PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645786}

Piękna i bestia

Beauty and the Beast
2012 - 2016
7,1 8,8 tys. ocen
7,1 10 1 8818
Piękna i bestia
powrót do forum serialu Piękna i bestia

Drogie Panie, to jak, zaczynamy od jutra oglądanie wszystkich odcinków B&B? Nadal chętne? :D

Ja jak najbardziej! Która się na to piszę, to mam propozycję, by tutaj dzielić się po raz enty wrażeniami ;) I może podejdziemy do tego z funem i nie tylko będziemy wzdychać do Vina, upuszczać łezkę jednocząc sie z Kaśką, ale też np. będziemy się śmiać z żartów JT, komentować zachowanie Heather i wspierać Tess, albo wskazywać gdzie są niedociągnięcia w scenariuszu lub błędy typu Evan pochyla się nad ciałem Dariusa, na którym nie ma śladów pazurów a na stole sekcyjnym już są, albo Kaśka kasuje w telefonie info o mailach Alex i raz robi to w rękawiczkach, a raz nie ;)

Gotowe na zabawę?? To bawmy się! :D

Ps. Jeśli między nami są jacyś Panowie, to też zapraszamy ;D

ocenił(a) serial na 10
KKZientarska

Mam nadziej, że nie będę sama ;)

KKZientarska

Jestem z Tobą!

ocenił(a) serial na 10
KKZientarska

Ja też się dołączam :) Zobaczcie jak miło się weekend spędzi! :) A jest co oglądać ;)
Więc co? zaczynamy :) Odpalam 1 odcinek!

venka5

Ja zaczynam o 20 do 1-2 pewnie. To będzie jakieś 6 odcinków. :)

ocenił(a) serial na 10
stelmaria

Ja planuję tak od 18 i mam zamiar 5 dzisiaj obejrzeć :D
Czyli jakoś wieczorkiem zaczynamy nasze wzdychanie i ślinienie się, tzn. chciałam powiedzieć pisaninę na FW ;)))

ocenił(a) serial na 10
KKZientarska

Początki początków ;)
http://25.media.tumblr.com/1976187b8e21249d10b704f3cb1a088c/tumblr_mj4iyqTN6L1rj b23po1_400.png
http://25.media.tumblr.com/213ea3241f7f156ccbb85190c4a0c923/tumblr_mjbz3e8uff1rj b23po1_1280.jpg

ocenił(a) serial na 10
KKZientarska

ooo tych zdjęć to jeszcze nie widziałam :)
Ja też zaczynam seans tak ok. g.18, bo dzień zajęty dziś...i mam zamiar tak 4-5 odc, obejrzeć<bo na 3 dni to wychodzi tak 4-5 odc.dziennie> :P
Czyli do wieczorka ;)

ocenił(a) serial na 10
venka5

Ja już jestem i zaczynam działać :D

KKZientarska

Ja też jestem i zaczynam oglądanie 5 odcinka ;)

ocenił(a) serial na 10
bliss6

Ja jestem na 3 :)

ocenił(a) serial na 10
bliss6

Za mną już 5 odcinków :)
Widzę,że większość z Nas już jest po 1 odc, więc może zaczniemy pisać nasze spostrzeżenia i wrażenia 1 ODCINKA :)
Cat w tych warkoczykach w początkowych scenach wyglądała typowo jak dziewczynka. Lubię wracać do sceny, gdy JT z Vincentem siedzą w swojej twierdzy i wchodzi Cat elegancko ubrana przed przyjęciem zaręczynowym swojego ojca. Wita się, Vin jej swobodnie odpowiada, reakcja JT :) "cześć?"..."jakie cześć?" :D

ocenił(a) serial na 10
venka5

Za mną 8 :D Coś czuję, ze dzisiaj do końca ;)

Przyznaję, że ja nie bardzo rozumiem, dlaczego ludziom nie spodobała się pierwsze epka. Dla mnie jest w niej wszystko co powinno być, nakreślenie fabuły, relacja jaką łączy Vina i JT, pierwsze nieśmiałe przyciągania między Vinem i Cat, ukazanie przyjaźni między dziewczynami.. no kurczaki dobra epka :)

