Chyba po raz pierwszy w historii DC ma szansę zaprezentować widzowi coś czego nie potrafi zaprezentować Marvel. Już nie mówię o obecnych filmach, które są raczej kiepskie tylko o takich serialach. Taki Gotham jest perełką pośród mnóstwa złego co się wydarzyło w DC. Teraz serial skupiony na postaci Alfreda, a za jakiś czas film o Jokerze, który sądząc po trailerze całkiem inaczej podchodzi do postaci. Jedynym problemem są ci na "górze" przez których DC to jeden wielki bałagan. Lubię komiksy Marvela ale prawda jest taka, że uniwersum DC jest lepsze, dojrzalsze. W filmach Marvela od jakiegoś czasu oglądamy głupawą rozpierduchę. To zaczyna nudzić. Nie ma dobrych bohaterów a całość już dawno powędrowała w stronę więcej, mocniej szybciej. Jak DC zdąży się ogarnąć i przestanie małpować Marvela to ma szansę być górą.
Chyba sa jeszcze seriale o green arrow i supergirl. W ogole wydaje mi sie, ze postacie DC byly jeszcze z dekade temu bardziej rozpoznawalne niz cokolwiek Marvela, no poza spidermanem. Kto nie slyszal o supermanie czy batmanie? No wlasnie. Mniej wiecej od 2017 r. WB pokazuja niezle lub przynajmniej poprawne filmy, czyli Wonderw Woman czy Aquaman, ktory ma kapitalne efekty specjalne. dalej nie moge odzalowac, ze Snyder odpowiadal za Batman v Superman i Lige Sprawiedliwosci (w duzej mierze). Tego 1 filmu nie dalo sie "uratowac", ale przy odrobinie kosmetycznych zmian scenariuszowych (motywacja Steppenwolfa) i graficznych (wiadomo) film mozna byloby zaliczyc do udanych. Osobiscie film mi sie podobal, ale jednoczesnie wiem, ze to liga nizej od Avengersow.
Pełen zwiastun!
https://www.youtube.com/watch?v=cIvOHGIzCd0
Więcej najnowszych zwiastunów: Facebook Trailery Srailery
Marvel już dawno zaprezentował "coś" takiego w postaci bardzo przyzwoitego Agent Carter. A Daredevil (Netflix) stanowi poziom nie do przeskoczenia obecnie dla DC i jest serialem zdecydowanie dla dojrzalszego widza, podobnie jak Jessica Jones. Titans czy Pennyworth to naprawdę solidne seriale, szkoda zaś Krypton, zepsuty potencjał. Uniwersum serialowe Marvela tak naprawdę startuje niebawem na nowo i na rzetelne porównanie przyjdzie dopiero pora. Miejmy nadzieję, że obie strony dostarczą nam sporo rozrywki :)