Drogie Panie, to jak, zaczynamy od jutra oglądanie wszystkich odcinków B&B? Nadal chętne? :D
Ja jak najbardziej! Która się na to piszę, to mam propozycję, by tutaj dzielić się po raz enty wrażeniami ;) I może podejdziemy do tego z funem i nie tylko będziemy wzdychać do Vina, upuszczać łezkę jednocząc sie z Kaśką, ale też np. będziemy się śmiać z żartów JT, komentować zachowanie Heather i wspierać Tess, albo wskazywać gdzie są niedociągnięcia w scenariuszu lub błędy typu Evan pochyla się nad ciałem Dariusa, na którym nie ma śladów pazurów a na stole sekcyjnym już są, albo Kaśka kasuje w telefonie info o mailach Alex i raz robi to w rękawiczkach, a raz nie ;)
Gotowe na zabawę?? To bawmy się! :D
Ps. Jeśli między nami są jacyś Panowie, to też zapraszamy ;D
Wspomniałaś o Aniele Ciemności więc zaczynam oglądać, ale czekam na 15 odcinek b&b
O jezooo, jezooo kocham ten serial miłością absolutną (bardziej sezon 1 niż 2 ale jednak, a Logan... <3 <3 <3!!), ale uprzedzam, to jest naprawdę shit! :DDD
jaki jest dokładnie tytuł tego serialu bo go nie moge znaleść, jest Anioł ciemności i Dark angel ale mam zagwostkę?
Dark Angel to tytuł angielski. W Polsce był wyświetlany jako Anioł Ciemności :)
Konkretnie chodzi o ten serial - http://www.filmweb.pl/serial/Cie%C5%84+anio%C5%82a-2000-31904
:)
No dobra. Na dzisiaj mam dwa ostatnie odcinki. Najlepsze.
Co do pozostałych. Moje refleksje:
- podoba mi się jak uczucia i przeżycia bohaterów "sprawy tygodnia" łączą się z Vincat. Pomagają Cat zrozumieć trochę Vina.
- Vin... hmm....świetne reakcje w dwóch sytuacjach. Gdy Cat przyniosła gazetę w "Saturn return" i JT powiedział na jej Musicie być bardziej ostrożni: Odkąd Vin poznał Ciebie czuje, że żyje - Mina Vina coś jak "Oh shit" kiedy spoglądnął w górę :)
- Druga sytuacja w tym samym odcinku jak Cat mówi że to randka. Vin odwraca się zaskoczony (trochę jakby przerażony?) no słodkie.
- odcinek Worth - cały - magia sceny w galerii cudo!
- nurtujące pytanie - czemu Cat nie zabrała całej dokumentacji jej mamy z piwnicy? Przecież to cała kopalnia wiedzy o eksperymencie, dziwne...
- Vin i jego odczucia jak Cat go widzi. Wydaje mi się, że to zaczęło się od odcinka, w którym Murfield porwał Cat i ona się troszkę wystraszyła Vina. Później się zreflektowała ale w Vinie zakorzeniło się uczucie odrzucenia i obrzydzenia co do tego kim jest. Jego poczucie wartości i tego czy jest godny prawdziwej miłości spadło wyjątkowo nisko. I nazbierało się + cała sprawa z Alex.
Później sytuacja na weselu taty Cat. Odniosłam wrażenie jakby Cat się go wstydziła trochę. Może Cat nie chciała tego ale wrażenie pozostało.
- cała sprawa z second choice - więc nie podoba mi się rozwiązanie, że Vin zawsze zrobi the right thing. Powinna być rozmowa Vina z Alex wyjaśniająca, że Vin wybiera Cat. Okazja była po tym jak Alex powiedziała, że Vin nie jest potworem. Tak jakby go zaakceptowała. I wtedy Vin powinien cokolwiek powiedzieć.
- myślę, że poczucie winy Vina jest straszne. Niepewność sprawia, że ciężko zaakceptować mu miłość Cat, mam nadzieję, że Cat w końcu go przekona.
