PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645786}

Piękna i bestia

Beauty and the Beast
2012 - 2016
7,1 8,8 tys. ocen
7,1 10 1 8818
Piękna i bestia
powrót do forum serialu Piękna i bestia
użytkownik usunięty
m0ck

Jak dla mnie rewelacja. Dużo akcji, nierozwiązanych zagadek i wątek miłosny... który się dopiero tworzy. Polecam! ;)

Też mi się spodobał ten serial. Ciekawy motyw Bestii, chodzi mi o to jak Vincent został bestią...fajnie, że nie wykombinowali tego na zasadzie :"dawno, dawno temu, w odległej krainie zła czarownica zamieniła księcia...itd", ale zrobili to na miarę naszych czasów, przez co nie jest to wątek jakoś bardzo oderwany od bądź co bądź serialu kryminalnego. Sama Kirstin dopiero zaczyna mnie przekonywać. Babka ma taki typ urody, że chyba nawet po 50-tce będzie wyglądać jak dziecko, a tu na dodatek dziecku dali pistolet i nie wiem czemu, ale przez pół odcinka widziałam Królewnę Śnieżkę z pistoletem:P dopiero na stacji metra, gdy zaczęła tłuc tych agentów, obraz królewny i dziecka zaczął mi pryskać. Zaczęło się nieźle, mam nadzieję, że tego nie popsują.

ocenił(a) serial na 9

Fajni aktorzy śliczna dziewczyna z Supermana no i przystojniak:) widac chemie więc moze byc ciekawie

karolaino91

Dokładnie śliczna Lana z Smallville :)
(Chociaż wkurzała mnie w tym serialu i wolałem Lois...)
Ale pewnie obejrzę z ciekawości ten serial.

ocenił(a) serial na 7
m0ck

Jak dla mnie bardzo ciekawy serial. Widać w nim potencjał, i to całkiem spory :) Tak jak Isaqel, polecam oglądać.

Michelle_Cassidy

Domyślam się że serial jest podobny do Vampire Diaries...

ocenił(a) serial na 7
m0ck

Powiem szczerze że nie bardzo - przynajmniej w mojej opinii. Przede wszystkim, główna bohaterka nie jest nieporadną nastolatką, tylko dorosłą, pewną siebie policjantką (detektywem, dokładniej ujmując), która owszem, posiada swoje problemy, ale bohaterka nie jest jak Elena czy, notabene, Bella ze Zmierzchu, i szybko domyśla się, kim jest Vincent (nie będę tu spoilerować, kim - lub też czym). Co do wątku romantycznego - na razie pomiędzy nimi jest przyjaźń, chemii trochę między nimi widać, ale trzymają się na dystans.
Po pilocie stwierdzam, że serial jest ciekawy, i mogą ładnie rozwinąć wiele wątków, w tym owe nierozwiązane zagadki, o których wspominała wyżej Isaqel. Zobaczymy, co pokażą w następnych odcinkach. Mogą pociągnąć serial genialnie, jak zrobili z pierwszymi sezonami "Supernatural", że każdy kolejny odcinek oglądać będziesz z wypiekami, a może być z nim jak z "Rzeką" - genialny początek, a potem równia pochyła, i wielkie rozczarowanie. Wszystko to rozstrzygnie czas.

m0ck

Zgadzam się. Po pilocie trochę przypomina mi 'Moonlight' ('Pod osłoną nocy'), ale na pewno nie TVD.

justka933

Odniosłam to samo wrażenie, ale nie warto oceniać po 1 odc.

ocenił(a) serial na 6
aleera89

Serial morzę być fajny. Trochę jednak razi tym, że postać Catherine jest policjantką. Kristen Kreuk wygląda jak nastolatka, a ma stopień detektywa (?!). Trochę to idzie sztucznością. Je nie pasuje jej to. Szczególnie, że w komplecie mamy jej partnerkę, również długowłosą panią detektyw. Czy w tym serialu muszą być same młode osoby. Rozumiem ,że film skierowany jest do młodzieży, ale chyba przewaga młodych nad starszymi w tym serialu, szczególnie, że chodzi i zawody w jakich się obracają trochę razi.

Askol

Kristin Kreuk w rzeczywistości ma 29lat więc młoda to ona już nie jest :) a że młodo wygląda to chyba dobrze... miło się ogląda:P

użytkownik usunięty
Arena26

Dokładnie. Akurat wiek jest wyjątkowo dobrze dobrany bo Kristin ma 29 lat a gra 28 latkę a Vincent będzie miał po 30 i aktor tez tyle ma. ;D

Askol

Naprawdę Kristin wygląda dla Was jak nastolatka? Dla mnie wygląda na 27-30 lat, czyli na mniej więcej tyle ile ma bohaterka tego serialu, jak i sama aktorka. Jest chudziutka i ma delikatną urodę, ale jako policjantka i w scenach walki wypadła przekonywająco.

