I co teraz? Jakie jeszcze możemy mieć niespodzianki?
Na pewno zobaczymy desperację Kath w stawaniu się wampirem/zatrzymaniu procesu starzenia.
W ogóle...jaki mamy teraz główny wątek? :D
no właśnie. Ostatni odcinek równie dobrze mógłby być finałowym serii. Dlatego się zastanawiam co dalej.
Wszystkie główne wątki zostały zamknięte. Wróciła Bonnie jako kotwica, cierpiąca po przyjęciu do świata umarłych kolejnego osoby - nuda. Pewnie Elenie się zrobi jej żal i będzie chciała pomóc :), jak zawsze.
Jak już mówiłam, mamy jeszcze Kath. Prócz tego doktora i jego eksperymenty ( w tym nad Jesse - tu mogą być niespodzianki). Niewyjaśnione zabójstwo na uniwerku.
I chyba tyle :). Ale to słabo zarysowane wątki, raczej poboczne - brak jednego, wiodącego. Ciekawe co wymyślą :).
Boję się, że tematem na ten sezon będzie ten cały uniwersytet. Mam nadzieję, że nie.
Oby! Uniwerek mnie wkurza, głupi wątek. Jedynymi interesującymi tam rzeczami - czy raczej osobami - są: doktor-popapraniec i Augustine, czy jakoś tak ;) - przyjaciel (?) zabitej dziewczyny z pokoju Eleny i Caroline ;).
Finalem serii? LOL praktycznie zaden wątek nie jest zamknięty.
Stefan - bedzie mial teraz PTSD - zespół stresu pourazowego
Kath - starzeje się w zastraszającym tempie i moze umrzec
Matt - kwestia wędrowca w jego glowie i sztyletu
Wędrowcy - nadal nie wyjasniono dlaczego nie chcieli zjednoczenia Amary i Silasa - a to widac ze duzy sekret + widac ze jeszcze wątek doppelgangerów/przeznaczenia nie jest zamknięty
Elena i jej sprawy na uniwersytecie - sprawa ojca, doktorka, Jessiego, Augustine
Bonnie jako kotwica i związana z tym trauma
Nic nie jest zakmnięte.
Tak czy siak wszystko już robią na siłę. Powinni powoli to kończyć, bo z sezon na sezon coraz gorzej.
Kazdy moze sam "zrobic zakonczenie serialu" - i przestac oglądac. Nikt nikogo nie zmusza. Jak cos się mi zupełnie nie podoba to po prostu nie włączam kolejnego odcinka.
Szczerze mówiąc ten sezon jest 10000 razy lepszy niz okropnie nudny sezon 4 który się dluzył i dłuzył. Akcja jest szybsza, duzo się dzieje, skupiają się na innych postaciach niz okropna Elena. I do tego, bazując na spoilerach, jest w koncu szansa ze moja ulubiona parka w koncu się zejdzie w tym sezonie. Tak wiec zostaję i oglądam.