Peryferal

The Peripheral
2022
6,9 7,9 tys. ocen
6,9 10 1 7897
5,8 4 krytyków
Peryferal
powrót do forum serialu Peryferal

Na szczęście poczytałem recenzje i mi się odechciało. Jak to mówię: chcesz się czegoś o czymś dowiedzieć, poczytaj negatywy. We wszystkich recenzjach książek negatywy są takie same: chaos; brak spójności akcji; zbyt krótkie rozdziały (przez co nie można się wczuć w powieść) i każdy rozdział jest o innym bohaterze, przez co żeby poznać ciąg dalszy losów postaci "a", trzeba przebrnąć przez rozdziały o postaciach "b", "c" itd.; dużo technicznych słów, które nie są wytłumaczone; zbyt długie opisy czegoś. Dodatkowo ta konkretna książka jest koszmarnie przetłumaczona (w dodatku z literówkami).

ocenił(a) serial na 8
Karanthir666

Potwierdzam. Czytam właśnie Peryferala, jestem w połowie. Po 30 stronach miałem mega kryzys, właśnie przez turbo kiepskie tłumaczenie i chyba brak jakiejkolwiek korekty (literówki są nawet w imionach bohaterów, czasem kto inny jest autorem jakiejś wypowiedzi a jest napisane, że mówi to inny bohater) ALE… warto było przetrwać te pierwsze 30-40 stron bo potem akcja się rozwija i da się głębiej wejść w tę powieść. Na razie jestem bardzo zainteresowany mimo, że miałem od początku rzucić ją w kąt. W ogólnym rozrachunku wydaje mi się, że warto dać jej szansę!