to kogo byście wybrali? :) Możecie podać jedną lub kilka takich postaci ale jak kilka to w kolejności od tej którą najpierw byście wyrzucili do tej którą na samym końcu.
Ojej to by za dużo wymieniać szczerze mówiąc ;). Na pewno Krystiana, a najlepiej cały pięciokąt, no może bez Melki- ona może być z Dominikiem :). No w sumie wystarczy że Krystian zniknie z matką do Indii i już będzie lżej :).
Tak szczerze to mnóstwo mnie postaci denerwuje, raz mniej, raz bardziej ale z drugiej strony takie postacie też są potrzebne, bo nie mogą być same ułożone. Więc może nikogo nawet nie wyrzucać? :).
Ja bym wyrzuciła Kamińską i może ten serial byłby choć trochę bardziej znośny. A tak to nie wiem, naprawdę. Krystian jest trochę mniej wkurzający ostatnio a taka postać też się przydaje, niektórzy wkurzają jak Radzio czy Jowita, no ale bez nich na kogo by się wkurzało, zresztą chociaż na Jowitę można popatrzeć, Sabina raz taka raz inna, ale nawet i tak ją lubię, choć mocno z Natanem przegięła, z Wadlewa kogoś bym wyrzuciła, ale też nie pojawiają się często- może Emilę?
Krystiana. a z drugiej strony musi byc taka postac ktora wkurza bo byloby za nudno ;) wiec niech zostanie, ale sceny z nim okroic. Melka z Dominikiem powinna byc
1. SCENARZYSTÓW
2.Krystiana
3.Ewe
Może teraz kogo przywrócić to tak !
1.Aleksa ale to dopiero jak Michał bedzie z Marysia po ślubie żeby trochę namieszał
2.Ryszard
3.Filip
A dla mnie są takie postacie w tym serialu które prawie zawsze mnie wkurzają i które bym chętnie wywaliła są to: Krystian, Michał i Ewa choć Ewa chyba najmniej pomimo tego że jest zła to w miarę ciekawa ale gdyby wyrzucić jej syna i byłego męża no to co ona by miała robić w tym serialu więc ją też. Gdyby wyrzucić Dominika to też mała strata. On jest niby fajny ale właśnie chyba za fajny bo nie ma żadnych wad zawsze taki ułożony i przez to mało ciekawy w tym serialu.
Dominik jeśli teraz zwiąże się z Melką to dla mnie zepsucie tej postaci.Przecież Krystian który jest najlepszym jego przyjacielem z miłości do Melki chciał się zabić.Poza tym on był bardzo zakochany w Patrycji a teraz zrobi tak jak Fabian zwiąże się z inną.Wyrzuciłbym oczywiście Sabinę i Radka oni są okropni,Radek chwilę po seksie i przed seksem z Sabiną mówi o wielkiej miłości do Jowita,a ona głosem idealistki oburza się na krytykę Beaty.Przywróciłbym kogoś z duetu Aleks/Hubert a najlepiej samego Pawła,Filipa,może Harcerza,Kamila.
Jeśli miałby wrócić Aleks lub Hubert to w jakim celu, nie chodzi mi o to żeby wrócić do Marysi tylko jakiś inny wątek !
Generalnie ciężko byłoby żeby Maryśka znów była z którymś z nich przecież jeden ją uderzył a drugi miał dziecko z inną.Ale generalnie przecież Aleks był opiekunem Melki a Hubert prawie ojcem Julki.Pewnie paradoksalnie łatwiej byłoby o powrót tego drugiego,choć też ciężko.
Wywaliłbym koniecznie:
- Krystiana
- Luizę (najgorsza laska Miksera w historii serialu, irytuje i nic ciekawego nie wnosi)
Dawniej wywaliłbym chętnie Natana, bo był jak dla mnie nudny i nieciekawy, ale ostatnio zrobił się trochę ciekawszy, pokazał się od trochę innej strony, więc może zostać.
Przywróciłbym:
- Pawła
- Huberta
- Harcerza
- Filipa (koniecznie, bardzo dużo wnosił do serialu, no i wątki Beaty bez niego to już nie to samo)
- Ryśka (bardzo go brakuje w Wadlewie)
- Stefani
- Berenikę
- Patryka (może zmartwychwstać, w końcu jego śmierci na ekranie nie pokazali, a co)
- Jana (ojca Marysi)
- Marka (w tym sezonie nie pokazywali go prawie wcale, więc tak jakby zniknął z serialu)
Tak sobie pomyślałem że mogli by zrobić istny nokaut i sprowadzić wszystkich byłych facetów Maryśki,oczywiście wielką trójkę reszty tzn Szymona który był tylko na otarcie łez czy tego Fotografa nie.Ale Paweł,Hubert,Aleks tak.Zapewne każdego z nich trzeba byłoby zastąpić innym aktorem,bo przecież jeden woli chyba teatr,drugi nie może przez Zając a trzeci pewnie już był znudzony rolą.
Ale jeśli chodzi o fabułę powrót każdego z nich miałby sens,Paweł to wiadomo nie tylko ojciec Julii ale przyjaciel najważniejszy postaci,Hubert przyszywany ojciec mógłby za nią zatęsknić,na dodatek kiedyś pracował z Maryśką mógłby jej zaproponować jakiś wspólny biznes,jego powrót zarówno w wersji że jest z Sandrą miałby sens bo przecież ona miała by jego a on w zamian mógłby się spotykać z przyszywaną córką,a także w wersji że jednak został frajerem przecież był motyw że ojcem mógł być facet z Katowic,Hubert jako oszukany frajer wraca do Wrocławia z niczym.
