Obejrzałam kilka pierwszych odcinków z nadzieja na w miarę fajny i wciągający serial, a
tutaj.... Niespodzianka! Zawiodłam się srodze, zwłaszcza po wielu pozytywnych opiniach,
jakie przeczytałam na jego temat. Fabuła? Niby jakaś pewnie jest, bo coś tam się dzieje, ale
z bliska jej nie widziałam. Schematy, długie i namiętne przemyślenia na niezwykle ambitne
tematy. Och wzruszające. Aktorzy? To to są aktorzy? Bo sprawiają wrażenie dzieci
błądzących we mgle, które nie wiedza gdzie są i co się dzieje. Bardzo przeciętnie.
A z plusów? To chyba tylko fakt, że i tak ma więcej sensu niż książki, o tym tytule i
podobnych imionach bohaterów. Bo książkę, pierwszą bodajże, zaczęłam czytać, pusty
śmiech mnie ogarnął i straciłam na chwile nadzieję. Traumatyczne przeżycie. Nie polecam
nikomu.
4/10 poniżej oczekiwań, bo oczekiwałam czegoś lepszego. Są bardziej interesujące seriale
i filmy o wapajerkach. I nie, nie myślę o boskim eduardo.
Pozdrawiam
Hmm początek może faktycznie średni, ale z upływem odcinków dla mnie ten serial stawał się naprawdę wciągający ;) z niecierpliwością czekam na 2 sezon
jeżeli się już coś ocenia to trzeba najpierw obejrzeć całość czy też przeczytać całość. To jest tzw. "ocenianie książki po okładce". Nie stworzono jeszcze serialu czy też sagi, w której wszystko każdego by zadowoliło. Zawsze będą wzloty i upadki, dlatego ważne jest aby oceniając brać pod uwagę ogół. Pozdrawiam:)
a ile obejrzałaś tych odcinków ? 2-3 ? podejrzewam, że jak obejrzysz cały serial to zmienisz opinię. ;)
to pierwsza negatywna opinia, którą słyszałam. ;)