Witam,sezon PM 2016/17 dobiegł konca wiec tradycyjnie jak co roku podsumowujemy sezon.Zapraszam:
1- Najlepsza postać żeńska:Baetka-zakręcona jak co sezon
2- Najgorsza postać żeńska:Dominika-wrrrr...od kiedy sie pojawiła irytacja sięgała zenitu
3- Najlepsza postać męska:Czarek-gosc wyluzowany,w głowie ma niewiele a pomysł ze slubem wariacki
4- Najgorsza postać męska:Aleks....ten gosciu jest oblesny......wiecznie zarosniety i ten brzusio
5- Najgorsza postać dziecięca:Julka...kolejny sezon i wciąż "drewniana"
6- Najlepsza para:Artur i kinga...są normalni...i tyle
7- Najgorsza para:Melka i Paweł....myślą tylko o jednym.
8- Najciekawszy wątek:Melka i Dragon i ta dramaturgia na koncu...wow
9- Najnudniejszy wątek:narkotykowe problemy Olki
10- Najładniejsza postać żeńska:Goska i Luiza...mniam
11- Najprzystojniejsza postać męska:HA HA HA !!!
12- Moje trzy ulubione postacie:Cezary,Łazanek i Wojtek
13- Trzy postacie, których nie lubię:Aleks,Plastus Dominika
14. Wolę wątki wadlewskie/ wrocławskie w tym sezonie:Wrocław
15. Absurd sezonu:Zamach Olka na życie Wiktorii przez sięgniecie po butelke wódki i ostre spięcie w Wadlewie...hahaha!!
16. Czarny charakter sezonu:Bogumił...niby taka ciepła klucha do przytulania a tu jednak "wielki gangster"za porwanie Goski to mu tego nie daruje !!
17. "Ciepła Klucha" sezonu:Michał.....dorosły tylko wiekiem..a przy Majce jest taki smętny i nudny że ja "ziewam"
1. chyba rowniez Beata juz od dawna zreszta
2. Marianka!!!
3. takze Czarek z braku laku - za to ze jest niejednoznaczny, Mikser moze byc
4. w tym sezonie moze Zukowski, chociaz ogolnie moze byc, ale watek z Gosia - ot taki typowy glupi stary pierdziel :P
5. nie ma wielkiego wyboru wiec tez nie wymienie nikogo
6. Beata i Mikser jako para przyjaciol ;) i cos czuje ze bedzie z tego cos wiecej. a jako para para lubie Aske z Tymkiem.
7. Krystian z Marta
8. nie wiem, akcja z Dragonem niby bylo napiecie, ale jakos przeciagniety ten watek w czasie az za bardzo a z Bogumilem za krotki. moze u Kulczyckiego w firmie...
9. watek Jowity Radka i problem ojcostwa
10. oczywiscie Paulina (Julia Pogrebinska) i Wiktoria :) Luiza jest ladna ale nie ma tego czegos
11. Dariusz (Bartosz Porczyk), Olek moze byc i Aleks tez w dalszej kolejnosci
12. Beata, Wojtek, i niech bedzie Kazanowa bo juz nie mam kogo wymyslec :P
13. Plastus, Marianka, Marta
14. na rowni - jedne bardziej komediowe drugie pseudo akcja ;) wiec jest rownowaga
15. tu musze sie zgodzic , ze akcja z butelka wodki absurdalna
16. Dariusz chyba sie szykuje ;)
17. Michal i Majka to faktycznie takie cieple kluchy.
Najlepsza postać żeńska: Beatka, a na wyróżnienie zasługuje Karolina Kazanowa, bo w tym sezonie była super, najlepsza z wszystkich kobiet, jeżeli w następnym sezonie też taka będzie to zajmie 1 miejsce :). Jest taka bardzo pozytywna i energiczna :).
2- Najgorsza postać żeńska: bym powiedziała że Dominika lub Marianna, ale ta pierwsza liczę że nie wróci a ta druga rzadko się pojawia. A w tym sezonie najbardziej denerwowała mnie Majka, więc na nią postawię.
3- Najlepsza postać męska: chyba Artur
4- Najgorsza postać męska: zawsze stawiałam na Krystiana, ale w tym sezonie za bardzo nie wkurzał. Stawiam na Marka, za to że zdradził i chciał odejść od Anety i zachowywał się jak jakiś zbok :P.
5- Najgorsza postać dziecięca:Julka...kolejny sezon i wciąż "drewniana"
6- Najlepsza para: chyba Artur i Kinga. Również Aska i Tymek na drugim dobrym miejscu.
