Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Faunder-s day ; D

http://www.youtube.com/watch?v=6_tOv8XSIvg

ocenił(a) serial na 10
domis3

widziałam go już, co o tym sądzicie? XD

ocenił(a) serial na 10
megaami

ja sądze ze fajny ;D

boskooooooooooooooooooooooo

domis3

cuuuuuudny.!!!!!!
Nie mogę się doczekać.!!!!!
Wszystkie wampiry "w niebezpieczeństwie"
A Bonnie jest baaaaardzo dziwna.

użytkownik usunięty
_Hayley_Williams_

Prosze was Bonnie to mnie juz wpierdala do potegi. Co ona myśli ze umie czary mary i ona to jest szefem ze wszytko bedzie teraz tak jak ona to sobie widzi i chce. Jak mnie takie osoby denerwują...

ocenił(a) serial na 9

zapowiada się ciekawie
Elena i Damon <33
mam nadzieję, że Anna nie umrze
chce przemienić Jeremy'iego, więc czyżby Jeremy miał być wampirem w drugim sezonie? ;D
ciekawe tylko, czy Elena zostanie wampirem , tak jak to było w książce...

cococao

O matko, nie mogę się doczekac:)
Tylę się będzie działo, jak ja wytrzymam do września??
Co do Bonnie... Matko, jak ja jej nie cierpię, wielka czarownica się znalazła:/

ocenił(a) serial na 6
domis3

wg mnie zginie pani szeryf i Jerremy(jego przemiana w wampira się nie uda)
musimy czekać... :(

ocenił(a) serial na 10
Kelia

Dla mnie tak samo mogą zakopac pod ziemię tą Bonnie. Wielka czarownica się zrobiła ;/ nie znosze jej. Kłamie cały czas Elenie.

ocenił(a) serial na 10
martiza3

ale muszę powiedziec że uwielbiam parę Anna i Jeremy <3 I naprawdę szkoda by mi było gdyby ich uśmiercili.

ocenił(a) serial na 9
martiza3

jedno co mogę powiedzieć... genialne

jak ja wyczekam do soboty?!

ocenił(a) serial na 7
Elisa123

Suuuuper:) Jak ja doczekam do tego odcinka????
Myślę, że trochę zbyt surowo oceniacie Bonnie. Ona w końcu chce tylko bronić ludzi, na których jej zależy. Nie wszystkie wampiry są tak nieszkodliwe jak np. Stefan. Większość z nich to raczej te naprawdę złe charaktery...

ocenił(a) serial na 10
violet363

Tak, chcę bronić ludzi na których jej zależy ? Czyli kogo ? Chociażby Elene? Przecież doskonale wie, że jeżeli Stefan by umarł, to Elena by się załamała. A ona chcę koniecznie doprowadzić do śmierci Stefana i Damona. Teraz, jak jej babcia zginęła, to obwinia każdego o jej śmierć. No bez przesady.

ocenił(a) serial na 10
Portirroni_xD

Zobaczymy

;D
ja chce zeby elena byla z damonem;*

ocenił(a) serial na 10
domis3

omg swietny zwiastun! jak ja wytrzymam do września jak nie mogę wytrzymać tygodnia?? =D
Elena and Damon! :)

ocenił(a) serial na 9
domis3

Może ktoś z Was jeszcze nie widział tych dwóch scen z founder's day :

http://www.youtube.com/watch?v=qaBbretYV-Y

http://www.youtube.com/watch?v=LRAJS4UILPw

:))

inginessa

tłumaczenie scen:
scena pierwsza: http://www.youtube.com/watch?v=qaBbretYV-Y
Damon:I like you better like this - wolę cię lepiej jak teraz(wolę cię w takim wyglądzie czy coś takiego, że woli ją taka jak teraz jest)
-haired lookie(look),di dn't suit you- wygląd włosów nie pasował do cebie(nie jestem pewna)

Elena: Is that an insult- czy to jest obraza? (lub czy ty mnie obrażasz)

Damon: actualy Elena it is a xximent of the highest order- własciwie eleno to jest komxement na najwyższym poziomie

Elena: look, i know stefan is worried about our friendship- spójrz, ja wiem stefan się martwi o naszą przyjaźń.

