PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107871}
7,9 1,1 tys. ocen
7,9 10 1 1079
Pieprz i wanilia
powrót do forum serialu Pieprz i wanilia
ocenił(a) serial na 10
Clash

Też jestem zainteresowany filmami z serii "Pieprz i walinia". Może ma ktoś wiedzę jak je zdobyć, może ukazały się gdzieś na DVD, może w przepastnych piwnicach TVP leżą i czekają na odkrywców. A może Pani Elżbieta Dzikowska ma w swoich zbiorach kopię tych filmów?

waldekdobrowolski

Witam! Mi również bardzo zależy na przynajmniej kilku odcinkach z cyklu "Pieprz i wanilia". Piszę pracę magisterską o Tony Haliku i E. Dzikowskiej. Jeśli ktoś wie, gdzie mogłabym zdobyć archiwalne odcinki "Pieprzu i wanilii" to proszę o pomoc i podpowiedź. pozdrawiam

użytkownik usunięty
fantasya_2

ja tyż szukam tego programu więc jakby ktos miał to proszę o odpowiedź.pozdraiwam

Clash

Miałem dziś przyjemność rozmawiać z panią Elżbietą Dzikowską. Na pytanie czy jest możliwość dostępu do serii "Pieprz i Wanilia", odpowiedziała, że od stycznia 2009 roku odcinki będą dostępne na stronie internetowej TVP do pobrania za darmo :)))

ocenił(a) serial na 10
mkskala

Fantastyczna wiadomość!!! nie tylko dla fanów czy badaczy ale też dla młodego pokolenia, które na początku lat 90. miało po kilka lat.

ocenił(a) serial na 10
waldekdobrowolski

Tutaj odcinki:

http://www.tvp.pl/styl-zycia/podroze/pieprz-i-wanilia

Na razie tylko część, mam nadzieję że zamieszczą więcej!

ocenił(a) serial na 10
Luke

Wreszcie się doczekaliśmy, super sprawa !!!
Oczekując na pozostałe odcinki pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość :-)
Gorące podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do wydobycia na światło dzienne odcinków "Pieprz i wanila"

Luke

No a jak z tego pobrać? Usiłuję i usiłuję a wysiłek idzie na marne. Ktoś wie, jak to pobrać można?

loginnuss

Cztery pełne odcinki dostępne są na YouTube.

Clash

Poszukaj w serwisie, który w nazwie ma zwierzątko lubiące chomikować ;-)

Clash

na tvp kultura teraz się pojawiło

Clash

na tvp kultura teraz puszczają

ocenił(a) serial na 10
Encrier

Będzie to jakoś cyklicznie puszczane, ponieważ nie mogę znaleźć w programie?

Luke

z tego, co widzę to możliwe, że tak - na przykład w tę środę o 14.40 na tvp kultura

Clash

http://alltube.tv/pieprz-i-wanilia/odcinek-1/odcinek-1-sezon-1/136438

ocenił(a) serial na 10
Clash

Można już kupić wszystkie sezony na DVD każdy sezon wydany osobno. Cena śmieszna, bo 18-20 zł, ale warto. Zebrałem wszystkie sezony i oglądam z wielkim sentymentem.