PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645786}

Piękna i bestia

Beauty and the Beast
2012 - 2016
7,1 8,8 tys. ocen
7,1 10 1 8817
Piękna i bestia
powrót do forum serialu Piękna i bestia

podniecający ;) tak, to chyba odpowiednie określenie, Jay/Vincent rozwala system

http://www.youtube.com/watch?v=6OhibHImIWA mmmm <3

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

kujawsko -pomorskie? zmyliła mnie pogoda na necie hehhehe

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

bingo !

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Ok ,ok, ok nagrodę i pochwałę odbiorę później :) A czy imię zdradzisz swoje ? Mój nick zdradza prawie wszystko . Imię od urodzenia , rocznik ( rocznik masakra też :)) więc?

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

trzy literowe imię, ajj dlaczego masakra ? ; P

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

Podpisuję się pod pytaniem :p

Morganville_filmaniak
Oj wiemy wiemy, że Jay jest odłędny. I jak świetnie to ujęłaś to z niego taka esencja męskości i chodzącego seksu :))))) Kurczę tym to można by z 10 chłopa obdzielić a jeszcze by sporo zostało dla Jay'a. Ahhh...znów się rozmarzyłam i puszczę sobie 9 odcinek <3

PS
Ciągle ubolewam, że się nie urodziłam w nowej Zelandii ;(

ocenił(a) serial na 7
Melatonina

A dla mnie najlepszy odcinek to hmmm, niech pomyślę... Zdecydowanie 15 i ten, w którym Vincent przychodzi jednak na ślub ojca Cat. OMG w tamtym odcinku ze ślubem to normalnie roztopiłam się jak masło, gdy na niego patrzyłam! A on tak cudownie zagrał zauroczonego Catherine, że gotowa byłam uwierzyć, że on ją kocha naprawdę. Ale trzeba przyznać, że i Kreuk dobrze gra, lubię ją bardzo bardzo :D I nie wiem, czy ktoś z was ogląda lub oglądał ''Miecz Prawdy'', bo w tym serialu Alex Salter, dawną miłość Vinca zagrała ta sama aktorka co Kahlan właśnie w ''Mieczu Prawdy''. Pozytywne zaskoczenie, zwłaszcza że bardzo ją lubię ;P
I odnośnie wypowiedzi Melatoniny: zgadzam się w 100 procentach! takiego męskiego faceta to ze świecą szukać. I ten jego głos!! mogłabym się zakochać w samym jego głosie :D

ocenił(a) serial na 7
Morganville_filmaniak

Oglądam ten serial na Twoje seriale tv, ale nie wiem co się stało i z odcinkiem 17 jest coś nie tak- nie można go odtworzyć i obejrzeć. Gdzie wy oglądaliście za free, bez obowiązkowej rejestracji? bo ta strona to jedyna, którą znam i gdzie nie jest to wymagane. Help :/

ocenił(a) serial na 10
Morganville_filmaniak

No dziewczyny co do Jaya to nie ma wątpliwości !!Oj wyjątkowo bym z nim nawet zgrzeszyła :)
Za sprawą BatB pierwszy raz zaczęłam wchodzić na fora heheh tak mi odbiło :)

Też oglądałam miecz prawdy .Jay tam gra w jednym z odcinków :)

Jest tak strona i i t v -tu chyba jest online , musisz sprawdzić .

ocenił(a) serial na 8
Morganville_filmaniak

Morganville_filmaniak
Właśnie ślub ojca Cat to odcinek nr 9 i to jest mój najukochańszy odcinek :) Ten moment jak Vincent mówi "I can handle being Vincent Zalanski. Forever." mówi wszystko. A scena jak pojawia się na weselu...muszę trzymać się krzesła wszystkimi swoimi odnóżami bo bym wlazła w ekran :D Scenę ogłądałam dziesiątki razy i nie mam dość. Piosenkę mam jako dzwonek i tekst znam na pamięć (pominę fakt, że leci w aucie jak jadę do pracy :)), Vincenta w tym gajerku (o matko! na samą myśl robi mi się gorąco) mam na telefonie jako tapetę :D Pogieło mnie troszkę ale od zawsze mówiłam, że uwielbiam piękno i czy jest ono w postaci obrazu, kwiatuszka czy faceta xD nie ma znaczenia...będę podziwiać i dziękować niebiosom za stworzenie arcydzieła xD
Alex tfu tfu a sio mocy nieczysta!!! (choć aktorkę lubię :))

ocenił(a) serial na 8
Morganville_filmaniak

BATB oglądałam na serialeonline .Wszystkie odcinki oglądałam bez problemów, tylko coś usunęli mi główny link do mojego najukochańszego odcinka nr 9 i dali jakiś inny durnowaty co trzeba się rejestrować ;( Złożę pozew do prokuratury o znęcanie się nade mną !!! Chlip...