Ja z tej sceny lubię jeszcze, jak Vin widzi Kaśkę i na jej widok mów "Wow" :D

ocenił(a) serial na 8
KKZientarska

mi się też ta scena podoba przed przyjeciem, ale najbardziej chyba jak ona biegnie za nim w metrze, on ją ratuje i cat mowi Jestes nim. ich zblizenie wtedy jest otwarciem ich wielu pozniejszych zblizen :)
mi sie tez 1 epizod podoba, tylko tak naprawde najmniej mi sie podoba ta sprawa z eksperymentem, pomysl juz sam jest kiepski, ale jak chcieli taki to mogli go fajniej przedtsawic, zbyt duzo niedociagniec jest, za malo o tym powiedziane i kiepsko przedstawione w scenach. Ale serial glownie opiera sie na relacji vin-cat wiec moze dlatego do tego watku sie nie przylozyli :)
i super jest scena koncowa, jak on na nia patrzy na tym przyjeciu, pokazuje cala ich pozniejsza relacje, on obserwator, ona bierny uczestnik typowych ludzkich przyjec :)

ocenił(a) serial na 10
joanman

też lubię tę scenę, ale końcówka też jest super, szczególnie z piosenką Never let me go:)

ocenił(a) serial na 10
joanman

A mi się ten pomysł z "ulepszonym" dna akurat podoba, no bo jakoś musieli go zrobić bestią, ale zgadzam sie, ze ten wątek nie jest prowadzony należycie. Jest go za mało i jakoś tak na drugim planie, no ale jak wspomniałaś, to serial opierający się głównie na relacji Vina i Kaśki i pewnie taki zamysł był od początku. Zresztą na minus tego serialu jest to, ze rozgrzebują masę wątków, po czym je porzucają bez jakiegokolwiek wyjaśnienia.

Ja też lubię to zbliżenie :D I to z mieszkania Vina, jak mówi o tym że czuje się jak człowiek kiedy pomaga ludziom, a Cat przykłada mi rękę do twarzy :D I piosenka na koniec jest super! :D

ocenił(a) serial na 8
KKZientarska

z ulepszonym dna pomysl ok, ale ta cala operacja mi sie nie podoba, kiepsko i banalnie przedstawione :/

ocenił(a) serial na 10
joanman

Nie tyle banalnie, bo jej w ogóle w sumie nie ma, co kiepsko, z tym trudno się nie zgodzić ;/

KKZientarska

Nie to co "Manticore" w DA non stop na "ogonie" ;) Trochę tego wątku rzeczywiście brakuje w BatB no ale jeszcze mamy 8 odcinków więc...może nastąpi zwrot w akcji i rozwinięcie tego wątku ;)

5 dni!!! aaaa

ocenił(a) serial na 10
bliss6

Oby nie tylko 8 ale i kolejne 22 :DDD

venka5

Ja właśnie skończyła 8 odcinek :D I na razie przerwa ;)

Z odcinka pilotowego to ja lubię sceny:
* Pierwszego spotkania w lesie <3
Vinc/Bestia rozszarpuje zbirów na kawałki,którzy chcą skrzywdzić Cat (ratując jej życie)...ona to widzi.... jest przerażona...mroczna nocna sceneria lasu -muzyka w tle...On wyłaniający się z mroku- lekko rozmazany ze względu na uderzenie w głowę Cat...Zbliża się do niej..jest coraz bliżej... ślina mu cieknie :D....staje...wpatruje się w nią ...Ona nie bardzo może dostrzec jego twarz,bo jest zbyt ciemno.... Ryk...i znika gdzieś w głębi ciemnego lasu....<333
*Druga scena to: ta w magazynie po tym jak V drugi raz uratował życie C, a ona widziała twarz Bestii/Vincenta
V. opatruje jej nogę...ona chce wyjaśnienia całej sytuacji...On zmienia temat...idzie po coś do picia...Ona zaczyna rozglądać się po magazynie...widzi cały sprzęt mini "laboratorium.."wspomina mamę....Zaczynają rozmowę o przeszłości Vincenta...on zaczyna się "otwierać"przed nią i wyjawia krok po kroku tajemnicę operacji Muirfield, zmianę w DNA i to jak stał się potworem...a całe mini-laboratorium służy do znalezienia antidotum ,ale na razie nic nie działa i to że musi ukrywać się cały czas...Ufa tylko JT. ...Wtedy Cat zaczyna gadkę o tym,że ratuje ludzi i że ją uratował...zbliża się do niego... patrzą przez chwilę na siebie...Vinc mówi jej ,że robi to(ratuje ludzi) ,żeby przypominało mu kim kiedyś był...Ona pyta: lekarzem?...on odpowiada: człowiekiem...<333 Potem Cat głaszcze go po policzku...
*No i oczywiście ta scenka o której wspomniałaś więc już nie rozpisuje się ;)