Damon: Did he mention something to you too?- nie wspominał ci o czymś?

Elena:no,did he mention something to you?nie,a tobie coś wspominał?

Damon: no, not anymore repeating(lub preparing)-nie juz żadnego powtarzania lub juz żadnego przygotowania(r aczej te preparing, dokładnie to nie wiem jak to z sensem przełumaczyć)

Elena: so i think you should stop with the flirty little xments and that, i think that you do- więc myślę że powinieneś przestać z tymi małymi zalotnymi komentarzami, które uważam że stosujesz.
Damon: what i think- co ja myślę (lub co?.., tez tak uważam).

Elena: don't make me regret being your friend, ok?- nie sprawiaj żebym żałowałam za to że jestem twoją przyjaciółka, w porządku?

Elena: i don't believe that we can't fix this. A lied, i was wrong but you're my brother Jer and i love you and i have to fix it, so just tell what can i do?.- nie wierze w to że nie możemy tego naprawić. kłamstwa, myliłam się ale ty jesteś moim bratem Jer i ja cię kocham i muszę to naprawić, więc powiedz mi co ja mogę zrobić?

Jeremy: you go to hell elena- idź do piekła eleno.

druga scena: http://www.youtube.com/watch?v=LRAJS4UILPw

Damon: so many emotions but i don't have any way to expres them. Being teenager so hard- tak dużo emocji ale nie mam żadnego sposobu na wyrażenie ich. Bycie nastolatkiem jest takie trudne.
jeremy: you're a dick- jestes kutasem.

Damon: you do not talk to me like that, i'm not your sister and for now on don't talk to your sister the way you did- nie mów do mnie w taki sposób, nie jestem twoją siostrą i do tej pory nie mów do swojej siostry w taki sposób jaki robiłeś.

Jeremy: so now, are you gonna kill me just cause i hurt elena's feelings.

Damon: cut of some snack(nie jestem pewna)- przekąś coś.

Jeremy: She erased my memories- ona wymazała moje wspomnienia.

Damon: no,i did. She was protecting you- nie to ja ci wymazałem pamięć. Ona cię chroniła.

Jeremy: i wasn't her calling make. Let go me before i cause a scene- nie powołałem jej do tego. Póśc mnie lub zrobię scenę.

Damon: you've been in contested before you've got a word out.- byłes zaskarżony przed tym jak powiedziałeś.(nie jestem pewna)

Stefan: let him go- pozwól mu odejść

Tam mogą być pewne błędy ale mam nadzieje że pomogłam

ocenił(a) serial na 9
asia_filiczak

Pomogę....to idzie tak:

Scena pierwsza:

Damon: I like you better like this. Period looking - didnt suit you.
Tak mi się bardziej podobasz. Wygląd z epoki ci nie pasował.

Elena: Is this an insult?
Czy ty mnie obrażasz?

Damon: Actually, Elena, it is a compliment of the highest order.
Tak się składa, Elena że jest to komplement najwyższej rangi.

Elena: Słuchaj. Wiem, że Stefan jest zmartwiony tą naszą przyjaźnią
Słuchaj. Wiem, że Stefan martwi się tą naszą przyjaźnią.

Damon: Wspominał ci coś?

Elena: Nie. A tobie coś wspominał?

Damon: Nie. Nic wartego powtórzenia.

Elena: Więc uważam, że powinieneś zaprzestać tych swoich flirciarskich małych komentarzy i tego czegoś co robisz z oczami.

Damon: Jakiego "czegoś z oczami"?

Elena: Nie każ mi żałować bycia twoją przyjaciółką.

