PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34528
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Czy tylko mnie wkurza Jowita? W ostatnich odcinkach przed wakacjami strasznie najezdzala na Sabine z powodu jej bliskich stosunków z Pawłem i kiedy Melka jej się zalila to ta tak jechała na Sabine że; bierze się za zajętych facetów i jak ona wyjechała to od razu wskoczyła Radkowi do łóżka, korzystając z okazji. A przecież Jowita sama nie jest święta. O ile pamiętam to kiedyś Radek i Sabina byli para i byli zakochani i dobrze im się układało. Kiedy Jowita ich poznała była uzależniona od prochów słabo znana modelka która sprzedawała się za prochy i dawała każdemu nawet Igorowi. I o ile mnie nic mi się nie myli to Radek i Sabina rozstali się właśnie przez to ze, Radek przestał się z Jowita. Później on jeszcze chciał wrócić do Sabiny ,ta mu nie wybaczyla zdrady i później zaczęła się umawiać z Igorem. A Jowita i Radek zaczęli spotykać się bez zobowiązań -mieli mieć relacje oparta na seksie, ale zaczęli się w sobie zakochac i tak narodziła się ich miłość. Wiem ze to co Sabina zrobiła Melce czy Natanowi nie było w porządku . Ale z Pawłem nie poszła do łóżka, a nawet gdyby nie żebym to popierala. Ale czy Jowita nie jest ostatnią osobą która ma prawo ja oceniać. W dodatku kiedy miała świetnie płatna prace, to też sypiala żeby ją dostać ze swoim szefem. Wiem ze ostatnio się zmieniła, ale mam wrażenie ze scenarzyści zapominaja jakie z niej było nieźle ziolko i jak lekko się prowadzala i robią z niej święta i nikt jej niczego nie wypomina.

Poza tym sama wtedy zostawiła Radka ;który wspieral ja w chorobie, i nawet Artura oszukał żeby zdobyć dla niej pieniądze. On kochał ja i był kompletnie zalamany. Sabina i Radek byli przyjaciółmi od lat i jej uczucia względem Radka miały prawo odżyć. Poza tym skąd Sabina czy Radek mieli wiedzieć czy Jowita kiedykolwiek wróci. Poza tym za granicą zaczęła romansowac z Tedem .

Nie jestem wielką antyfanka Jowity, uważam że jest bardzo ładną kobietą, ma charakter i fajnie ze nie jest mdla jak większość postaci. Ale nie jestem też wielka fanka związku jej i Radka. Przyznaje ze wolalam go z Sabina. Ciekawe bylo jak się poznali i jak on ze zlodziejaszka zmienił się pod jej wpływem w fajnego faceta. Poza tym będąc z Sabina miał fajniejszy charakter, ale może wina jest ze wtedy to były jego początki w serialu, a później producenci zniszczyli charakter tej postaci. Ogólnie mam wrażenie ze Jowita przycmiewa swoim przebojowym charakterem Radka. Przy niej zmienia się w takiego pantoflarza. I nie raz zrobiła z niego bałwana, on okrada Artura dla niej, ona go zostawia. I jeszcze sprawa z Tedem.

Ale ogólnie nawet jeśli Sabina nie jest idealna, to moim zdaniem Jowita nie ma prawa jej osądzać i krytykowac, bo sama święta nie była, i była okropna swego czasu w stosunku do Sabiny (w sprawie z Radkiem ),wiec nie ma prawa osądzać tego jak Sabina usiluje odbić Melce Pawła. Bo Sabina nie zrobiła nic gorszego Melce, niż Jowita kiedyś jej .

ocenił(a) serial na 7

O, tak! Radek jakie spojrzenia rzucał w tym odcinku :D
Nie jestem pewien czy Jowita uciekła dla Radzia, czy uciekła przed Tedem i zobowiązaniami (ślub, dzieci itd.)?
Oglądałem tylko jeden odcinek 15xx cośtam... Jowita narzucała się temu Radkowi niczym towar domokrążcy. Nie wiem czy wtedy z Sabiną romansował?

użytkownik usunięty
Insekt6

To znaczy, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale Sabina i Radek byli para niedługo po tym jak się pojawił w serialu. Najpierw wprowadził się jako współlokator do Sabiny i Miksera. Potem z Dragonem usiłowali ja okraść. Ale Radek zakochał się w niej . Później sprawa wyszła na jaw, jednak wybaczyli mu i zostali przyjaciółmi. Później jakoś Radek i Sabina spędzili razem noc i zaczęli razem być w związku. Jowite z tego co pamiętam poznali gdy Sabina kupiła ten salon mody i chyba poprzedni właściciel który, podrywal Sabine i dostał kosza, chciał się na niej zemscic i sabotowac ich dom mody. Jowita; była przyjaciółka Dagi ich projektantki; obie były kiedyś uzależnione od prochów. Z tym ze Daga z tym zerwała, a Jowita dalej cpala i dawała za kasę na prochy.

I Jowita niby zaczęła w tym domu mody pracować jako modelka, a ten koleś co chciał zemscic się na Sabinie płacił jej za sabotowanie ich kolekcji. Sabina w tamtym czasie i Radek byli w sobie zakochani i rozstali się bo Jowita uwiodla Radka i Sabina dowiedziała się o zdradzie. On potem był zainteresowany powrotem do niej ,ale nie wybaczyla mu zdrady. A on zaczął kręcić z Jowita.

użytkownik usunięty
Insekt6

Sprawdziłam i to były chyba odcinki z 2011/2012 . Bo Sabina i Radek od jakiegoś 1410 odcinku zaczęli być razem.

Fakt, Jowita bała się zaangażowania i związków. Dlatego po ich romansie bez zobowiązań, jak zaczęli czuc coś do siebie uciekla i wyjechała.

Sprawa z Tedem wyglądała tak ,ze Jowita była chora na raka chyba. Radek aby zdobyć pieniądze na jej leczenie, zorganizował jakas zbiórkę, nawet Artur dał im pieniądze. Później Radek niby chciał rozkręcić biznes z Arturem, i Radek kiwnal go na pieniądze, żeby mieć na leczenie Jowity. Jowita nie wiem czemu, może bała się że umrze albo chciała sama być w chorobie, uciekła od Radka z tymi pieniędzmi. On był zalamany. Wdał się w romans z Sabina, która była w związku z Natanem. Później niby byli razem. Ale jak tylko Jowita wróciła, to olal Sabine i poleciał niczym piesek do właściciela do Jowity. A jak się okazało w Stanach Jowita uwiodla Teda ,biznesmena który zapłacił za jej leczenie i przyjechał za nią do Polski.

użytkownik usunięty
Insekt6

Poza tym po prostu denerwuje mnie to jak niby Jowita ma się za święta i idealna a Sabine krytykuje ze, niby niszczy związek Melki i zarzuca ze, pod jej nieobecność usiłowała ukraść jej Radka . W sumie to kiedyś Jowita jej go uwiodla i zniszczyła związek .

Wiec moim zdaniem nie ma prawa oceniać Sabiny. A taka naiwna Melka ma Jowite za ideał przyjaciółki i żali jej się, na Sabine amatorke cudzych facetów, a przecież sama Jowita rozwalila związek Sabiny i krytykuje ja, a taka naiwniutka Melka nie zna jej przeszłości i nie wie ze, ona wobec Sabiny tez była nie fair .No ale to moje zdanie.

Jowita jak Kali :D -

kali krasc dobrze, kalego okraść źle heheh

użytkownik usunięty
Hans_Kloss

Bardzo dobrze opisałeś, zasadę jaka przyświeca życiu Jowity. Tak prawdziwie;