ocenił(a) serial na 8
bliss6

nie zauwazylam cieknacej sliny, musze spojrzec haha

ocenił(a) serial na 10
bliss6

Ale kończysz dzisiaj, czy zostawiasz sobie coś na jutro? ;) Bo ja chyba nie dam rady i obejrzę już dzisiaj do końca. Jak się znowu dorwę, to nie będe umiała się ograniczyć przestać ;)

KKZientarska

przed nami te fajniejsze odcinki ;) wątpię w to czy się oprę przed dalszym oglądnięciem ;)

ocenił(a) serial na 10
bliss6

Dziewczęta to może przejdziemy do 2 ODCINKA :)
Wasze wrażenia, co zapamiętałyście i co Wam utkwiło w pamięci? :)
Z 2 odc. najbardziej lubię sceny:
- jak JT napada na Kaśkę i te jego teksty o drucie kolczastym i neonie :) ;
-druga scena to ta, kiedy Vin wyczuł,że przyjechała Cat < pokazane zostały wtedy jego zmysły>
- jak Vin pokazał Cat zdjęcie z jednostki , chwila swobody, żartu..
- teksty JT i wypomnienie Vinowi playlisty ;) < ciekawe czy ten wątek się wyjaśni>
-uprzejmość JT dla Cat jak przychodzi do magazynu i dowiaduje się od uśmiechniętego JT, że Vina nie ma
-Cat walczy z rowerzystą i pojawia się rycerz Vin :)
-no i oczywiście końcowa scena na dachu i tekst " Może zaczniemy od nowa...?" i w tle piękna muzyka :)

ocenił(a) serial na 8
venka5

to jest odcinek ktory najmniej lubie :)
co do playlisty to chyba ten watek laczy sie z morderstwem mezczyzny sprzed 5 lat ktore agent pokazywal Cat. i nie wiem czy moze nie laczy sie ze zbizeniem Vince z jakas kobieta przy ktorej sie przemienil i ona uciekla, tylko w spoilerze mowil ze 2 lata wczesniej chyba a te dwa poprzednie watki byly o sytuacji 5 lat wczesniej......

ocenił(a) serial na 10
joanman

Ja obstawiam że "playlista" to jest to o czym mówi Vin w promo 15. Jakoś mi się to ładnie składa :)

ocenił(a) serial na 10
venka5

Mi się też bardzo podobają te komentarze JT :D Zresztą on moim zdaniem ma najlepsze teksty :DDD I ta scena na dachu jak Vin mówi, że "Widzisz mnie takim jakim nie chcę by mnie ktoś widział i mimo wszystko nie uciekasz" <3 <3 <3

venka5

ok 2 odcinek co mi się podobało:
- muzyka w końcowej scenie - w ogóle muzyka w tym serialu jest super!
- JT i jego uśmiech kiedy Cat wchodzi do pustego magazynu
- Vin i Cat rozmowa ze zdjęciem
- Evan i jego tekst: Dla kogo się tak wystroiłaś? Cat: A jak dla Ciebie? Evan: To dobrze bo kobieta która na mnie tutaj czeka nie ma pulsu :)

A wracając do odcinka 1 to nie bardzo podobała mi się ta łezka kiedy Vinowi wstrzykiwali te super substancję - takie jakieś śmieszne.

ocenił(a) serial na 10
stelmaria

O tak.. ta łezka była zupełnie nie potrzebna.