ocenił(a) serial na 10
Melatonina

Ja wszystkie odcinki mam na kompie i wałkuję sobie ulubione sceny ! A jest ich sporo ....a muza w BatB wymiata .Jeżeli któraś z Was chciałaby wykonawcę z 22 odcinków to piszcie mam wszystkie :)

http://www.youtube.com/watch?v=CJLo7FSiOVU&feature=youtu.be

1,18 pojawia się Jay a w tle ta jego Dianna !

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

Dianna ??

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Dianna z która ma dziecko !

ocenił(a) serial na 10
gosiab76

No ja dla mnie to strasznie mało atrakcyjna kobieta !!

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

No jest ich kilka :) Masakra bo ten czas tak leci ....ale nie mam bynajmniej depresji z kolejnym rokiem , może to banalne lecz ja się czuję jakbym miała cały czas dwadzieścia parę hehe :)Trzeba żyć i cieszyć się tym życiem bo bywa czasami naprawdę krótkie !

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

ale tylko jedno jest najstarsze ... ;P

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

No to witamy Ewę :)

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

; ))

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=huY2kOcyRFE#at=53

nowiusieńkie z dziś :)

ocenił(a) serial na 10
gosiab76

a te są z wczoraj .................

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wCIrG5pf_jc#at=112

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KZsSV7MvpVc#at=233

ocenił(a) serial na 10
gosiab76

jeszcze jeden z dziś , dość długi ale sycący :)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w9nFRHwrJRc

ocenił(a) serial na 7
gosiab76

Im dłużej piszę z wami na tym forum tym bardziej się nakręcam :) Kurde czy oni mają zamiar kontynuować ten serial czy coś? wiecie coś więcej? Bo na Vincenta- dzięki niemu to imię brzmi tak sexy i bosko, że szok!- można patrzeć godzinami....I słuchać jego głosu, jak mówi '' I'm so in love with you''!! ;D

ocenił(a) serial na 10
Morganville_filmaniak

Pewnie , że będzie drugi sezon!:) rozpocznie się 7 października .....

ocenił(a) serial na 7
gosiab76

Ale świetnie!! bo już się serio bałam że to zakończą, tak jak '' Tajemny krąg'' po 22 odcinkach :( Bomba, będzie co oglądać :D

ocenił(a) serial na 8
Morganville_filmaniak

gosiab76
Ostatnie 3 linki mi nie działają :( Odsyła mnie na główną stronę yiutube.

Morganville_filmaniak
Urywanie serialu bardzo mnie irytuje. Jak już widzą, że oglądalność i nie mają zamiaru kręcić kolejnego sezonu to mogliby rozwiązać wszystkie wątki w ostatnich 2-3 odcinkach danej serii a nie zostawiać wszystko niewyjaśnione. Tak zroblili z masą seriali :( I boję się, że z BATB zrobią tak samo i nigdy nie zobaczę odcinka w którym Vincent i Cat będą mieszkać w swoim domku z białym płotem z 3 dzieci i psem :))) Jak mi urwą serial to popełnię harakiri!!!

Czy zauważyłyście, że serial ma niesamowite tempo w rozwoju wątków? Vincent i Cat w ciągu jednego sezonu stali się parą co w innych serialach dojście do takiego etapu zajmuje kilka sezonów (Kości, Castle, Cień Anioła). Wątek grobu matki Cat rozwiązany w ciągu 1 odcinka w innych serialach mógłby trwać cały sezon. Nigdy nie widziałam tak szybkiej akcji w serialu.

Jakbyście chciałby przyczynić się do zdobycia przez BATB paru nagród to zapraszam:
https://www.facebook.com/JayRyanFans?fref=ts
Jest tam post z linkami do głosowań m.in. Teen Choice Awards (rejestrując się trzeba podać, że ma się miedzy 13 a 19 lat). Głosować można, codziennie a przy odrobinie wysiłku kilka razy dziennie.
Jedno z głosowań to Best Passionate & Erotic TV Couple Moment i jak dla mnie Vin i Cat są bezkonkurencyjni :))))

ocenił(a) serial na 10
Melatonina

Melatonina za drugim znakiem = jest przerwa a nie powinno jej być .Już tak kolejny raz się zrobiło, wklejam linka i się robi przerwa :(