Elena: Nie wierzę, że nie uda nam się tego naprawić. Skłamałam. Nie miałam racji ale jesteś moim bratem Jeremy i kocham cię i muszę to naprawić. Więc po prostu powiedz mi co mogę zrobić?

Jer: Możesz iść do diabła Elena.

Scena druga:

Damon: Tyle we mnie emocji i żadnego sposobu na ich wyrażenie. Bycie nastolatkiem jest takie trudne.

Jer: Jesteś kutasem.

Damon: Nie będziesz się tak do mnie zwracał. Nie jestem twoją siostrą. A i od tej chwili nie będziesz się też do niej odzywał tak jak to zrobiłeś przed chwilą.

Jer: I co zabijesz mnie bo uraziłem uczucia Eleny?

Damon: Odpuść jej trochę (Cut her some slack :))

Jer: Ona wymazała moje wspomnienia.

Damon: Nie. To zrobiłem ja. Ona cię chroniła.

Jer: To nie powinna być jej decyzja (It wasn't her call to make). Puść mnie zanim zrobię scenę.

Damon: Będziesz nieprzytomny zanim uda ci się wydobyć choćby słowo.

Stefan: Puść go.

:))

ocenił(a) serial na 9
inginessa

Błąd się wkradł...na początku jest "period look" :P

inginessa

dzięki, właśnie zastanawiawiałam się nad tymi błędami. i tez miałam poprawić "and that, i think that you do" na and that eye thing, i think that you do. Ale dzięki. Miałam trochę błędów bo ze słuchu robiłam i próbowałam to z sensem ale nie znam dużo słówek niektórych mam 14 lat.

ocenił(a) serial na 9
asia_filiczak

Bardzo dobrze Ci poszło to tłumaczenie :]
Ze słuchu trzeba mieć wprawę po prostu..."Cut her some slack" brzmi przecież jak "Cut me a snack" ;))

asia_filiczak

i poza tym ja to bardzo szybko robiłam, i się za bardzo nie zastanawiałam, ale myślałam że to nie ma sensu.

inginessa

Według sceny nr 2, to Damon zamienia sie w zakochanego psychopatę prześladowcę.
Oj chyba Elenie będzie ciężko z natrętem.....

ocenił(a) serial na 9
jagnapl

Fakt, jest trochę natrętny, zaborczy wręcz ale czyż to nie jest fajne? Przez 150 lat nie zależało mu na nikim jak tylko na sobie, no i może na Katherine a teraz wczuwa się w rolę...przyjaciela Eleny :P Głupi nie jest. Nie skrzywdziłby nikogo na kim Elenie zależy a szczególnie jej brata :P
Poza tym trzeba pamiętać że to postać dynamiczna i ciągle się zmienia (pod pewnymi względami bo pod innymi to wciąż ten sam niebezpieczny Damon:)) i z biegiem czasu nauczy się jak prawidłowo wyrażać uczucia...takie moje zdanie jest :D

domis3

tłumaczenie zwiastunu:
Stefan - What are you doing here??-co ty tutaj robisz?

Damon - It's founders day i'm here to eat cotton candy and steal your girl- jest dzień założycieli, jestem tutaj by zjeść watę cukrową i ukraść twoją dziewczynę.

THURSDAY-czwartek

Elena - Stefan is concerned with our friendship- stefan jest zaniepokojony naszą przyjaźnią.

AN ENTIRE YEAR HAS BEEN BUILDING UP TO THIS- cały rok był stworzony do tego.

Sheriff Forbes(szeryf, mama caroline) - You want to use our town as bait?Ty chcesz użyć naszego miasta jako przynętę?

Anna - Then a lot of peoxe are gonna die- zatem dużu ludzi zginie.

Damon - When is this supposed to happen?- przypuszczalnie kiedy ma się to zdarzyć?

Anna - When the fireworks start- kiedy zaczną się fajerwerki.

Damon - we might need a stake or 2- możemy potrzebować kołka lub dwa.

