie, że pocałunek Damona i Eleny będzie taki... prawdziwy...
Po pierwsze, za wcześnie ( wieem, że niektórzy umierali czekając na tą chwilę :D), ale już po 1 sezonie BACH i Elena rzuca się na Damona? To ile oni chcą sezonów zrobić? 2 góra 3 ? Myślę, że ta chemia itd musi się jeszcze trochę rozwinąć. Dajmy im czas ;) Jak zrobią ten trójkąt za szybko to spartolą emocje ;p A sprawa Deleny, może być naprawdę świetna pomimo, że nie jestem za tą parą ;p
Po drugie... Naprawdę wątpię, że pokazali by tak ważną scenę ( mówię tu o prawdziwym pocałunku, a nie np. udawanym) w telewizji czy w necie... Ma być moment zaskoczenia i myślę, że ta scena została pokazana by wszystkich zrobić w konia lub po prostu zmusić ich do wyczekiwania ;D
Na mój gust Elena bd udawać Katherine, wykorzysta swój wygląd by wystraszyć wujka i być może ta scena z Damonem była częścią planu, udawania itd... Ale nie twierdze, że PO pocałunku się zczają lub też upewnią się, że coś się między nimi dzieje bardziej niż przypuszczali :d Gołąbeczki nasze :d Ale za pewne będzie takie wyjaśnienie tego odcinka jakiego się nie spodziewam ;p
Obejrzę go dopiero w sobotę... umieram w wyczekiwaniu ! ;D Od jutra nie zaglądam tu żeby nie zepsuć sobie zabawy, bez urazy ;p