PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554932}

Partnerki

Rizzoli & Isles
2010 - 2016
7,7 6,7 tys. ocen
7,7 10 1 6748
7,0 2 krytyków
Partnerki
powrót do forum serialu Partnerki

Na jakim etapie jest serial? Fabułą trzyma się w ogóle książek?

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

W PL dostępne są dwie serie. W Tv niestety nie jest emitowany.
A co do fabuły - poza tym ze i tu, i tu wystepuje dr isles i det. Rizzoli, maja podobne cechy, charakter, w niektorych przypadkach pewne elementy wygladu nie ma wiele cech wspolych.
Ich znajomosc przedstawiona jest inaczej niz w ksiazkach - skupia sie glownie na pracy, nie ma wiele o och zyciu prywatnym (partner, dom, dzieci, prywatne rozterki i problemy). gdzies tam przewijaja sie te tematy, ale nie sa eksponowane.
Poza tym niektore elementy (pochodzenie Maury, temat rodzicow Rizzoli, historia Chirurga) sa podobnie przedstawione.
ja uwazam, ze seria ksiazkowa jest jedynie niewielka inspiracja do tworzenia serialu. poza glownymi bohaterkami i ich charakterystyka (nie w pelni identyczna) i niektorymi watkami fabula jest inna.

bravo007

Trochę szkoda.... Książki są bardzo fajne i mogliby chociaż w kilku odcinkach je przedstawić.

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

Rozumiem cie doskonale, bo na poczatku ogladania I serii tez bylam rozczarowana tym, co widzialam na ekranie. Chcialam tamta Maure, tamta det Rizzoli i tamte historie. Wiec mowie szczerze - niewiele, niestety, jest tego w tym srerialu. ale jest dobry. Ciekawy. choc inny niz ksiazki.
Maura jest swietna. Super napisali jej posatac i Sasha swietnie ja zagrala. Kapitalna! reszta tez nie jest zla. Warto obejrzec, jezeli ktos lubi serie tess gerritsen. A jej ksiazki, tez masz racje sa bardzo fajne :) Polecam szczegolnie te pierwsze cztery (Chirurg, Skalpel, Grzesznik, Sobowtór) - sa swietne. Autopska i Klub Mefista sa dobre, ale Mumia i Dolina umarlych nie do konca mi sie spodobały (poruszaja juz inne tematy - nie specjalnie mi sie to podoba i mysle ze to niepotrzebne, wychodza poza to, co lubie, co dzialo sie w Bostonie).

bravo007

Ja czytałam wszystkie, oprócz tej ostatniej, jeszcze nie miałam okazji. Oglądałam trzy odcinki i jak na razie mi się podoba. Drugi i trzeci odcinek nic nie miały wspólnego z fabułą książek, dlatego chciałam się dowiedzieć czy dalej też tak będzie. Mam nadzieję, że pojawi się Daniel Brophy, bo jak nie, to nie wiem czy będę to oglądać xD

bravo007

A mnie się własnie Mumia i Dolina umarłych całkiem podobały...W sumie nie wiem brać sie za ten serial czy odpuścić?

ocenił(a) serial na 6
szarit

"Dolina umarłych" była świetna . Najmniej podobała mi się część "Klub Mefista" . "Autopsja" i "Skalpel" to moje ulubione części , ale reszta trzyma również znakomity poziom . Serial zupełnie różni się od książek , w sumie to zgadzają się tylko imiona i nazwiska głównych bohaterek , oraz trochę sprawa z Hoytem . Polecam serial jako coś oddzielnego , bez patrzenia na książki .

Rockowaa .

Klub Mefista ma właśnie ten smaczek..klimat..no ma coś w sobie ta powieść,choć fakt nie każdy musi lubić taką tematykę, ale mnie się podobał ten tom.I nie powiem chciałabym zobaczyć /przeczytać o tych innych..o których przed śmiercią mówił Dominic.A Antoni to całkiem dobry facet dla Maury na pewno dostępniejszy niż Daniel i myślę bardziej przydatny.... No i zdecydowałam się oglądam ten serial ,na razie od końca ,ale jest całkiem fajny..

ocenił(a) serial na 6
szarit

Cała seria Rizzoli&Isles jest po prostu genialna . Wszystkie części mi się bardzo podobały , jednak "Klub Mefista" przypadł mi do gustu najmniej . Teraz pozostaje czekać na kolejną część która nosić będzie bardzo tajemniczy tytuł "Ostatni , który umrze" .

Rockowaa .

A ja jeszcze "Milczącej dziewczyny"nie widziałam..choć o tym ostatnim czytałam ale on jest chyba jeszcze w trakcie tworzenia?

ocenił(a) serial na 6
szarit

Nie wiem czy jeszcze w trakcie czy może już jest , ale w Polsce będzie dopiero w 2013 roku . A Milczącą dziewczynę polecam , świetna część . :]

ocenił(a) serial na 10
Rockowaa .

Mi takze wszystkie czesci bardzo sie podobaly. Ta ostatnia ksiazka "Ostatni, ktory umrze" juz jest napisana, 16 sierpnia bedzie dostepna w sprzedazy w UK, a 28 sierpnia w USA. Zanim przetlumacza na polski i bedzie dostepna po polsku w Polsce to jakos tak minie rok.

kati97

A dzięki za szczegółowe info ..

szarit

A ja mam zamiar wszystkie części od nowa przeczytać, bo dawno już nie czytałam tych książek, bo nie ma w bibliotece, a fajnie tak sobie od nowa wszystko przypomnieć, zwłaszcza po obejrzeniu serialu. Pewnie całkiem inaczej się będzie czytało, mając przed oczami bohaterów z serialu ;)

elenkaa

No powiem że ja mam jasne wyobrażenie jak panie wyglądają i mam trochę schizę jak patrzę na serial ,bo najchętniej zamieniłabym aktorki rolami..