Sam serial oceniam średnio. Dam mu szanse i zobaczę kolejne odcinki, ale jak na razie romans i tajemnica żadnych emocji oraz ciekawość nie wywołały.

ocenił(a) serial na 8
m0ck

skąd ci się wzięło ,że do TVD..to 2 zuepłnie różne seriale :))
nawet na myśl mi nie przyszło ,że jest pomiedzy nimi jakiś związek ;D

użytkownik usunięty
m0ck

Pierwszy odcinek fajny. Ciszę się, że bestia zmienia się w normalnie wyglądającego człowieka:) jestem ciekawa co pokażą w kolejnych.

ocenił(a) serial na 10

a oglądaliście z napisami? :> bo na i i t v jest tylko po ang ;)

ocenił(a) serial na 5
elciasek4

@elciasek: Wyobraź sobie, że jest mnóstwo osób, dla których znajomość języka angielskiego nie jest niczym niezwykłym, dlatego brak polskich napisów nie jest dla nas problemem. Do szkoły droga gimbusko, uczyć się, i wtedy nie będziesz musiała czekać na napisy.

ocenił(a) serial na 10
Divine

o co Ci chodzi imbecylu? dla mnie ang to też nie problem ;/ ale wolałabym oglądac z napisami ... czy ja Cie obrażam? gimbusie ;/

ocenił(a) serial na 6
Divine

trochę nie na miejscu jest obrażanie tu kogoś...nikt cie nie obraził to po co to robisz ? nie kazdy ma mozliwosc uczenia sie angielskiego lub nie każdemu idzie to sprawnie. nie musisz nikogo wyzywać.
ja sama jestem dobra z angielskiego ale seriale oglądam z napisami bo nie radzę sobie z oglądaniem czegokolwiek po angielsku. zastanów sie na drugi raz co piszesz...bo obstawiam ze sam/a nie umiesz tego jezyka PERFECT ;]

ocenił(a) serial na 5
asiaaa92

Więc tak to jest w dzisiejszych czasach, zalecasz dzieciakowi się uczyć, a wy to nazywacie obrazą.

ocenił(a) serial na 6
Divine

dla mnie to brzmi obraźliwie... można było uzyc innego zwrotu i nie byłoby problemu ;]

ocenił(a) serial na 10
Divine

dzieciakowi? a skad Ty mozesz wiedziec ile ja lat mam co?

ocenił(a) serial na 6
Divine

Może dlatego, że zrobiłeś to w niekulturalny, niegrzeczny i dość obraźliwy sposób?
A może Divine zna biegle rosyjski, niemiecki i francuski, a po prostu nie zna angielskiego? A może zna, ale nie w tak dużym stopniu, aby swobodnie oglądać w tym języku serial?
Trzeba być naprawdę ograniczonym, żeby ocenić człowieka po jednym jego pytaniu i to naprawdę grzecznie i miło napisanym, a do tego jechać po nim jak po burym psie. Gratuluję.

ocenił(a) serial na 10
asiaaa92

dzieki :) dokladnie... mój ang np. jest na poziomie zwyczajnym, tak jak mnie nauczyli w szkole.. więc obrażanie tutaj jest nie na miejscu.

Divine

Ty pewnie od urodzenia władasz biegle dwoma albo nawet trzema językami?

użytkownik usunięty
elciasek4

bez napisów, ale na chomik_u chyba jest wersja z wklejonymi napisami.

m0ck

No weźcie Lana jest tak wiarygodna w roli twardej, dotkniętej tragedią policjantki, jak Teletubiś w roli Rambo :). Po 8 sezonach Smallville nie potrafię jej poważnie traktować. Już w Street Fighterze była wiarygodniejsza. Po 19 minutach oglądania pilota, dla mnie to jest nowa wersja Smallville tylko Clarka podmienili na młodszego przystojniaka - bo nawet typ urody jest ten sam.