Ja głosuję już od początku codziennie hehehhe

Z BatB było ciężko jeżeli chodzi o drugi sezon.Oglądalność była na poziomie 1,5 mln .To nie był aż tak dobry wynik.Spowodowane było to tym , że w tym samym czasie leciały dwa dobre seriale np.Chirurdzy i widownia była podzielona .Teraz BatB przełożyli na poniedziałek. więc powinno być lepiej :)
Bardzo przyczynili się też fani serialu z całego świata .Wysyłali mnóstwo wiadomości , filmików , petycji itd... Telewizję CW to bardzo ucieszyło , że serial ma takie poparcie w świecie . Teraz serial ma emisję we Włoszech i ogląda go 1,6 mln widzów !!! Szok
Oby tak dalej a będzie 3 i 4 i 5 itd........:)

ocenił(a) serial na 7
gosiab76

Właśnie mi też się wydaje, że akcja w BATB leci jak szalona. Na początku to się tak nawet ciągnęło moim zdaniem- tak do 9 odcinka, ale potem to trudno było nadążyć :) Chociaż co do wątku ich miłości to moim zdaniem i tak długo im zeszło zanim sobie powiedzieli co do siebie czują. Ja myślałam ze już to zrobią gdzieś w 7 odcinku a oni tak naprawdę dopiero w 14 się przyznali. Ale wiecie jedna rzecz mi się zupełnie nie zgadza, nie wiem czy to przeoczenie scenarzystów czy co :) bo tak na oko przyjęłam, że Vincent jest starszy od Cat o jakieś powiedzmy pięć lat. No bo jak w 2001 roku był stażystą w szpitalu i dowiedział się o śmierci braci w WTC to już musiał ze 2 lata być na studiach raczej. No a jak była przedstawiona historia Gabe'a to powiedzieli ,że on jest starszy od Vinca, bo jest przecież tą pierwszą generacją ze zmodyfikowanym DNA. A jak w takim razie mógł się bawić zabawkami po Cat, skoro jeśli miał te 5 lat to ona jeszcze się nie urodziła? Skoro Gabe jest starszy od Vincenta o jakieś nie wiem 10 lat, to o 15 od Catherine. Jak więc matka pani detektyw Vanessa mogła mu dawać zabawki nienarodzonej córki? A jeśli jednak dawała, to Gabe może być najwyżej o 3 lata starszy od Cat, więc wychodzi że jest młodszy od Vincenta albo przynajmniej w jego wieku. Nie rozumiem tego. Nie wiem czy ktoś się połapał o co mi chodzi, ale mam nadzieję ze tak i umie mi to wytłumaczyć ;)

ocenił(a) serial na 8
Morganville_filmaniak

Kurczę faktycznie, nigdy nie zwróciłam uwagi na tą kwestię. Moim skromnym zdaniem wrzucili wątek zabawek Cat tylko po to aby pokazać, że Cat i Gabe'a łączy więcej niż wydawałoby się. Takie surrealistyczne powiązanie dwóch kompletnie obcych osób którym, nigdy nie przyszłoby do głowy, że mają/mieli/będą mieć wpływ na życie tej drugiej osoby. Oglądałyście "Miasto gniewu"? Jak dla mnie scenarzyści chcieli stworzyć taką więź jak w tym filmię między Cat a Gabe'em i pominęli z premedytacją problem różnicy wieku. Mogę się mylić ale tak dla mnie to wygląda. Od dawna wiem, że scenarzyście uwarzają widzów za półinteligentów niepotrafiących zauważyć nieścisłości i nagięć czasoprzestrzeni w serialu 

Brnąc dalej w zawiłości tego typu to mi nie pasuje inny przedział czasowy. W pierwszych odcinkach Vincent mówi, że od 10 lat ukrywa się i pomaga mu w tym JT. Następnie, Cat zostaje porwana i dowiaduje się o masakrze w afgańskiej wiosce w której brał udział Vincent. Po treningu kijem baseballowym Cat i Tess pojawia się Vincent i dochodzi do rozmowy na temat tej wioski. Vincent mówi, że nie jest teraz kimś innym i że to było 5 (?) lat temu. No to się kupy nie trzyma czy totalnie coś pomyliłam? Jak to możliwe, że Vincent brał udział w tej akcji 5 lat temu jak ukrywa się od 10?

