w środę, 7 lutego, Disney+ W KOŃCU oficjalnie potwierdził że Percy Jackson and The Olympians zostali przedłużeni o kolejny, drugi sezon! można spać spokojnie - ja napewno będę ;). oby jak najszybciej rozpoczęli kręcenie zdjęć do drugiego sezonu : Walker rośnie jak na drożdżach.
moje największe oczekiwania wobec drugiego sezonu:
***UWAGA! DLA TYCH CO NIE CZYTALI KSIĄŻEK - SPOILER!!!***
1) jak najwięcej Dior Goodjohn - w sezonie 1 ma niewiele czasu ekranowego a juz zdążyła mnie zachwycić jako Clarisse. urodziła się do tej roli. nie mogę się doczekać aby zobaczyć ją w akcji gdy znacznie ma większe pole do popisu.
2) Glover wybierający suknię ślubną! absolutny MUST ;) sam Aryan mówił że chce mieć tą scenę w wówczas potencjalnych drugim sezonie.
3) ****ALERT!!! SPOILER!!! **** to będzie już raczej finał sezonu ale jaram się tym że na koniec pojawia się Thalia Grace ****ALERT!!! SPOILER!!! ****
Riordan trafił w dziesiątkę z castingiem - chemia między aktorami jest genialna, fakt że każdy z aktorów idealnie ucieleśnia swoją postać - więc jestem absolutnie spokojna o casting do nowych postaci gdzie jedną z najważniejszych jest oczywiście Tyson. dla mnie idealnie do tej roli nadawałby się Gaten Matarazzo.
oby w serialu pojawiły się też takie postacie jak Charles Beckendorf oraz Silena Beauregard.
jaram się jak dzieciak!
błagam - oby nie było po drodze kolejnych strajków, pandemii albo innego gówna. nie tylko te dzieciaki się starzeją. potrzebuje tej kontynuacji ASAP!