Odkąd pojawiła się pierwsza "adaptacja" Percyi'ego Jacksona czekałem i miałem nadzieję, że ktoś kiedyś Weźmie się za tą świetną serię na poważnie.
Sam Rick Riordan był wówczas bardzo oburzony tym, jak zniszczono jego dzieło, ale również że, ludzie będą kojarzyć je z filmową wersją.
Nie wiem więc dzisiaj jak to się stało, że Rick stwierdził, iż Disney przedstawi wierną adaptację jego dzieła (klimat, wartości nie mówiąc o wiernym odwzorowaniu bohaterów).
Pozostaje mieć tylko nadzieje na to, że w przyszłości zajmie się tą serią ktoś, komu naprawdę będzie zależało, jak wydaje się być w kwestii Królewny Śnieżki i Daily Wire.
Sam Riordan przy tym pracuje. Jemu na bank zależy. Zresztą nie może wyjść gorzej niż adaptacje Wiedźmina.
No cóż, chyba nie taki zły ten Wiedźmin skoro sam Sapkowski jest zadowolony z serialu to i Riordan też nie będzie marudzić ( no bo i po co jak oboje dostali pewnie sporo $ na konto)
Jesteś nie na czasie Sapek powiedział na Konwencie w Wiedniu 2023 że, go nie słuchali i średnio zadowolony jest xD jest filmik na YT
Wiem co powiedział, oglądałem tą wypowiedź, ale to już jest za późno, jak serial zaczynał to w samych superlatywach opowiadał. Teraz to już pewnie go kontrakt nie trzyma to rozpowiada na prawo i lewo. I to tym bardziej pokazuje że wystarczyło sypnąć trochę kasy i autor książek powie przy promocji serialu wszystko co wytwórnia chce.
Nie odpisuj kontom bez zdjęć i takim co mają imię i nazwisko w profilu, to BOTY! Za dużo jest tu botów na filmwebie i się śmietnik zrobił. Trzeba zaprzestać podbijaniu komentarzy.