Też jestem zainteresowany filmami z serii "Pieprz i walinia". Może ma ktoś wiedzę jak je zdobyć, może ukazały się gdzieś na DVD, może w przepastnych piwnicach TVP leżą i czekają na odkrywców. A może Pani Elżbieta Dzikowska ma w swoich zbiorach kopię tych filmów?
Witam! Mi również bardzo zależy na przynajmniej kilku odcinkach z cyklu "Pieprz i wanilia". Piszę pracę magisterską o Tony Haliku i E. Dzikowskiej. Jeśli ktoś wie, gdzie mogłabym zdobyć archiwalne odcinki "Pieprzu i wanilii" to proszę o pomoc i podpowiedź. pozdrawiam
ja tyż szukam tego programu więc jakby ktos miał to proszę o odpowiedź.pozdraiwam
Miałem dziś przyjemność rozmawiać z panią Elżbietą Dzikowską. Na pytanie czy jest możliwość dostępu do serii "Pieprz i Wanilia", odpowiedziała, że od stycznia 2009 roku odcinki będą dostępne na stronie internetowej TVP do pobrania za darmo :)))
Fantastyczna wiadomość!!! nie tylko dla fanów czy badaczy ale też dla młodego pokolenia, które na początku lat 90. miało po kilka lat.
Tutaj odcinki:
http://www.tvp.pl/styl-zycia/podroze/pieprz-i-wanilia
Na razie tylko część, mam nadzieję że zamieszczą więcej!
Wreszcie się doczekaliśmy, super sprawa !!!
Oczekując na pozostałe odcinki pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość :-)
Gorące podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do wydobycia na światło dzienne odcinków "Pieprz i wanila"