7- Najgorsza para: Marta i Krystian.
8- Najciekawszy wątek: sama nie wiem
9- Najnudniejszy wątek: tego trochę było, ale chyba perypetie Maryśki czy iść do pracy, czy na studia i tak w kółko brrr
10- Najładniejsza postać żeńska:Goska i Paulina, ale tutaj to jeszcze kilka innych bym wymieniła jak Luiza czy Jowita oraz Wiktoria i nawet Aśka ( ta ostatnia wyładniała więc należy się jej wyróżnienie), lecz jak mam stawiać tylko jedną osobę to Gośka :).
11- Najprzystojniejsza postać męska: Olek :). Może być i Mikser.
12- Moje trzy ulubione postacie:Cezary, Beatka, Kazanowa
13- Trzy postacie, których nie lubię: Marianna, Marta, Majka ( 3 M) :P
14. Wolę wątki wadlewskie/ wrocławskie w tym sezonie: chyba na równi
15. Absurd sezonu: zgadzam się, chyba nie było większego absurdu od tego z flaszką i niby próbą pobicia Wiktorii :P.
16. Czarny charakter sezonu: póki co to Darek, bo inni to raczej cieniasy. A Bogumił byłby dobrym, czarnym charakterem, ale niestety robił dużo błędów.
17. "Ciepła Klucha" sezonu: Zdecydowanie Michał
czyli tak plus minus podobne typy ;) aczkolwiek uroda Gosi mnie nie zachwyca zupelnie - to juz naprawde Jowite wole, o ktorej zapomnialam, Aska i Luiza tez daja rade. Gosia jest dla mnie bardziej atrakcyjna niz jakas super ladna, ale to takie moje dziwne moze, rozroznienia ;)
No i w sumie tak ją oceniłam, chodziło mi o to że była najbardziej atrakcyjną kobietą :). Rzeczywiście urodę też ma, ale niezbyt oryginalną i są ładniejsze w PM, ale niech ma kobieta tytuł najpiękniejszej, bo to i tak w jednym sezonie, bo już nie żyje, chyba że kiedyś w przyszłości aktorka będzie grać inną rolę a wszyscy będą udawać że wcale jej nie rozpoznają że grała Gośkę :D.
Odnalazłem swoje typy z poprzednich dwóch lat, będzie ciekawe porównanie ;)
1- Najlepsza postać żeńska: Beata - pozytywnie zakręcona i sympatyczna, ciężko jej nie lubić, chociaż jak coś sobie czasem wkręci to aż przykro (2015 - Beata, 2016 - Daria, głównie za to że walczyła o spółkę z Wekslerem)
2- Najgorsza postać żeńska: Melka - nic nie robi, zgrywa nie wiadomo kogo, wiecznie do kogoś pretensje (2015 - Luiza, 2016 - Aśka, swoją drogą nieźle ją wyciągnęli w tym sezonie)
3- Najlepsza postać męska: Artur, chociaż tutaj ciężko mi było kogokolwiek wskazać... nikt tu mi się specjalnie nie zasłużył (2015 - Weksler, 2016 - Natan, za olanie Sabiny)
4- Najgorsza postać męska: Krystian... nadal dzieciak, wciąż naiwny i wkurzający (2015 i 2016 także on, więc mamy pierwszego "hat-tricka" :D)
5- Najgorsza postać dziecięca: mam wrażenie że w tym sezonie było mniej tych dzieci, dlatego też nie będę oceniał w tej kategorii (2015 - Tomek, 2016 - Julka)
6- Najlepsza para: tutaj mały dylemat, jednak postawię na Artura i Kingę. Konkurencję dla nich stanowili Norbert i Paulina, w obu parach widać było wsparcie w trudnych momentach, wspólnotę, jednak ten wątek z hazardem został źle rozegrany i głównie to przeważyło że bardziej mi się podoba małżeństwo Artura i Kingi (2015 - Artur i Kinga, 2016 - Norbert i Paulina)
7- Najgorsza para: Melka i Paweł, jakoś nie widać chemii w tym związku (2015 - Mikser i Luiza, 2016 - Radek i Jowita)
8- Najciekawszy wątek: Chyba problemy w firmie Artura, chociaż scenarzyści jak zwykle spaprali i za bardzo to rozciągnęli w czasie, potem nagle ucięli temat, a kilka odcinków później tak z dupy Aleks zostaje członkiem zarządu (2015 - Weksler vs Igor, 2016 - zamknięcie Igora w piwnicy)
9- Najnudniejszy wątek: Wygwizdowo i kłótnia na całą wieś (2015 - problemy Luizy, 2016 - powrót Bartka do Emilki)
10- Najładniejsza postać żeńska: a co tam, Beata za całokształt (2015 - Jowita, 2016 - Paulina)
11- Najprzystojniejsza postać męska: brak oceny (2015 i 2016 też)
12- Moje trzy ulubione postacie: Kinga, Beata, Śmiałek (2015 - Weksler, Jowita, Artur, 2016 - Weksler, Igor, Śmiałek)
13- Trzy postacie, których nie lubię: Krystian, Zuza, Marianna (2015 - Krystian, Emilka, Luiza, 2016 - Krystian, Marta, Aśka, mamy drugi hat-trick Krystiana!)