W promo znowu wypłynęła sprawa z jakąś kobietą. Niedługo dojdzie do tego, że Cat będzie pytała: Co się stało i jak miała na imię? :)))
:)
Hhahahahahah no może tak być :DDD
Dobra przekonałaś mnie, to ja tez zobaczę jeszcze raz 2 ostatnie epki :DDD
Oka, to i ja zrobię małe podsumowanie skoro jestem już po :D
Najpiękniejszym dla mnie odcinkiem jest epka 6 czyli galeria. Wcześniej mi się serial spodobał, ale po tym odcinku się w nim zakochałam. To co mnie w całości urzeka to relacja Vina i Cat. Może jest trochę za wolna, może czasem irytuje, ale pokazana jest w ładny, subtelny sposób. Bardzo fajnych dobrali też aktorów do tych ról, bo chemia między nimi aż wypływa z ekranu. Ale serial to nie tylko 2 aktorów, ale i cała reszta, więc podoba mi się, że jak pokazują NY, chociaż serial nie jest kręcony w tym mieście. Fajne są też miejsca, jak dachy i te schody pożarowe, dzwonnica itd.. Ale moim faworytem seriali jest JT! Uwielbiam go! :D Podoba mi się, że jest taki ironiczny i marudny, ale jak trzeba rzuca wszystko i pomaga Vinowi. Podoba mi się ten jego początkowy sceptycyzm do Cat, a teraz stanie po jej stronie. Ogólnie sceny jego i Vina, oraz jego i Kaśki są przezabawne :D A Lala Land weszła już do mojego słownika na stałe :DDD Fajna jest też Tess. Jej relacja z Kaśką jest zabawna i szczera – widać że dziewczyny się lubią. Uważam też że dobrym pomysłem było wprowadzenie postaci Alex (co prawda ja też zgrzytałam zębami przy idiotycznym zachowaniu Vina, ale potrafiłam je zrozumieć). Początkowo miałam wrażenie, że to Vinowi bardziej zależy. I to on bardziej się stara. Może najpierw robił to z pobudek egoistycznych – ta sławetna scena jak JT mówi, że Vincent czuje się żywy ;D – ale dość szybko zaczyna ufać Kaśce i obdarza ją uczucie, które ewoluuje. A po tej historii z byłą narzeczoną coś się w Kaśce przełamuje i w końcu przyznaje się chyba również sama przed sobą, do swoich uczuć.
Pytania jakie mnie nurtują, to o ile lat Vin jest straszy od Cat?
Dlaczego ani Tess, ani Evan nie ropoznali do tej pory JT??
Dlaczego Cat nie przejrzała pudeł matki, przecież tam mogą być sposoby na wyleczenie Vina?
Czy to matka Cat pomogła wydostać się Vinowi z Afganistanu?
Co z mamą Vina?
Co z tymi morderstwami, popełnianymi na cywilach?
Co z playlistą i innymi kobietami w życiu Vina – zważywszy na kogoś, kto ma siedzieć na tyłku w domu i się nie wychylać, Vin prowadzi bujne życie towarzyskie ;)
Jak dalej będzie przebiegać relacja Cat – Tess?
Nooo to chyba chwilowo na tyle ;)
Co jak mogę jeszcze dodać do tego hmm....
Vincent ma fajne podejście do dzieci :D Podobały mi się scenki z Milą ,Ceną i Milo ( o ile dobrze imiona zapamiętałam ;))
Pytania, które i mnie nurtują :) Zgadzam się, JT ma najlepsze teksty w serialu i jest rewelacyjny. Podoba mi się też akcent Evana, taaaki brytyjski :)
Lala land też jest w moim słowniku. Skojarzyło mi się to z Szeregowym z Pingwinów z Madagaskaru i jego jednorożcami:))
No i zapomniałam o rozmowie Vina z Cat na schodach przeciwpożarowych. Chyba ktoś już o tym pisał. "chciałabym byś bym normalnym człowiekiem - Auć" Super.
I jeszcze ta scena jak Cat mówi do Vina "You're not a fake" <3
I uśmiałam się jak JT na szarżująca bestię słoikiem się bronił ;)))
To był słoik czy naczynie laboratoryjne. Później się na krzesło przerzucił :)) Mam nadzieję, że będzie więcej rozmów między Vinem a JT w końcu kogo ma się radzić w babskich sprawach. Nie wierzę, że sam się głowi, z takimi problemami to chyba ma notoryczny ból głowy :)
Pewnie naczynie laboratoryjne, ale bardzo mnie to ubawiło ;) A pożniej ten tekst o plasterku na ranę.. no cudo! ;DDD
Ja się o sprawach sercowych dowiadywałam z magazynu Bravo, chłopaki z internetu - takie czasy ;)))
Ja to bym się chciała dowiedzieć jak to się stało, ze JT postanowił pomagać Vinowi. Co go do tego skłoniło..
Aaaa i przypomniał mi się ten tekst, jak Kaśka przychodzi do chłopaków i JT w drzwiach się jej pyta czy szuka doktora Watsona i kiedy zacznie mu płacić, za to że pracuje dla niej, a żyje z jego pensji ;DDD
I ten teks o kupnie stanika dla Vina :DDD
Kurczaki zajebisty jest ten JT! ;DDD
Ale mówimy tu o problemach Vina :))) Stary ma przechlapane! JT był/jest przyjacielem od dzieciństwa - tym godnym zaufania - była taka rozmowa jak Vin pakował prezent dla Cat. JT wybrał życie w ukryciu bo już nie mógł być w dwóch światach na raz. Kurcze ale przyjaciel. Fajnie, że Vin ma kogoś takiego.
