PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34538
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Bardzo słaby serial

ocenił(a) serial na 2

Nie będę się skupiał na treści odcinków, ponieważ zdarza mi się obejrzeć co najwyżej pare minut tej produkcji. Przede wszystkim chodzi mi o warstwę techniczną/scenograficzną.
Prawie wszystkie sceny w tym serialu są chyba kręcone w studio, którego scenografia jest tak słaba, że aż mnie razi jej sztuczność. Scenografia nie są nawet zbudowana na trzech ścianach tylko zazwyczaj na jednej, na której tle toczy się "akcja" czyli zazwyczaj 2-3 bohaterów siedzi tak, żeby z wolna oplatający ich operator mógł ich kręcić tylko na wprost i z tego profilu na którego tle widać tylko tę jedną ścianę.
Nie jest to sitcom, więc strasznie mnie to razi i odstręcza. Nawet Samo Życie na początku ich produkcji (początek XX wieku?) było kręcone o wiele lepiej w warstwie scenograficznej/operatorskiej (choć co operator może zrobić jeżeli ma do dyspozycji tylko jedno tło? :D). Bardzo słabo i sztucznie to wygląda, strasznie to mierzi dlatego zazwyczaj od razu przełączam.

Na dodatek na forum piszecie, że sama linia fabularna też jest słaba, tym bardziej dziwi mnie to, że jeszcze ten serial produkują i ma jakąś oglądalność.

ocenił(a) serial na 4
spiwi

popieram w 100%. Na początku serialu wszystko wyglądało bardziej realnie. Kamienica wyglądała jak kamienica, nie kręcili aż tak dużo w studio i co najważniejsze - serial naprawdę wciągał. Cale odcinki obecnie przewijam, wszystko jest sztuczne i głupie i do tego coraz głupsza obsada

ocenił(a) serial na 1
spiwi

Mie tez to dziwi że ktoś to ogląda