14. Wolę wątki wadlewskie/ wrocławskie w tym sezonie: Wrocław (niezmiennie od 2015)
15. Absurd sezonu: Tutaj chyba wszyscy będziemy zgodni - "atak" Olka na Wiktorię
16. Czarny charakter sezonu: Bogumił, bo kto? Dragona zabili, a ten ojciec Aleksa to tylko na syna na razie ciśnie (2016 - Igor)
17. "Ciepła Klucha" sezonu: Tu chyba też wybór jest jeden - Michał i jego ciągłe jąkanie się
Dodatkowo (z poprzednich podsumowań):
- Postać, która zyskała moją sympatię w tym sezonie: o dziwo, Aśka (w 2015 Daria, 2016 - Paulina)
- Postać, która straciła moją sympatię w tym sezonie: Wiktoria (2015 - Paulina, 2016 - Jowita)
Od siebie:
- Najlepsza gra aktorska: podoba mi się jak Bronisław Wrocławski zagrał postać Bogumiła, dobra mimika twarzy i tonacja głosu
- Najgorsza gra aktorska: tutaj w pierwszej chwili nasuwają mi się dwie osoby (i niech tak zostanie, bo znalazłoby się ich sporo), Wojciech Błach jako Michał, te jąkanie i sztywność, oraz Paulina Gałązka jako Aśka, w większości scen wydaje się grać tak samo, a szczególnie jak mówi do kogoś "dziękuję" (krew mnie zalewa jak słyszę to słowo z jej ust i widzę te wytrzeszczone oczy). Dorzuciłbym jeszcze Macieja Tomaszewskiego w roli Marka, ale jego w tym sezonie nie było dużo, więc dam mu już spokój :D
To ja też dopiszę: postać która zyskała moją sympatię: też Aśka, bo wcześniej tak sobie ją lubiłam, albo nie lubiłam przez jej wygłupy, a teraz jest fajną dziewczyną, może być też Kazanowa, kobieta umie się zachować, nawet w obliczu głupiego bo głupiego ale konfliktu we wsi, jest obiektywna, nie chce się kłócić, w dodatku energiczna babka i ciekawa
Postać która straciła moją sympatię: tutaj to trochę Marek, ale zrehabilitował się, w sumie każdy popełnia błędy, trochę Seweryn, bo ma dużo racji, ale z tym że Śmiałkowie chcą rządzić, to przegiął bo sam d..ę zawracał przychodząc do nich po rady, a najbardziej to chyba Wiktoria straciła w tym sezonie, tak jak Ty uważam :). Zachowała się jak głupia histeryczka. I zrobiła syf we wsi i największy absurd sezonu :P.
1. Beatka :).
2. Marianna
3. W tym sezonie chyba Czarek, jest super gościem :)
4. Marek, w tym sezonie, normalnie go lubię :)- chociaż ma plusa, bo uratował Aśkę i Tymka
5. Chyba nie było az tak irytujących dzieciaków w tym sezonie, ale coś Danka mi się nie podoba :)
6. Tymek i Aśka, świetnie współgrają ze sobą, wspierają się, choć głównie Tymek Aśkę :D.
7. Majka i Michał, zero chemii, w dodatku Maryśka ciągle sie na niego obraża, a on taki przydupas i ciepła klucha że żal patrzeć
8. Myślę że w firmie Artura, dość było ciekawie
9. Perypetie Majki ze studiami, pracą itd
10. Tutaj się wstrzymam, ponieważ uważam że z twarzy najładniejsze są Paulina i Kazanowa, natomiast z ciała i wzrostu Jowita i Luiza czy Gośka, wstrzymuję się, jest wiele pięknych kobiet czy atrakcyjnych w PM :D.