8azyl1szek

"You don't get it, do you?" :))

To przecież jest mix właśnie Pamiętników Wampirów i Smallville. The CW ciagle miele ten sam scenariusz i te same wątki. I muzyka jest ta sama/bardzo podobna. A Kristin po 10 latach poprzedniego serialu ciągle wygląda tak samo jak w 2001. Dziewczyny - inwestujcie w dobrą tapetę i botox :)

W jednej scenie facio brutalnie zabija 2 osoby a w następnej scenie K.Chandler robi do niego maślane oczka jakby jej kotka z drzewa zdjął :)))). A na samym końcu, w scenie w sukience robi te same miny jak w 1 sezonie Sm gdy wysiadała z limuzyny na bal. Mnie tylko śmiech i zdumienie ogarnia jak to oglądam. A będę robił to dalej bo ten serial - Lana Diaries :))) trzyma K. Kreuk. Tak samo jak Hayden Paniettere "Nashville" :).

8azyl1szek

Bazyliszku:) ( celowo) Może i masz rację że CW wszystko na jedno kopytko robi - ale jak się sprzedaje to po co zmieniać:P Nie do końca się jednak zgadzam że to mix VD i S :) - w VD - Nasza ukochana bohaterka snuje się i jest zagubiona, a tu mamy Kristin, która może i traumę przeżyła, ale częściej się uśmiecha i krzyczy niż smuci.. jeśli zaś chodzi o S - tak mi działał na nerwy Clark - że po pierwszym sezonie zaprzestałam oglądania... i może to wszystko takie oklepane i przewidywalne to fajnie czasem sobie popatrzeć i odmóżdżyć *( uff trudne słowo) się po trudach życia codziennego... : ) Pozdrawiam ciepło

Arena26

No i czemu bluźnisz kobieto?? :) Clark jej się nie podobał, dobre sobie, ale wymyśliła... :))))))))) To że dziewczyny mniej lubią komiksy, to ja wiem. Nic dziwnego, że odrzuca cię od serialu opartego na komiksie. A szkoda bo jest świetny.

O dobrze, że przypomniałaś - tragiczna śmierć rodziców jest i u Eleny, była u Lany a teraz jest u Chandler (nazwisko jej świetne zrobiły). A z oglądalnością, to się zobaczy po paru odcinkach - piloty mają najlepszą a potem spada, zwłaszcza w CW. Jakim cudem ta stacja zarabia na siebie, gdy np. Hart of Dixie ogląda ok 1 mln osób, to ja nie wiem. Recenzenci z Hataka obejrzeli pilota bo mają sentyment właśnie do Kristin Kreuk. Poza nią i scenami walk, serial jest miałki, przesłodzony i wtórny. Niech padnie a CW iech się skupi na "Arrow" który też ma błędy ale mniej. Choć też przypomina Smallville :))

8azyl1szek

To raczej nie o komiks mi chodziło i nie o samą postać Clarka tylko o aktora Toma W. który się w nią wcielił.. I za radą obejrzałam Arrow i faktycznie zgodzę się, że obraz dużo lepszy, bardziej spójny, a i aktor bardziej wiarygodny:P Chodź jako osoba która nie zna pierwowzoru komiksu nie mogę być obiektywnie ocenić:) Ale napewno skuszę się do oglądania i B&B oraz Arrow :).. pozdrawiam

Arena26

Ale właśnie tak Clark w komiksach był rysowany - wysoki, barczysty brunet. I Tom Weling był właśnie taki i mi pasował jako Clark. A na pewnie zdecydowanie lepszy niż szykowany na tą rolę Jensen Ackles. Z kim on sypia w tym CW, że jeszcze jego serialu nie anulowali, ja się pytam??

Jeszcze sobie przypomniałem - "bESTIA" :) już anonimowo ratowała parę osób. Noż dokładnie jak Clark jako "Blur" :).

8azyl1szek

Do mnie ten Welling jakoś nie dotarł - jako aktor nie powala..ta jego dziwna mina :P a jeśli chodzi o Jensena to Szanowny Kolego:) się z Tobą nie zgodzę- i on, i serial S. , i jego serialowy brat - ziomal z Polski to dla mnie MISTRZOSTWO ŚWIATA ...

Arena26

Lewiatany uderzyły ci do głowy z tym Aclesem :). Obejrzyj 4 sezon Smallville - tam jest jego za dużo :). Choć jego kwestia "Nice tats" z Supernatural od. 1x11 mnie rozśmieszyła. Za to że lubisz blondynów masz u mnie plus :). Ale z ogladaniem poczekam aż ten tasiemiec w końcu padnie. Choć podobno warto oglądać tylko do 5 sezonu.

8azyl1szek

"Nie z tego świata" skończyło się po 5 sezonie, pewnie, ale "Smalville", jak dla mnie, nawet się nie zaczęło. Obejrzałam 2 czy 3 sezony z nudów i bez żalu porzuciłam dla czegoś innego. Tom W. może i z wyglądu pasuje, ale gra co najwyżej słabiutko, z Laną było podobnie, tylko Lex mi się całkiem podobał.