venka5

ODCINEK 2:
Co ja z niego zapamiętałam i lubię ;) ?
* piosenka z samego początku odcinka: Magic Wands - Kaleidoscope Hearts :)
*sprawa policyjna dotyczyła zamordowania jakiejś baletnicy ;)
* scena na dachu budynku sąsiadującego z teatrem:Cat szuka tam śladów zbrodni..Vincent zjawia się ,zachodzi Cat od tyłu-zatyka usta -ona próbuje się wyrwać...sprzeczka o to ,że Cat ciągle przychodzi do magazynu a to może być niebezpieczne w skutkach oraz o powiązanie mamy C.z Muirfield...
*scena Cat&Tess kiedy próbują obie schwytać psychofana baletnicy...rozdzielają się..Cat pobiegła za nim w kierunku jakiegoś magazynu/warsztatu/parkingu..nagle pojawia się Vincent i pyta o zdjęcie,które mu Cat gwizdnęła wcześniej ;) Znów się kłócą o bezmyślne zachowanie Cat(puszczenie przez rozpoznawacz twarzy)..Vincent wpada w złość częściowo to powoduje jego przemianę w bestię...rozwala ścianę ;) Mimo całej jego wściekłości na nią nie robi jej krzywdy...
*nagłe zniknięcie Vincenta,ale mimo tego ciągle czuwa nad bezpieczeństwem Cat (scena z rowerzystą)
*no i oczywiście scena: pierwszy liścik z wiadomością od Vincenta....spotkanie na dachu...wyjaśnienie nieporozumień, przeprosiny...Obietnica Cat,że już nie będzie przychodziła do magazynu...Reakcja Vincenta na to taka ,że mimo odpychania przez niego Cat to ona i tak ciągle się pojawiała i widziała go w sytuacji w której nie chciał ,żeby ktokolwiek go widział a mimo tego nie uciekła,że jedyny kontakt ma tylko z JT.,-jednym słowem nie chciał kończyć tej znajomości....
Na co Cat : czy mogą zacząć od nowa? a w tle piosenka Ben Howard - Black Flies <3

ocenił(a) serial na 8
bliss6

Ja sie nastawila na ogladanie z przerwami i na razie mi wychodzi :) ogladam odcinek i ide robic cos innego, tak nawet mysle sobie ze moze do czwartku sobie rozloze ogladanie, zeby od razu przejsc do nowego odcinka :D:D zobaczymy jak mi to wyjdzie w praktyce :>

ocenił(a) serial na 10
joanman

A ja nie dałam rady i skończyłam właśnie oglądać 9 ;D

I pozostając w klimacie teraz denerwuje sąsiadów na przemienni:
https://www.youtube.com/watch?v=kEo3hVDoibE
https://www.youtube.com/watch?v=WrXCLL55lWo
:DDD

ocenił(a) serial na 10
KKZientarska

Uwielbiam te linki :)
To co? Przechodzimy do komentowania 3 ODCINKA? ;)

ocenił(a) serial na 10
venka5

Ja już jestem po wszystkich, mogę wzdychać do każdej epki jaka tylko wybierzecie :D

ocenił(a) serial na 8
venka5

mozemy...
rozmowa JT i Cat, przezabawna: podpisz tak nasze akty zgony, how are you :D
slodkie bylo ze Vince sledzi Cat i jak wpada w rozmowie z tym :D
i na koniec, ustalanie, zeby Cat bylo lepiej na sercu,just in case, super ma glos w tym tekscie :D
szkoda ze nie jestes zwyklym facetem, auć :D
i fajne bylo jak Cat go uspokoila :)