Powrót Aleksa wydaje się najmniej sensowny,ale z drugiej strony nie miał swojego dziecka i innej kobiety jak Hubert.Ale też był związany z Julią oraz z Melką.Może podczas nieobecności,udało mu się awansować na przyzwoite stanowisko,i wróciłby w jakimś wątków kryminalnym.
Taki Michał jako aktualny facet Maryśki by chyba zwariował,wraca niemal w tym samym momencie 3 byłych facetów jego kobiety i nawet nie wiadomo z kim rywalizować.Wszyscy oni nie wracają jako jego rywal tylko bardziej że względu np na Julię czy coś innego.
Wątpię by dali tak że wszyscy wracają, ale tak naprawdę mogliby przywrócić postać Szymona, bo niby wyjechał tylko na rok, a z tego roku już więcej się zrobiło. Mógłby wrócić też Hubert ( może aktorowi sie znudziło, ale przecież może się odwidzieć i znów wrócić) i np lepiej by było żeby nie miał dziecka( że ojcem dziecka Sandry jest kto inny) i np Hubert chciał odwiedzić Julkę i przy okazji zobaczyć co u Majki i np że uczucia do niej mu wróciły i by rywalizował z Michałem, chociaż coś by się działo. Ewa oczywiście nadal by mieszała.
Filip i Rysiek koniecznie muszą wrócić bo bez nich Wadlewo i Wrocław to już nie to samo :).
Co do innych postaci jest mi to obojętne czy wrócą czy nie :).
A no i Patryk oczywiście :). Od razu Emilia by odżyła i w ogóle byłoby śmiesznie :). A to jest możliwe. Załóżmy że Patryk był w śpiączce przez ten czas, a ta matka Mirka ( nie pamiętam imienia) jechała też z innym gościem i każdy pomyślał że to Patryk. I np Patryka odrzuciło gdzieś z samochodu i nikt nie zauważył go i dopiero np jakiś człowiek go zobaczył i zawieźli go do innego szpitala i tam leży w śpiączce. No cóż przywrócili Igora, to wszystko jest możliwe :). Nawet to że tak naprawdę to wcale nie patryk z matką mirka zginęli tylko zupełnie kto inni, a ci się ukrywają np przed mafią :P.
Matka mirka zginęła, Patryk nie tylko go rodzina sprowadziła do Stanów i zapłaciła komu trzeba by upozorować jego śmierć (W końcu są bogaci)
Szymona powrót raczej nie miałby wielkiego wpływu na akcję.Daga z którą miał romans nie żyje,dla Majki był jednym z najsłabszych partnerów.Bardziej taki przydupas co wiele nie wnosi,taki Filip miał duże większe przebicie.Szymon miał chyba być zabawne,ale no cóż nie wyszło.Facet się jąkał jak Radek.
Chyba najlepszy byłby powrót dwóch pierwszych Pawła i Huberta.Więcej to przesada,a i tak byłoby więcej niż zwykle.Przecież Majka zawsze miała jednego faceta plus jednego rywala.A tutaj dwóch facetów by atakowało a 3 byłby jej facetem.Poza tym Aleks ją uderzył a żadna bohaterka na stałe nie jest z facetem który ją uderzył,niby Emilia była z Andrzejem a Sabina z Igorem ale oba związki się rozpadły.
Paweł w końcu się odnajduje,Hubert wykiwany przez Sandrę.I faktycznie akcja jest spora bo przecież obecny partner kontra dwóch byłych w dodatku najsilniejszy,przecież Paweł był numerem jeden z jej hierarchii a Hubert na 2 miejscu.
Mnie jeszcze brakuje tego Kamila,wątek wielkiej Pani Sołtys z chorym psychicznie był ciekawy,ale szybciutko go urwali.
Ja bym przywrócił Pawła (oczywiście w jego roli inny aktor), jako pierwsza poważna miłość Majki to jego powrót musiałby zrobić na niej wrażenie. A jeszcze jakby rzucił tekstem że cały czas o niej myślał i to dla niej wrócił (no bo przecież Julka nigdy się nie liczy) to by się chyba poryczała z wrażenia.
Ja tez bym przywrocila Pawla, w koncu by ktos sie zajal Julka. Moglby tez jej zabrac Julke i walczyc w sadzie o nia to by sie dzialo. Marysia w koncu by zauwazyla ze dziecko jest najwazniejsze a nie kolejny facet do kolekcji
W sumie racja Paweł nie musiałby wrócić jako rywal Michała tylko ojciec Julki i przyjaciel reszty.Na pewno twórcy przeginają z tym Pawłem,tyle lat go nie ma.Niedługo chyba wymyślą że ojcem Julki jest ktoś inny.
TAAAK - FILIP I RYSIEK, dawac z powrotem Filip i BEATA najlepsza para ever ;) przynajmniej jeslu chodzi o serial
Sabine, Melke ,Krystiana, Dominika, Luize , i troche dzieci za dużo ich tam jest
Jasne można przywrócić Pawła czy Filipa tylko po co ? Po to by zniszczyli te postacie jak wszystkie inne ? Szkoda aktorów
Natalia przede wszystkim, a Sabina jest dla mnie nr 2 do wylotu na chwilę obecną.
I Majka nie wiem ale chyba Anete Zając już chyba męczy ten serial dawniej majka była rozsądna a od 2-3 lat jest nijaka .