PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800453}
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 20453
7,7 23 krytyków
Patrick Melrose
powrót do forum serialu Patrick Melrose

Czy ktoś z was już widział pierwszy odcinek? Mnie gra Cumberbatcha powaliła na łopatki, jego kreacja ćpuna 12/10, apogeum osiąga w koncowej scenie która jest...emocjonalnie mocna. To co dzieje się na jego twarzy w tamtym momencie...majstersztyk. Kupuję to w stu procentach. Jego wypowiedzi razem z narracją momentami były trochę natarczywe, ale po 30 minutach dało się przywyczaić. Intensywny początek, czekam na kolejny odc. A wy co sądzicie? Ma potencjał, nie ma?

ocenił(a) serial na 7
grungeajax

Według mnie ma oj ma potencjał. Ciekawe jak rozwinie się ta historia. Nie znam książki więc czekam z niecierpliwością.

Ostatnio jestem na fali odkrywania talentu Cumberbatcha i każda jego rola robi na mnie wrażenie. Facet jest niesamowity.
Narracja jest faktycznie bogata ale mnie nie wydała się natarczywa; wręcz przeciwnie - oglądając ma się wrażenie że praktycznie siedzimy w głowie bohatera i doświadczamy takiego samego przytłaczającego chaosu myślowego jak on. Bardzo mi przypadła do gustu ta konwencja bo wzbogaca cały serial. Sam temat poruszony w serialu zapewne nie należy do jakichś szokujących lub odkrywczych więc cały potencjał tkwi tu moim zdaniem w montażu, dialogach i grze aktorskiej i muzyce.

Pierwszy odcinek rewelacja. Czekam na 4 kolejne. Mam nadzieję, że jeśli do końca zostanie utrzymany taki poziom (lub lepszy :D ) to Cumberbatch złowi za to jakąś nagrodę ;)

Ania150

Faktycznie gra ćpuna przekonująco, ale patrzenie przez godzinę na świra który gania od dealera do dealera jest męczące, nawet gdy bohater jest przystojny. Kompletna strata czasu.

ocenił(a) serial na 7
konsag

Nie jest to strata czasu jeśli będziemy śledzić to, co dzieje się "pod spodem". Za wcześnie, żeby mówić o stracie czasu ale za wcześnie też, żeby bronić jak lew tego serialu :P Jeśli następne odcinki będą na tą samą modłę, to całość straci na wartości. Zobaczymy co z tego wyjdzie.