gosiab76
Ok to poprawię i zaraz obejrzę. Ta jego Dianna wygląda mi na babochłopa :D Takie mało kobiece rysy ma a spodziwałam się wysokiej i dość ładnej blondynki. Choć i tak niska, szatynka (czyli ja :)) bardziej mu pasuje xD
Faktycznie fatalne gadziny dali dla pierwszego sezonu. Jakim cudem nowy seriał miał wygrać konkurencję z bardzo popularnymi serialami? A w Polsce to puszczali serial czy nie? A jeśli nie to mają zamiar go puścić czy znowu będziemy 100 lat za murzynami?
A wykonawców to ja poproszę bo świetnie dobierają kawałki. Naprawdę postarali się. I te wszystkie odcinki co masz na kompie to też bym chciała :)))) Wyślij mi płytkę...plizzzzz :)

ocenił(a) serial na 7
Melatonina

A właśnie to co napisałaś może też być nieścisłością , której scenarzyści myśleli że widz się nie dopatrzy. A który to odcinek z tym meczem, to sobie obejrzę i sprawdzę, bo szczerze to nie zwróciłam na to uwagi? :) A '' Miasta gniewu'' nie oglądałam, fajne to? I dołączam się do prośby- jeśli ktoś ma pełną listę utworów z wszystkich odcinków to niech ją tu zamieści proszę ;) muzyka jest na serio dobra ;) Np w tym właśnie odcinku co posterunek Cat gra w baseball ze strażakami leci piosenka jednego z moich ulubionych zespołów- Imagine Dragons- Round and round :D dodatkowy plusik za to :>

ocenił(a) serial na 8
Morganville_filmaniak

Jest to 4 odcinek. Scena zaczyna się jakoś w 20 minucie.

"Miasto gniewu" jest rewelacyjnym filmem. Nie bez powodu dałam mu 10pkt :) Tylko ten film trzeba oglądać na spokojnie i uważnie bo cały jego sens to szczegóły powoli układające się jak puzzle w duży obraz. Wywarł na mnie duże wrażenie i do tej pory jest jednym z moich ulubionych.
Musisz obejrzeć! :)

ocenił(a) serial na 10
Melatonina

Morganville w nowym temacie wpisałam wszystkie utwory z sezonu 1

Melatonina - mogę ci wysłać płytkę :)Co do babochłopa - idealnie ją określiłaś :D

Ewa było wspominać o Supernatural !!! wszystkie wolne chwile idą na serial :)

Nie wiem czy któraś z Was ogląda ten serial , 5 sezon 11 odcinek powalił mnie na kolana ze śmiechu .Nie pamiętam abym z filmu czy serialu komediowego tak się śmiała .

Co do Miasta Gniewu , muszę sobie puścić kawałek bo nie przypominam sobie tego filmu.Jeżeli nie widziałam to na pewno obejrzę :)

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

a taaak rzuciłam hasełko o tym serialu, pamiętam że kiedyś go bardzo lubiłam a teraz usycham czekając na 2 sezon Hannibala, który zostanie dopuszczony do emisji dopiero wiosną 2014 ehh genialny serial, kocham Madsa Mikkelsena ;D

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Ten serial dokończę po Supernatural i do jesieni jakoś zleci :)

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

a ile odcinków Hannibala już ogarnęłaś ? /alee wykraczamy za temat ;p/

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

4 lub 5 .......a ile jest odcinków 1 sezonu ?

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

13 mega wciągających odcinków, majstersztyk

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

Jeszcze w lipcu dokończę Hannibala , zostało mi 3,5 sezonu Supernatural !:)

ocenił(a) serial na 9
gosiab76

uwierz mi, Hannibal jest o wiele ciekawszy ; P

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

'Supernatural' zaczęłam oglądać ale z jakiegoś powodu przestałam. Wtedy też miałam fazę na panów Jacklesa i Padaleckiego...mrrrr :)
Tak dla poprawienia humoru http://www.youtube.com/watch?v=R0Fz_egtEgc

Obecnie skończyłam 2 sezon 'Castle' i wątek miłosny rozwija się w takim tempie, że prędzej dorbię się 7 wnuków niż oni się pocałują :D

Takie pochwały o 'Hannibalu'? Chyba się skuszę ale jak skończę zaczęty już serial. Choć ostatnio mam ochotę na 'Tajemnice Smallville' a to przez ten wywiad http://www.youtube.com/watch?v=QlhgOrFcLqo no Ciacho jak się patrzy :) i gra z Kristin.
Mnie już przytłoczyła ilość seriali jakie obejrzałam i kurczę lecą nowe odcinki a ja nie wyrabiam z ich oglądaniem. Chyba zacznę prowadzić notesik aby ogarnąć który odcinek jakiego serialu obejrzałam.

gosiab76 serio możesz mi wysłać? Do Holandii? Zwrócę wszystkie koszty :)))

ocenił(a) serial na 9
Melatonina

ja obejrzałam wszystko co miałam obejrzeć i przez zachwyt nad Hannibalem nie oglądam Czystej Krwi a już mam dwa zaległe odcinki ;P