11. Chyba Darek w tym sezonie, ale tylko za urodę i ciało, bo charakter zrypany :P
12. Mikser, Beata, Śmiałek
13. Zuza, Marianna, Majka
14. Wrocław
15. Tak jak wszyscy uważam, że ten "atak" Olka na Wiktorię był absurdem absurdów
16. Tutaj się wstrzymam, chyba nie było żadnego wyrazistego czarnego charakteru jak Igor, Dragon zginął i niewiele zrobił ostatecznie, owszem było grubo, sprzedał Melkę, ale ostatecznie już go nie ma, a Melce nic się nie stało, ogólnie było mało czarnych charakterów w tym sezonie, Bogumił jednak coś tam narozrabiał i jest odpowiedzialny za śmierć Gośki, jednak jego zemsta to też jest jakaś taka niedopracowana. Teraz Darek się raczej szykuje, póki co zwyciężył, bo Paweł w areszcie i już nie ma kto Melki chronić, jest takim prawdziwym typem spod ciemnej gwiazdy, a nie taki Bogumił który najpierw był ciepłymi kluchami.
17. Tutaj na pewno Michał :). On już ma wygraną tę "konkurencję" :)
- Postać która zyskała moją sympatię w tym sezonie: Postawię na Aśkę, bo postać zmieniła się o 180 stopni i z charakteru i nawet wyglądu
- Postać która straciła moją sympatię w tym sezonie: to będzie Anna, w tym sezonie tę postać zepsuli, tylko przy końcu sezonu, ale jednak. Wiktoria też okazała się głupią gęsią, ale w sumie zawsze miała jazdy, więc to nie dziwi :).
nie rozumiem zachwytów nad Beatką. np. to jej uganianie się za facetami i parcie na dziecko było żenujące i nużące. głupie też było, że dała facetowi fałszywy numer telefonu, a potem szloch i foch w pracy. nie wiem, jakoś bardziej mnie irytuje niż śmieszy. wcześniej było inaczej, chyba trochę popsuli tę postać i ogłupili.
Ogólnie wszystkie postacie psują :). Raz są fajne, raz nie. Beata ma swoje wady i czasem ma fochy i może za bardzo jej zależy na znalezieniu kogoś i robi głupie błędy lub zachowuje się jak nastolatka, ale jednak taki charakter, jest wyluzowana, zabawna, czasem irytująca, ale jednak mimo wszystko pozytywna, więc wiadomo że nie może być jednocześnie poważna i odpowiedzialna :).
Generalnie w tym sezonie bardziej podobała mi się Kazanowa, co napisałam, że ona była najfajniejsza z wszystkich kobiet bo umie być i rozrywkowa( taniec z striptizerami) i pozytywnie zakręcona oraz poważna. Kinga zrobiła się jakaś nudna i nie umie wyluzować, a Majka to taka głupiutka teraz jest, niezdecydowana i irytujaca strasznie, może być jeszcze Aśka, ale jednak Karolina lepsza, Wiki i Malwina też często irytują, Emilia ok, ale nie jest na pewno najfajniejsza, tak samo Paulina, no mogłabym wieczność pisać :). Generalnie dla mnie Karolina była najfajniejsza, ale Beata za dużo też się nie zmieniła, więc też póki co jest ok. Ale już nie taka najlepsza.
POSTAC KTORA ZYSKALA SYMPATIE - KAZANOWA ( W ogole lubie aktorke)
Postac ktora stracila sympatie - SEWERYN za okradanie i podjudzanie
1- Najlepsza postać żeńska: Chyba Beata, tuż za nią Aśka
2- Najgorsza postać żeńska: Marianka
3- Najlepsza postać męska: skoro ktos musi nim być to niech będzie Artur
4- Najgorsza postać męska: Mareczek
5- Najgorsza postać dziecięca: Julka
6- Najlepsza para: Paulina i Norbert (Artur i Kinga za bardzo zajęci biznesami)
7- Najgorsza para: Majka i Michał - wieje nudą
8- Najciekawszy wątek: Firma
9- Najnudniejszy wątek: Problemy Marysii ;
10- Najładniejsza postać żeńska: Od paru lat Paulina i Aśka. W tym sezonie Luiza dołączyła do czołówki :P
11- Najprzystojniejsza postać męska:
12- Moje trzy ulubione postacie: Beata, Aśka, Malwina
13- Trzy postacie, których nie lubię: Marianka, Dominika i Mireczek
14. Wolę wątki wadlewskie/ wrocławskie: 2
15. Absurd sezonu: chyba jak wszyscy wyżej :P
16. Czarny charakter sezonu:
17. "Ciepła Klucha" sezonu: Marysieńka