NadiaX

@UP
Ha ha ha ha ha Naprawdę cię przepraszam za seksizm, ale dla mnie to typowo kobieca opinia :). Smallville swoje błędy miało, całkiem sporo ale dla mnie to jest dalej świetna komiksowa opowieść. Czy lubisz jakieś inne komiksowe serie? Bo jeśli nie to się nie dziwię, że ci ten serial nie podszedł.

8azyl1szek

Typowo kobieca? Nie wiem, po czym to wnioskujesz :P. Bardzo lubię komiksowe produkcje, ale Smallville jest jedną ze słabszych. Zresztą mogłeś chociażby na mój profil zajrzeć.

W sumie wychodzi, że Twoja opinia jest typowo męska. Baba nie może lubić komiksów :P. Nie, i tyle.

NadiaX

Smallville i Walking Dead to jedyne serialowe adaptacje komiksów (teraz też Arrow) które znam. Są jeszcze jakieś inne fajne? Sorry za komenta - był w tonie żartobliwym. Bez urazy ;)

8azyl1szek

Wiem tylko o animowanych :D. Kinowe są fajniejsze - najbardziej lubię Batmany z Michaelem Keatonem ^^.

m0ck

I odcinek nawet ujdzie. a co będzie dalej, zobaczymy ;)

m0ck

Obejrzałam pierwszy odcinek ale szału nie ma... nie spodziewałam się niczego genialnego, ale po komentarzach tutaj myślałam ze będzie dużo lepiej.... Może kiedyś wrócę do tego serialu ale na razie nie mam zamiaru śledzić go na bieżąco :)

ocenił(a) serial na 3
Natt20

jak dla mnie nudny...chyba zrezygnuje z tego serialu ...aktorzy słabi ...wszystko tak jak ktoś już wspomniał troche naciągane...i bez porównania do 'The Vampire Diaries' Chyba się wypisuje z tego serialu....

EnATkA

Ja pamiętam jak TVD z początku mi nie przypadło za bardzo do gustu (ale cóż można powiedzieć po jednym odcinku ,gdzie pilot też nie jest jakiś super- extra;))...Pamiętam jak koleżanka mnie namawiała ,a ja odwlekałam w czasie ten serial :) aż do pewnego pięknego dnia, w którym trafiłam na filmik YT ze sceną z odcinka 1x19 -taniec Eleny i Damona<3 Ta piosenka <3 i w ogóle odcinek... Wtedy właśnie przepadłam <3 Oglądam ten serial do tej pory i nie żałuję :) Wiadomo,że seriale mają swoje wzloty i upadki...Nie wszystkie odcinki są dobre,ale z jakiegoś powodu się ogląda ;)
Czasem trzeba dać czemuś szanse ;) No chyba ,że oglądasz 3-4 odcinki i nadal nic ...To wtedy nic na siłę :)

ocenił(a) serial na 3
bliss6

:)) Z TVD Po pierwszym odcinku też tak miałam jak Ty Bliss...Aktorzy wydawali mi się jacyś tacy drętwi.Dokładnie to samo po 3 albo 4 odcinku wciągnełam się na maxa!! Uwielbiam Damona i Elene :d aff a tą scenę pamiętam uwielbiam takie momenty :D

ocenił(a) serial na 7
m0ck

Ja mam mieszane uczucia.. Troche naciągane to wszystko.. I Kristin nie jest stworzona do roli policjantki.. zobaczymy co przyniosą kolejne odcinki...

KremCytrynowy

a mi wręcz przeciwnie bardzo pasuje do tej roli. Może dlatego bo jest z wyglądu totalnym przeciwieństwem tak silnych nerwów, opanowania itd. Po pierwszym odcinku jestem bardzo zadowolona. Nie dość że fabuła ma wątek miłosny to jeszcze dodatkowe rozwiązywanie tych wszystkich spraw niczym z CIS sprawia że odcinek nie nudził. Mam nadzieję że z czasem nie zrezygnują z tego konceptu.

m0ck

Czy ktoś wie co to za kawałek na początku jak jest widok na miasto?

użytkownik usunięty
bastro

To lista piosenek z 1 odcinka ;)

Angel of The Morning - Juice Newton

Calling All Angels - Train

Midnight City - M83

Never Let Me Go - Florence & The Machine

ocenił(a) serial na 5

Możecie polecić stronę na której obejrzę serial?? No i nie będę musiała się rejestrować na portalu:/

gosja19

kinomaniak . tv lub i i t v . info