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

Wow właśnie przypadkiem trafiłam na inny serial pod tym samym tytułem z lat 1987-90. I przeżyłam szok gdy się okazało że bohaterowie mają takie same imiona. Myślałam ,że to jakaś zupełnie inna historia, pomijając oczywiście fakt, że główny wątek jest taki sam. Ale serio nie sądziłam, że to tak jakby remake wersji z lat 80-90. Jak mogli dać do roli Vincenta w starej wersji kogoś tak- delikatnie mówiąc- odpychającego? nie chcę tu nikogo obrażać i rozumiem, że im bardziej brzydki tym lepszy do tej roli, ale i tak..... patrzeć na niego nie mogę, nie to co na Jaya :D Z drugiej strony mogli w tej nowej wersji nadać bohaterom inne imiona, bo tak to moim zdaniem jakoś dziwnie jest. Oglądał ktoś tą starą wersję i może ją jakoś ocenić?

ocenił(a) serial na 9
Morganville_filmaniak

wnioskuję, że jesteś młodsza ode mnie... ja pamiętam poprzednią wersję bardzo dobrze - pierwotną i mam do niej ogromny sentyment, to na niej bazowali twórcy tej z Jayem i Kristin :)

ocenił(a) serial na 7
more_than_a_woman

Mam 19 lat i zapewne dlatego nie słyszałam o tamtej wersji :) Choć odtwórca roli starego Vincenta mi się zupełnie nie podoba, to jak czytałam komentarze pod tą starą wersją, to wszyscy mieli podobne odczucia do twoich- że serial naprawdę dobry, romantyczny itp:) Nie będę zaprzeczać, skoro nie oglądałam :) Ale i tak wydaje mi się trochę dziwne, że w nowej wersji nie zmienili imion- Bo skoro zdecydowali się nakręcić nową historię, nawet jeśli z tym samym wątkiem, to powinni imiona zmienić, bo tak można pomyśleć, że wszystko skopiowali, tylko przenieśli w czasy współczesne nam ;) Ale to tylko moja subiektywna opinia :D

ocenił(a) serial na 9
Morganville_filmaniak

oczywiście masz do niej pełne prawo, ale nawet sam Jay wypowiadał się na ten temat i ta ładniejsza wersja powstała na podstawie tej z Perlmanem i Hamilton a twórcy zaserwowali nam teraz uwspółcześniony serial, bo wiadomo że z biegiem czasu gusta i moda się zmienia no i kanon piękna itd itp to na co jest obecnie popyt wśród odbiorców ...

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

Też nie widziałam poprzedniej wersji i nieźle mnie zaskoczyłaś pisząc, że to remake. Patrząc na lata emisji to nic dziwnego bo ja rocznik '88 jestem :) I wolę nową wersję bo tutaj mam do kogo wzdychać :D

ocenił(a) serial na 9
Melatonina

a ja 87' ; )

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

Hmmm no to dziwne, że Ty znasz stare BATB a ja nie. A na jakim programie leciał ten serial? W dzisiejszych czasach wyjątkowo potworowata twarz Vincenta z lat 80-90 nie przeszłaby IMO, za mało wyjściowa i nie zrobiłaby furory tak jak super przystojny Vincent ze swoją blizną :)))
Kurczę zawsze miałam słabość do facetów z bliznami na twarzy...ehhhh czasem sama siebie nie ograniam :D

ocenił(a) serial na 9
Melatonina

chyba POLSAT ;) to prawda, kiedyś przystojność / idealność nie były priorytetem... to podoba Ci się również Harry Potter ?? ;>

ocenił(a) serial na 8
more_than_a_woman

Jak Polsat to nic dziwnego, że nie znam bo w czasach dzieciństwa miałam TVP1, TVP2 i raz na ruski rok TVN. Górka z kościołem zasłaniała sygnał :(

Harry Potter to moja najukochańsza książka. Wcześniej książki traktowałam jak szatan święconą wodę xD Dzięki tej serii polubiłam czytanie i za to mam ogromny sentyment do nich. Każdą książkę czytałam przynajmniej kilka razy.
Filmy już nie wzbudzają we mnie takich emocji bo są za bardzo okrojone z otoczki wokół głównych wątków.
Cała seria nawet przyjechała ze mną do Holandii i zdobi półkę w salonie :)

ocenił(a) serial na 10
more_than_a_woman

A co to za chwalenie się rocznikami ?!! wrrrr .... :)