Elena - Bonnie what are you doing?- Bonnie co ty robisz?

Bonnie - I know who I am now- wiem kim teraz jestem.

Jeremy - You can go to hell Elena- możesz iść do piekła eleno.

Matt - Caroline!- Caroline!

Anna (speaking to Jeremy- mówi do jeremiego) - I could turn you- mogę cię przemienić(lub mogłabym cię przemienić)

Uncle John(wujek john) - Its over for them- to koniec dla nich.

Elena - STEFAN!- Stefan !

Mayor Lockwood (burmistrz, tata taylera) - Enjoy the show!!!- cieszcie się pokazem(coś z tym związane)

asia_filiczak

ojej , strasznie wam dziękuje że tłumaczycie bo się nad niektórymi rzeczami zastanawiałam. Czy ktoś zna dokładną datę emisji 22 odcinka ? Bo umrę jak go nie zobaczę .. najbardziej jestem ciekawa co będzie między Eleną a Damonem

asia_filiczak

Też nie mogę się doczekać ! Nawet nie jestem w temacie kiedy to jest xd.
A tłumaczenie powiem ci ze niezłe nie wiem jak tłumaczyłaś to (tzn---> miałaś napisy angielskie, ale nie wiedziałaś jak przetłumaczyć z kontekstu albo tłumaczyłaś ze słuchania) jeżeli to drugie to niezłe z cb ziółko ! ;) Kiedy będzie ten odcinek w sobotę ??

Alice_Kristensen

o moje tłumaczenie mówisz?i o te tłumaczenie ze zwiastunu?

Alice_Kristensen

odcinek wychodzi w czwartek, więc u nas będzie już w piątek rano. no, ale na napisy będzie trzeba poczekać zapewne do soboty ;-)

asia_filiczak

na początku miałam to sama zrobić ze słuchu ale nad niektórymi wyrazami się zastanawiałam, ale się spytałam czy ktoś by mi napisał co oni mówią(kogoś z ameryki czy skądś kto zna angielski od urodzenia) i ktoś mi napisał bo raczej lepiej usłyszał niektóre wyrazy, raczej dobrze, ale ja sama tłumaczyłam na polski, dokładnie nie wiedziałam jak to z sensem ale mam nadzieje że dobrze. Ja tylko się zastanawiałam nad wyrazami takimi jak "bait"(bo nie znałam za bardzo) i tez dokładnie nie wiedziałam do kogo się tyczy "it's over for them" myślałam że może it's over for him lub coś takiego(też raz usłyszałam za pierwszym razem Salvatore Damon ..haha) ale resztę to z łatwością wychwyciłam.

ocenił(a) serial na 10
asia_filiczak

Kurcze, coraz bardziej interesują mnie sceny między Damonem a Eleną w ostatnim odcinku. Najpierw plakat promujący ostatni odcinek z Damonem i Eleną trzymającymi się za ręce, później zdjęcie w którym Damon znów trzyma Elene za ręke...Coś sie szykuję ; DD

Portirroni_xD

no mnie też. Już mnie nudzi że Elena jest ciągle ze Stefanem i chciałabym żeby była z Damonem ..

ocenił(a) serial na 10
Lavendery

OK, po pierwsze nich mi ktoś poda tytuł piosenki ze zwiastunu. :) A po drugie. WOW. Inaczej nie da się tego opisać. I pewnie zakończą odcinek na tym że się ta chałupa pali i będziemy musieli czekać do września żeby dowiedzieć sie co się stało z tymi osobami w płominiach. Kanał... Tyle czekania...

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

Tytuł piosenki ze zwiastunu to We Are The Fallen - Bury me alive ;]

ocenił(a) serial na 10
Portirroni_xD

Dziekuje bardzo :)
Jeszcze jedno pytanie. Ile trzeba tu słów napisać żeby to badziewie " za krótki" sie nie pokazywało? ;/