Tak tak, ja to wiem, ale mniemam że to nie była łatwa decyzja i dlatego chciałabym by była taka retrospekcja i pokazanie tego :)
No wiem, że moje problemy miłosne, przy problemach Vina, to nie problemy, ale umówmy się, jak byłam nieszczęśliwie zakochana, to wydawało mi się, że to już koniec świata, więc nie wiem, czy wtedy przejmowałabym się tym, ze ktoś ma zmutowane dna, kiedy mi serce krwawi ;)))
Oczywiście żartuje! :DDD
Przechlapane ma chłopak ;)
http://www.ksitetv.com/wp-content/gallery/batb-amp-clip/h206a-314-bab1-10-17.jpg
Fajnie by było jakby wrzucali retrospekcje, ciekawa jestem też co do Cat przeszłości. Ale chyba to szykują na sezon 2. A właśnie czytałam gdzieś, że mają podpisany jakiś kontrakt z UK na 3 sezony, ciekawe czy to prawda. Na razie milczą i liczą ratingi za powtórzeniowe odcinki oraz chyba testują kiedy będzie nadawany, czy we wtorki czy w czwartki.
Ooo o tym to nie słyszałam, ale jak dla mnie to moze być i 3 sezony :D
Przy poprzedniej powtórce (też były we wtorek), B&B pierwszy raz przegoniła VD, może teraz też się tak stanie :)
Mam nadzieje, ze na wtorek nie przeniosą serialu, bo np. Cult, który wtedy leciał, miał tak tragiczną oglądalność, ze przenieśli go właśnie na piątek. Zresztą jeśli ten serial nie poprawi swoich notować, to chyba już nic nie będzie stało na przeszkodzie, by powstał B&B2 :)
Wkurza mnie, że my się w tych ratingach nie liczymy. Chciałabym, żeby w końcu miał status Likely renewed a nie On Bubble
W jednym tyg miało, ale spadło :(
Mnie też to wkurza ;/ No ale robię co mogę, głosuje gdzie mnie proszą, lajkuje, trenduje i mam nadzieje, że to coś pomoże..
Czy nie wydaje ci się, że Vin jest z odcinka na odcinek przystojniejszy? Jak wspomnę jego Totally w almost kiss to się rozpływam. So damn hot.
Wydaje mi się, że z odcinka na odcinek ma większą tę bliznę na twarzy ;) A poważnie, to jak przeglądałam, zdjęcia Jay'a to teraz wygląda naprawdę ok, bo wcześniej... powiedzmy że nie zwróciłabym na niego uwagi ;) Mi sie on spodobał po scenie na cmentarzu (płaszczy + szalik <3), no a już totalnie podbił moje biedne małe serduszko w gajerze na ślubie ojca Cat.. No wtedy to wpadłam ;) Ale coś w tym jest co piszesz, bo zdecydowanie lepiej wygląda w tych ostatnich odcinkach niż np. w 2 czy 3.
Ps. Moje kol się zachwycały jego szyją po 14 epce.. ;D
http://kkzientarska.tumblr.com/post/43405783306/eggsaladstain-all-i-want-is-you
http://kkzientarska.tumblr.com/post/43637727510
http://kkzientarska.tumblr.com/post/43355906741/it-turns-out-you-cant-control-yo ur-heart-the
:D
Dziewczyny jeśli jesteście na TT lub na Tb to dajcie znać, to się poznajdujemy nawzajem :D
Tak tak zgadzam się z Tobą stelmaria :) Vin z odcinka na odcinek przystojniejszy! :P
Dobra pożyłam trochę w realu i styknie więc wróciłam i tak sobie myślę, czy obejrzeć na dobranoc 2 czy 3 odcineczki.. ;)))
Nie sądziłam, ze mogę się jeszcze bardziej zakochać w tym serialu, ale tak się stało :D
Drogie Panie, to był super weekend! Oglądanie tego serial w waszym towarzystwie, to czysta przyjemność. Wielkie dzięki za wspólnie spędzony czas :DDD
Vinowych :*
ja tez dziekuje, niestety limit komentarzy mi sie wyczerpal i musialam czekac do teraz :D:D
podusmowujac, zgadzam sie ze Vince jest coraz to przystojniej pokazany, blizna jest w kazdym odcinku inna :)
extra linki, ten ostatni cudny :)
co do scenek, to wszystkie moje ukochane opisalyscie. co do odcinkow to 6 i 14 sa moimi najulubienszymi :D
i jeszcze lubie 3 jak vince postanawia sie poddac i piosenka cider sky...
oj czekamy i sie doczekac nie mozemy :D:D
Jeszcze na jedną rzecz zwróciłam uwagę. Bestia nawet w stanie zagrożenia nie zabija kobiet (np.Claire) ;)
Po takim weekendzie powrót do rzeczywistości jest beznadziejny ;) Ja tam bym mogła dalej przebywać w świecie B&B ;)))
Kochana nie jesteś sama ;) Moje myśli wirują tylko dla B&tB... nic na to nie poradzę :) I Love ten serial!!!! <3
Dzękuję za wspaniały bestialski weekend ;) Nie licząc dzisiejszego wieczoru, jeszcze 3 dni ... iiiii ochhh i achhh :))))))))))))))))))
Będzie to trzeba kiedyś powtórzyć! :DDD Może jak już całą serię pokażą w tv.. ;DDD
Ja już dzisiaj się na to piszę! :DDD