venka5

ODCINEK 3 :
*Piosenka Kitten - Cut It Out http://www.youtube.com/watch?v=89jt0nligqE <3
*Rozmowa JT &Cat przed uniwersytetem; kolejny liścik z wiadomością tym razem Cat pisze do Vincenta "co tam u ciebie?" a JT w roli "gołębia"pocztowego-strasznie się bulwersuje przy tym ;)
*sprawa policyjna: przejechany sędzia, imigranci z Bośni...
*Mimo tego,że Vincent nie kontaktuje się z Cat od kilku dni nadal pomaga jej w śledztwie.Śledzi ją i zostawia liścik z wiadomością w jej domu ,że podejrzana tego nie zrobiła...
*Cat odkrywa w mieszkaniu podejrzanej dwie małe dziewczynki które są siostrami podejrzanej.Jedna z nich jest chora a ze względu na to ,że są nielegalnie w US i grozi im deportacja nie może zabrać jej do lekarza.Wtedy zjawia się w magazynie u Vincenta i prosi o pomoc.On ze względu na bezpieczeństwo swoje,JT.,i Cat odmawia.Jednak Cat czuje,że jeśli V. nie pomoże to dziewczynka może umrzeć dlatego go naciska i pyta czy pamięta jak to jest pomagać ludziom?
*V&C zjawiają się w mieszkaniu podejrzanej .Vince bada dziewczynkę-jej stan jest poważny.Dzwoni do JT. z prośbą o to by załatwił lekarstwa,Cat jest zaskoczona,że ma telefon.
*Cat nie odpuszcza. Cały czas wierzy w niewinność imigrantki i stara się jej pomóc. Zaczyna prowadzić śledztwo na własną rękę.Idzie do klubu gdzie pracuje dawny chłopak podejrzanej i zaczyna szukać dowodów,ale zostaje nakryta na tym i wyproszona z klubu.Vincent nie spuszcza Cat z oczu ,gdyż boi się o jej bezpieczeństwo. Podsłuchuje rozmowę telefoniczną i napada na byłego imigrantki.Dochodzi do kłótni między C&V o to że Vincent naraża się,prowadzi śledztwo za Cat i wtrąca się w tą sprawę(scena w deszczu) Jednak Vincent nie posłuchał uwag Cat i sam łapie przestępce w domu Iris ,ale policja też tam jest i musi się stamtąd wydostać. Ze względu na niebezpieczeństwo Vincent przemienia się w bestię.Cat go uspokaja i wyprowadza przestępce.
*Kolejny liścik-schody przeciwpożarowe...wyjaśnienie całej sytuacji...wprowadzenie kilku zasad...i Vince daje swój numer telefonu Cat :D

KKZientarska

Ja na razie przerwa :/ właściwie to przerwa techniczna :((( Rozłącza mi neta co chwila-znowu :(( Ale jestem wściekła.....

To Be Torn kocham !!!!

ocenił(a) serial na 10
bliss6

I jak nadal net nawala? :(
:***

ocenił(a) serial na 10
joanman

Podziwiam :D Ja jak już zacznę to nie ma mocnych, lecę serią jak tylko mam czas ;D

ocenił(a) serial na 10
bliss6

Co racja, to racja :DDD

ocenił(a) serial na 10
bliss6

Wiesz, ze już zawsze ta piosenka będzie mi sie kojarzyć z epką 8 :DDD
Uwielbiam ją!
https://www.youtube.com/watch?v=7_Gm1Re3FgM

KKZientarska

duet Tess&Riley <3 Tess była świetna w tym odcinku jak go niańczyła ;)

ocenił(a) serial na 10
bliss6

To prawda :D Jedna z zabawniejszych epek :D

ocenił(a) serial na 10
KKZientarska

dołączam się:)

ocenił(a) serial na 10
kfc16

Witamy :DDD

ocenił(a) serial na 8
KKZientarska

ja też się dołączę, ale zacznę od jutra :) więc będę was gonić w dzień :D

ocenił(a) serial na 10
KKZientarska

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja już jestem po! :DDD
Bosze... nie sądziłam, że po Dark Angel i Moonlight jeszcze raz trafi mi się taki shit, który będę uwielbiać absolutnie! Widzę te braki, nie niedociągnięcia fabuły, błędy, ale nic mi to nie przeszkadza! To jest mój serial, chłonę go jak gąbkę :D Od zawsze kochałam bajkę "Piękna i Bestia" ale wtedy byłam dzieckiem, a teraz jako stara baba przyznaję, nadal uwielbiam tę historię :DDD

ocenił(a) serial na 8
KKZientarska

to poplynelas :D a jutro powtorka? :)

ocenił(a) serial na 10
joanman

No rejczel! ;DDD Już dzisiaj zaczęłam ;) Po raz drugi dzisiaj obejrzałam 14 odc ;DDD
Jutro będę podtrzymywać razem z Wami tempo :D W końcu po to sprawiłam sobie wolny weekend ;DDD

Vincentowych drogie Panie ;****

ocenił(a) serial na 10
KKZientarska

Melduje się jutro :D
xoxo